Παρασκευή, 3 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΜια Αναπνοή IV, "Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται" - Μαίρη Σγουρού

  Μια Αναπνοή IV, “Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται” – Μαίρη Σγουρού

  -

  Ήρθε ο καιρός να πάρω στα χέρια μου το 4ο μέρος της σειράς Μια Αναπνοή της Μαίρης Σγουρού από Εκδόσεις Maradel. Το εξώφυλλό του είναι ένα κόσμημα και δεν περίμενα τίποτα λιγότερο, αφού η ίδια η συγγραφέας εργάζεται πάνω σε αυτό. Είναι ένα ακόμα από τα πολλά της ταλέντα! Η αγωνία έχει φτάσει στο απόγειο και το διάβασμα έχει γίνει επιτακτική ανάγκη. Παίρνεις μια βαθιά ανάσα και ξεκινάς… “Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται“.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Ο τίτλος του βιβλίου σού δίνει ακριβώς το τι έχεις να αντιμετωπίσεις διαβάζοντας. Κάθε κεφάλαιο έχει μια αποκάλυψη. Κάθε αποκάλυψη είναι μια ανατροπή που έρχεται να αναιρέσει όλα όσα πιστεύαμε. Ο πόλεμος που ξεκίνησε στο προηγούμενο βιβλίο όμως δεν είναι ίδιος για όλους. Οι δύο ομάδες είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους. Δεν έχουν τις ίδιες αξίες και αυτό κάνει τη διαφορά. Η μία ομάδα δεν θα δεχόταν ποτέ να θυσιάσει κάποιον αθώο στον βωμό της εκδίκησης. Η άλλη ομάδα όμως δεν σταματάει πουθενά προκειμένου να φτάσει στον στόχο της. Όλοι είναι πιόνια σε ένα παιχνίδι που το κατευθύνουν λίγοι. Νικητής θα βγει αυτός που θα είναι γρηγορότερος και έχει σκεφτεί όλες τις παραμέτρους.

  Και κάπως έτσι, άφησε τον εαυτό του να κυριευτεί από τη δική του θύελλα. Επειδή τώρα ήταν ζωντανός… Τώρα ανάπνεε ξανά. Γιατί ήταν νεκρός, μέχρι που του έδωσε την Ανάσα του πίσω…

  Διαβάστε την άποψή μας για το πρώτο μέρος: Μια Αναπνοή I

  Υπάρχουν ακόμη πολλά μυστικά, βαθιά κρυμμένα, που δεν πρέπει να έρθουν στο φως. Μυστικά που τα γνωρίζουν ελάχιστοι και είναι διατεθειμένοι να τα πάρουν μαζί τους στον τάφο. Οι αποκαλύψεις και οι ανατροπές είναι συνεχόμενες, και εκεί που νόμιζες ότι τα έχεις καταλάβει όλα, αλλάζουν όλα στην πορεία και είσαι πάλι στο μηδέν. Κάποια πράγματα ίσως και να τα είχα φανταστεί, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο. Με κομμένη την ανάσα προσπαθώ να κάνω απολογισμό και να καταλάβω τον χαμό που έχει συμβεί. Το τέταρτο βιβλίο της σειράς σηματοδοτεί το τέλος της πρώτης περιόδου και το τέλος του πραγματικά με άφησε άφωνη και δακρυσμένη.

  Την τράβηξε επάνω του, χώθηκε μέσα στα χέρια της, ακουμπώντας το πηγούνι του στον ώμο της. Μύρισε το άρωμά της, θυμήθηκε τις στιγμές που πέρασαν μαζί. Το ταξίδι στον χρόνο είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, μα ήταν πλημμυρισμένο από αγάπη… Τη δική τους αγάπη. Το “απόλυτο” που είχαν ζήσει και δεν θα ξανάβρισκαν σε καμιά αγκαλιά, σε καμία άλλη καρδιά.

  Δεν μπορώ να μετρήσω τις φορές που δάκρυσα και έκλαψα σε αυτό το βιβλίο. Άλλες φορές από χαρά και άλλες από λύπη! Είναι πραγματικά τόσο πλούσιο σε πληροφορίες και γεγονότα, που δεν μπορείς να αναφερθείς σε κάτι χωρίς να κάνεις σπόιλερ, οπότε δεν θα κάνω αναφορά σε γεγονότα. Το μόνο που θα πω είναι ότι για κάποιους ήρωες άλλαξα γνώμη, κάποιους τους συμπάθησα περισσότερο, κάποιους τους μίσησα όσο δεν παίρνει, κάποιους τους λυπήθηκα, κάποιοι με μπέρδεψαν και κάποιους τους αγάπησα ακόμα περισσότερο. Κάποιοι πήραν ό,τι τους άξιζε και σε κάποιους ακόμη η μοίρα χρωστάει…

  Διαβάστε την άποψή μας για το δεύτερο μέρος: Μια Αναπνοή II

  Ο πόλεμος δεν ήταν επιλογή όλων, αλλά τους ανάγκασαν τα γεγονότα. Όταν έχεις να χάσεις πολλά, δεν κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Υπολογίζεις, σκέφτεσαι καλά και πράττεις όταν έχεις ψυχραιμία, για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις όποια δυσκολία σου φανερωθεί και να καταφέρεις να αντιστρέψεις τα πράγματα προς όφελός σου. Ο σωστός χειρισμός δύσκολων καταστάσεων φέρνει τη νίκη.

  Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ απόλαυσα την ανάγνωση της Αναπνοής. Φαίνεται άλλωστε από τον χρόνο που μου πήρε να το διαβάσω. Λιγότερο από μιάμιση μέρα και με υποχρεώσεις που δεν με άφηναν να το διαβάσω όλο μεμιάς. Ακόμα και ο ύπνος μου φάνηκε εμπόδιο! Αυτό που θα κρατήσω μέσα μου είναι η αγάπη που συνεχίζει να ζει μέσα μας ακόμη και όταν όλα είναι αδύνατα, ακόμη και όταν νιώθουμε προδομένοι, ακόμη και όταν όλα μοιάζουν ανώφελα! Η αληθινή αγάπη δεν έχει όρια και δεν πεθαίνει. Θα βρει τρόπο να ξεμυτίσει και να γεμίσει τις καρδιές ελπίδα και χαρά.

  Ένα υπέροχο βιβλίο που έχει να σε διδάξει πολλά. Οι άνθρωποι είναι καλοί ή κακοί από τις επιλογές που κάνουν όταν βρεθούν σε ένα σταυροδρόμι. Θα επιλέξουν με την καρδιά ή το μυαλό; Με τη λογική ή το συναίσθημα; Με ψυχραιμία ή εν βρασμώ ψυχής; Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς πολλές βαθιές αναπνοές για να καταφέρεις να διαβάσεις αυτό το βιβλίο, γιατί θα σε αφήσει χωρίς ανάσα στο τέλος. Όσοι δεν έχετε διαβάσει τη σειρά, μην καθυστερείτε. Ετοιμαστείτε να μπείτε σε έναν κόσμο με καταιγιστική δράση, ανατροπές, πόνο, δάκρυα, αγάπη και αφοσίωση. Οικογένεια – Φιλία – Έρωτας – Αγάπη! Το αγαπώ και σας το προτείνω…

  Διαβάστε την άποψή μας για το τρίτο μέρος: Μια Αναπνοή III

  Περίληψη Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται:

  «Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται»

  Όλα είναι μια απόφαση. Μια αιματηρή απόφαση, μια επιλογή… Κι αυτοί αναγκάζονται να διαλέξουν τον Πόλεμο. Ο πόλεμος όμως δεν είναι ίδιος για όλους. Άλλοι πολεμούν για την καρδιά, άλλοι για τη νίκη κι άλλοι επειδή δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από το μίσος τους. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Οι κύκλοι κλείνουν. Δύο Ομάδες, ίδιο μίσος… Ποιος θα υπερτερήσει; Ποιος θα νικήσει; Η τελική παρτίδα. Προτρέπει όλα τα πιόνια της σκακιέρας να μπουν στο παιχνίδι και να πάρουν μέρος. Το θέμα όμως είναι το ποιος θα κάνει τις καλύτερες κινήσεις. Ποιος θα φανεί πιο γρήγορος, πιο αποτελεσματικός. Το μεγαλύτερο πιόνι στη σκακιέρα, δεν είναι πάντα ο Βασιλιάς! Μα η μοίρα πάντοτε καραδοκεί, τα χτυπήματά της είναι ασταμάτητα και οι νέες ιστορίες που βγαίνουν στο φως, φέρνουν την ανατροπή. Το Φινάλε της Πρώτης Περιόδου της μεγαλύτερης ελληνικής σειράς, θα δώσει έναν επίλογο που κανείς δεν περιμένει. Γιατί, όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται… εδώ και τώρα!

  «Δεν σου εγγυώμαι τη νίκη, αλλά θα πρέπει να θέλεις να κερδίσεις»

  Στοιχεία βιβλίου

  Μια Αναπνοή IV, "Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται" - Μαίρη Σγουρού Τίτλος: Mια Αναπνοή ΙV «Όλα αναιρούνται και όλα ανατρέπονται» (Μια Αναπνοή- Barcelona Series)®©

  Συγγραφέας: Μαίρη Σγουρού

  Εκδόσεις: Maradel 

  Σελίδες: 752

  ISBN: 978-618-5585-05-1

  Ημερομηνία έκδοσης: 2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ