Παρασκευή, 11 Ιουνίου, 2021
More
  ΑρχικήΣειρές: Ελληνική ΛογοτεχνίαΟι Βάραγγοι, Στη σκιά του πόθου - Έλενα Στάμου

  Οι Βάραγγοι, Στη σκιά του πόθου – Έλενα Στάμου

  -

  Οι Βάραγγοι, Στη σκιά του πόθου. Όταν έχω να κάνω με σειρά βιβλίων, συνήθως περιμένω να ολοκληρωθεί. Είναι δύσκολο να θυμάσαι τι έχει γίνει στα προηγούμενα βιβλία αν διαβάζεις πολύ και η έκδοση των επόμενων αργεί.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η σειρά «Οι Βάραγγοι» αποτελείται από 5 βιβλία. Κάθε βιβλίο και ένας πολεμιστής. Έτσι, διαβάζονται αυτόνομα, χωρίς να έχεις πρόβλημα να θυμάσαι λεπτομέρειες. Πρόσφατα εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο της σειράς και φυσικά δεν άργησα να το αποκτήσω. Το εξώφυλλο έχει ένα όμορφο βαθύ μπλε, σε αντίθεση με το πρώτο που είναι κόκκινο.

  Μια σειρά αυτοτελών αισθηματικών ιστοριών με φόντο την ιστορία του Βυζαντίου

  Ο Ένριχ είναι ένας μισθοφόρος πολεμιστής της Βαράγγιας φρουράς που είναι στην υπηρεσία του Βυζαντινού αυτοκράτορα. Έχει διοριστεί διοικητής του νησιού από τη στιγμή που κατάκτησαν τον Χάνδακα, μέχρι να ισχύσει το νέο καθεστώς και να στείλει ο αυτοκράτορας αυτόν που θα αναλάβει τη διοίκηση. Αυτή είναι η τελευταία του μάχη, καθώς μετά είναι αποφασισμένος να αφήσει τη φρουρά. Στο νησί όμως αντιμετωπίζει αρκετά θέματα, με κυριότερο τον Έφορο, που από την πρώτη τους συνάντηση αποστρέφεται. Κάτι σ’ αυτόν τον άνθρωπο τον κάνει να τον αντιμετωπίζει με καχυποψία, και δεν έχει άδικο. Όταν λοιπόν φτάνει η Ειρήνη στο αρχοντικό, σταλμένη από τον Έφορο για να τον υπηρετήσει, εκείνος δεν την εμπιστεύεται, ιδιαίτερα όταν καταλαβαίνει πόσο τον επηρεάζει η ομορφιά της.

  Η Ειρήνη αναγκάστηκε με την οικογένειά της να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να εγκατασταθούν στον Χάνδακα. Ο Έφορος τους υποδέχεται στον νέο τους τόπο και τη στέλνει να δουλέψει στο Αρχοντικό, υπό την επίβλεψη του διοικητή Ένριχ, του ωραίου ή σφαγέα, όπως τον φωνάζουν. Έχει μάθει να μην εμπιστεύεται τους άντρες μετά από όσα έχει τραβήξει από αυτούς. Η ομορφιά του Ένριχ όμως δεν την αφήνει αδιάφορη. Είναι άξιος του ονόματός του. Προσπαθεί όσο μπορεί να τον αποφεύγει, αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα. Είναι ο μοναδικός άντρας που την έκανε να νιώσει γυναίκα. Την έκανε να τον ποθεί. Να σκέφτεται πώς θα ένιωθε αν τη φιλούσε και την έκλεινε στην αγκαλιά του.

  Σε μια στιγμή τρέλας και παροξυσμού, φαντάστηκε τον εαυτό της να κατεβαίνει στην αυλή, να στέκεται μπροστά του και να τον εκλιπαρεί να την κάνει δική του, να ξορκίσει το σκοτάδι και τον φόβο της, να την κάνει να νιώσει ζωντανή έστω για λίγες μονάχα στιγμές.

  Εκείνος την αποφεύγει γιατί δεν την εμπιστεύεται και η όψη της τον κάνει να τη λαχταρά. Δεν θέλει όμως να την πάρει με τη βία. Θέλει να τον προσεγγίσει η ίδια. Θέλει να του δοθεί με τη θέλησή της. Είδε όσα κρύβει μέσα της στα μάτια της, φωτιά και λύσσα, και είναι αποφασισμένος να την κάνει να τα εκφράσει. Της δείχνει όσα νιώθει με το βλέμμα αλλά αφήνει σε εκείνη την πρωτοβουλία. Όταν όμως έρχεται η στιγμή, δεν είναι προετοιμασμένος για όσα τον κάνει να νιώσει. Τα συναισθήματά του και η καρδιά του την αναγνωρίζουν ως δική του. Εκείνη όμως δεν του κάνει το χατίρι.

  Ο Ένριχ δεν αποζητούσε όμως μόνο το κορμί. Κάθε στιγμή που περνούσε οξυνόταν η ανάγκη του. Ήθελε τη φλόγα που έκρυβε μέσα της και που θα γινόταν πυρκαγιά στα χέρια του, ικανή να καταπιεί και τους δυο. Ήθελε να σπάσει το φράγμα που συγκρατούσε τον χείμαρρο του πάθους της. Η διαδικασία είχε ήδη αρχίσει.

  Κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ένριχ στο νησί τον αναγκάζουν να τη διώξει από το σπίτι του. Αυτά που νιώθει όμως γίνονται εντονότερα. Εκείνη τότε νιώθει θυμό και εχθρότητα για εκείνον. Δεν μπορεί να δεχτεί κάποιες αποφάσεις του και πιστεύει ότι είναι καλύτερα μακριά του. Μπορεί να της λείπει, αλλά θα τον ξεπεράσει. Δεν αναγνωρίζει ότι η αγάπη κυριαρχεί στην καρδιά της. Μέχρι τη στιγμή που αντιμετωπίζει την αδιαφορία του.

  Θα καταφέρουν και οι δύο να αποδεχτούν όσα νιώθουν; Θα καταφέρει ο Ένριχ να βγει νικητής στη δυσκολότερη μάχη της ζωής του; Τη μάχη για την κατάκτηση της όμορφης Ειρήνης;

  Ο Ένριχ είναι ανελέητος στη μάχη. Έχει σκοτώσει πολλούς ανθρώπους. Αλλά, ως ερωτευμένος άντρας, γίνεται τρυφερός και παθιασμένος. Προστατεύει όσους αγαπά και προφυλάσσει την καρδιά του. Καμία δεν κατάφερε να τον κατακτήσει, μόνο εκείνη. Καμία δεν τον απέφυγε, μόνο εκείνη. Καμία δεν συντάραξε τον κόσμο του, μόνο εκείνη. Εκείνη που μια ματιά της του απέδειξε ότι είναι άξιο ταίρι του. Δύναμη και αξιοπρέπεια έκρυβε στην καρδιά της κι εκείνος τα είδε και ήθελε να την κάνει να τα εκφράσει. Η Ειρήνη όμως δεν εμπιστεύεται το κορμί της και όσα της λέει. Γι’ αυτό και δεν άκουσε και την καρδιά της. Η αξιοπρέπεια και η τιμή της την αναγκάζουν να κρύβει όσα νιώθει. Ο Ένριχ όμως διαθέτει τον τρόπο να τα βγάζει στην επιφάνεια. Και η Ειρήνη θα κληθεί να πάρει μια απόφαση.

  Θα αφεθεί σε όσα νιώθει ή θα συνεχίσει να τα αρνείται; Θα καταφέρει ο Ένριχ να κατακτήσει την Ειρήνη;

  Μου άρεσε πολύ. Είναι υπέροχο να βλέπεις έναν άντρα να αφήνει μια γυναίκα ελεύθερη να αποφασίσει αν θα τον αφήσει να την κατακτήσει ή όχι. Ένας άντρας που παρόλο που έχει μάθει να κατακτά και να βγαίνει νικητής, στον έρωτα δεν του αρέσει αυτό. Θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερη βούληση και έτσι ακριβώς καταφέρνει να ρίξει την Ειρήνη αρχικά. Δύο άνθρωποι τόσο διαφορετικοί, αλλά και τόσο ίδιοι. Είδε ο ένας στον άλλο το άλλο του μισό. Απόλαυσα την πορεία τους στην παράδοση που έγινε και από τους δύο. Σας προτείνω να χαθείτε στην ιστορία του Ένριχ και της Ειρήνης… Θα σας αρέσει σίγουρα!

  Περίληψη: Οι Βάραγγοι. Πέντε ατρόμητοι πολεμιστές, μισθοφόροι στην υπηρεσία του Βυζαντινού αυτοκράτορα θα ηττηθούν τελικά από τον έρωτα που θα έρθει απρόσμενα στη ζωή τους. Γκέραρ, Ένριχ, Αλέξιος, Άνγκους και Στέλλαν, πέντε άντρες τόσο διαφορετικοί μα και τόσο ίδιοι στην ένταση με την οποία βιώνουν το πάθος και στη ορμή με την οποία διεκδικούν τη γυναίκα που θα τους μαγέψει.

  Στη σκιά του πόθου (βιβλίο II)

  961 μ.Χ. Κρήτη

  Ο Ένριχ ο “σφαγέας” ή αλλιώς ο Ένριχ ο “ωραίος” δεν επιζητούσε τίποτε περισσότερο από την ειρήνη και μια ήσυχη ζωή μετά τις αμέτρητες μάχες που είχε δώσει. Ούτε στιγμή δεν είχε φανταστεί πως τον περίμενε η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, όχι μόνο ως διοικητής της Κρήτης μα και ως άνδρας που λαχταρούσε την Ειρήνη…

  «Όταν έχεις δει το σκοτάδι, φοβάσαι ότι θα το συναντήσεις σε κάθε γωνία. Ναι, γίνεσαι προσεκτικός και δύσπιστος. Αυτό είναι το κρίμα μου, αλλά δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλω. Πρόθεση μου ήταν να σου προσφέρω την καρδιά και τη ζωή μου ολόκληρη. Βλέπεις, εγώ δεν σου έδωσα μόνο το κορμί μου. Με μάγεψες από την πρώτη στιγμή που σε είδα. Κοντά σου, όμως, με έδεσαν το χαμόγελό σου, η φωνή σου και η φωτιά που καίει μέσα σου. Έχεις τρυπώσει σε κάθε ίνα του κορμιού μου και η ψυχή μου… Αχ, Ειρήνη, η ψυχή μου…»

  Ένριχ

  Οι ΒάραγγοιΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Οι Βάραγγοι – Στη σκιά του πόθου (βιβλίο II)

  Συγγραφέας: Έλενα Στάμου

  Εκδόσεις: Maradel

  Σελίδες: 246

  ISBN: 978-618-84578-7-4

  Ημερομηνία έκδοσης: 26/03/2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here