Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Συν Γραφής Λεγόμενα Ολιγογράφοι - Πολυγράφοι - Ή Λογοτέχνες;

  Ολιγογράφοι – Πολυγράφοι – Ή Λογοτέχνες;

  -

  Ολιγογράφοι – Πολυγράφοι – Ή Λογοτέχνες;

  Γράφει ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

  Ένας ατέρμονος λογοτεχνικός περίπατος στα μυστικιστικά και λογικά παράλογα μέρη της ιστορίας του Βιβλίου θα μας αποδείκνυε την «γονιδιακή» άρτια δημοκρατικότητα, η οποία όπως οφείλει συντηρεί αυτομηχανισμούς που απομονώνουν αυτομάτως κάθε ακρότητα, όπου αποπειράται να σφετεριστεί το αμερόληπτα ηθικό πλεονέκτημα των Λέξεων.

  Ολιγογράφοι – Πολυγράφοι – Ή Λογοτέχνες;

   

  Ωστόσο, ο παρών λογοτεχνικός εμφύλιος, γεννημένος από τα μισαλλόδοξα σπλάχνα των εγωκεντρικών, συγγραφικών ενστίκτων, απειλεί όλα τα γαλαξιακά επιτεύγματα που πέτυχε η ομόνοια των γραπτών κειμένων και των εκπρόσωπών τους.  

  Στο συγκεκριμένο άρθρο «φιλοξενείται» ένα ακόμα διχαστικό πεδίο του Πνεύματος, που τείνει να αναλάβει τα ηνία της εθνικής, λογοτεχνικής εσωστρέφειας, ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν ή και μπορούν να έχουν συχνή παρουσία μέσω της δουλειάς τους και σε εκείνους που ο συγγραφικός χρόνος εντός τους απλώνεται διακριτικά και διακριτά, σαν θαλασσινό σεντόνι, κι όλα κινούνται απαλά μα όχι αργά.

  Οι πολυγράφοι, επομένως, «θεωρούνται» αυτάρεσκα αυτοπροβεβλημένοι και οι ολιγογράφοι αδιάφορα υποτιμητικοί για την πένα τους.

  Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι ότι όλοι οι «αυτοδιαχωρισμένοι» αποτελούν ανυπόστατα κύτταρα της λογοτεχνικής υγείας, τα οποία καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες του Βιβλίου.

  Γιατί ισορροπία σημαίνει Λογοτέχνης, μα και το αντίστροφο.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here