Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 10-12 Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους - Λεύκη Σαραντινού

  Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους – Λεύκη Σαραντινού

  -

  Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  «Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τους», το βιβλίο της Λεύκης Σαραντινού κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Γράφημα σε εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου. Ανήκει στη σειρά Ελληνική μυθολογία και Αρχαιότητα  και είναι το πρώτο βιβλίο από αυτή τη σειρά.

  Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τουςΌπως αναφέρει η συγγραφέας στο σημείωμά της, στο βιβλίο υιοθετείται η δημοφιλέστερη εκδοχή των μύθων, ενώ περιστασιακά αναφέρεται και η άλλη εκδοχή, αν φυσικά υπάρχει.

  Αν νομίζετε ότι είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται μόνο σε παιδιά, κάνετε λάθος. Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και σε όποιον θέλει να θυμηθεί τη μυθολογία μας ή να μάθει κάτι περισσότερο πάνω σε αυτή.

  Διαβάζοντας το βιβλίο της Λεύκης Σαραντινού, ήρθαν στο μυαλό μου μύθοι και ονόματα που είχα ξεχάσει, ενώ από την ανάγνωση προστέθηκαν και νέες γνώσεις. Ένα βιβλίο που δεν κουράζει τον αναγνώστη, τον ταξιδεύει στο κόσμο της μυθολογίας και του προσφέρει γνώση.

  Στο πρώτο βιβλίο της σειράς, η συγγραφέας μας συστήνει τη Γαία και την αφήνει να μας διηγηθεί πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος.

  Ο Ουρανός όμως με απογοήτευσε πολύ! Φοβήθηκε ότι τα παιδιά μας θα του έπαιρναν την εξουσία μέσα από τα χέρια του και γι’ αυτό έκανε κάτι φρικτό: Τα έθαβε στα σπλάχνα μου! Μια μέρα όμως, ένας από τους γιους μου, τους Τιτάνες, ο Κρόνος, δεν άντεξε αυτή την αδικία. Πήρε λοιπόν ένα δρεπάνι, επιτέθηκε στον ίδιο του τον πατέρα και του πήρε τον θρόνο. Από το αίμα του που έπεσε στη θάλασσα όταν τον πλήγωσε, γεννήθηκε η εγγονή μου η Αφροδίτη, κοντά στο νησί της Κύπρου και από το αίμα του που έπεσε στη γη οι Ερινύες.

  Στη συνέχεια, τον λόγο παίρνουν οι Θεοί. Μας μιλούν για τη γέννησή τους και τα κατορθώματά τους. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί πρωτοπρόσωπη αφήγηση, που δίνει στο κείμενο ζωντάνια.

  Ονομάζομαι Δίας! Είμαι ο αρχηγός των Θεών, κυβερνήτης των ανθρώπων και θεός του ουρανού…

  Οι άνθρωποι συχνά με αποκαλούν Ξένιο, γιατί προστατεύω τους ξένους αλλά και Όρκιο, αφού τιμωρώ σκληρά όσους λένε ψέματα.

  Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για όλες τις ηλικίες. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε και τα επόμενα βιβλία της σειράς.

  Περίληψη: Ποιοι είναι τελικά οι περίφημοι Θεοί του Ολύμπου και πώς γεννήθηκαν; Ποια είναι τα σύμβολά τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους; Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος σύμφωνα με τον αρχαίο ποιητή Ησίοδο; Δεκατέσσερεις Ολύμπιοι Θεοί, αλλά και η ίδια η Γη, μας συστήνονται αυτοπροσώπως και μας μιλούν για τον εαυτό τους και για τις απαρχές του κόσμου σύμφωνα με την αρχαιοελληνική μυθολογία. Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο τόμο μίας πλήρους σειράς αρχαιοελληνικής μυθολογίας με εμπεριστατωμένη ιστορική έρευνα και πλούσια εικονογράφηση, φιλοδοξώντας να αποτελέσει τόσο χρήσιμο, όσο και ευχάριστο ανάγνωσμα για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και για όποιον θέλει απλά να μάθει περισσότερα γι’ αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της αρχαιοελληνικής μας παράδοσης.

  Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννησή τουςΣτοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Οι Θεοί του Ολύμπου και η Γέννησή τους

  Συγγραφέας: Λεύκη Σαραντινού

  Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος

  Εκδόσεις: Γράφημα

  ISBN: 978-618-5271-63-3

  Επεξεργασία εικόνας: Δήμητρα Κωλέτη 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here