Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Όταν έκλαψε ο Αϊ Βασίλης - Σοφία Παράσχου-Χατζηδημητρίου

  Όταν έκλαψε ο Αϊ Βασίλης – Σοφία Παράσχου-Χατζηδημητρίου

  -

  Όταν έκλαψε ο Αϊ Βασίλης 

                        Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Σοφίας Παράσχου «Όταν έκλαψε ο Αϊ Βασίλης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. (σε e- book). Ανήκει στη σειρά Βατόμουρο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7+.

  Όταν έκλαψε ο Αϊ ΒασίληςΜια πρωτότυπη ιστορία μας παρουσιάζει στο συγκεκριμένο βιβλίο η συγγραφέας, που δεν μοιάζει με τις κλασικές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες. Μέσα από την ηρωίδα της, την Κοραλλένια, περνάει στους μικρούς αναγνώστες της τις περιβαλλοντικές της ανησυχίες, ενώ θίγει μερικά από τα βασικά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

  Όλα ξεκινούν όταν ο Αϊ Βασίλης διαβάζει το μήνυμα που του στέλνει η Κοραλλένια, ένα κορίτσι που ζει σε ένα μικρό νησί του Ειρηνικού. Του αναφέρει ότι το νησί της δεν έχει όνομα και θα ήθελε να του βρει ένα για να μπορούν να το βρίσκουν. Του αναφέρει και κάποια άσχημα σχέδια που έχουν στο μυαλό τους για το νησί της, οι οκτώ πιο ισχυροί ηγέτες του πλανήτη.

  Ο Αϊ Βασίλης αποφασίζει να επισκεφτεί το νησί και να γνωρίσει από κοντά την Κοραλλένια.

  Τι θα κάνει λοιπόν ο Άγιος Βασίλης για να αποτρέψει τα σχέδια των ισχυρών ηγετών του πλανήτη; Τι όνομα θα δώσει στο νησί της Κοραλλένιας;

  Πρέπει να λέμε αλήθεια στα παιδιά. Τα παιδιά μπορούν να ακούσουν και να καταλάβουν τα πάντα, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τον κατάλληλο τρόπο. Ύστερα, τι ωφελεί να τα αποκοιμίζουμε ότι όλα είναι μια χαρά, αφού μια ημέρα θα συνειδητοποιήσουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει; Ότι δηλαδή η γη μας αργοπεθαίνει, ότι η ζωή μας απειλείται από τις καταστροφές, τους πολέμους, τις αρρώστιες, τη φτώχεια, ότι η επιβίωση είναι πολύ δύσκολη σε μερικές χώρες, ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη και τη βοήθειά μας…

  Όταν έκλαψε ο Αϊ ΒασίληςΣτο τέλος της ιστορίας, οι μικροί αναγνώστες θα διαβάσουν πολλές πληροφορίες για το πώς μπορούμε όλοι μας με μικρές καθημερινές πράξεις να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Υπάρχουν επίσης πολλές πληροφορίες για τις πιο γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, για να γνωρίσουν τα παιδιά το έργο που επιτελούν.

  Ένα όμορφο βιβλίο που δίνει τροφή για σκέψη και αφορμή για πολλές συζητήσεις, ενώ με έμμεσο τρόπο παρουσιάζει το νόημα των Χριστουγέννων που δεν είναι άλλο από την αγάπη. Αγάπη για τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας, για το περιβάλλον, για τα παιδιά.

  Περίληψη: Όταν έκλαψε ο Αϊ Βασίλης Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αϊ-Βασίλης έλαβε στον υπολογιστή του το μήνυμα ενός μικρού κοριτσιού, της Κοραλλένιας, που του ζητούσε ένα παράξενο δώρο: ένα όνομα για το μικρό νησί του Ειρηνικού Ωκεανού όπου ζούσε! Αποφάσισε λοιπόν να πάει ο ίδιος, να γνωρίσει από κοντά και το Νησί-Χωρίς-Όνομα και την Κοραλλένια. Εκεί ο Αϊ-Βασίλης άκουσε και έμαθε πολλά και φοβερά πράγματα, κι έκλαψε από λύπη. Εκείνη τη στιγμή αποφάσισε να κάνει ό,τι μπορεί για να είναι χαρούμενη η Κοραλλένια και όλα τα παιδιά του κόσμου.
  Στην τρυφερή και πρωτότυπη αυτή ιστορία, ο Αϊ-Βασίλης δείχνει στα παιδιά την αγάπη του με ένα διαφορετικό τρόπο…

  Όταν έκλαψε ο Αϊ ΒασίληςΣτοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Όταν έκλαψε ο Αϊ Βασίλης

  Συγγραφείς: Σοφία ΠαράσχουΧατζηδημητρίου

  Εκδότης: Ψυχογιός

  Έτος έκδοσης: 2008

  Αριθμός σελίδων: 97

  Κωδικός ISBN-13: 9789604534548

  Επεξεργασία εικόνας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα  

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here