Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 0-5 Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο - Βίκυ Μάγκου

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο – Βίκυ Μάγκου

  -

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο. Αν και ζούμε σε μία δύσκολη εποχή γεμάτη περιορισμούς, κανόνες και μέτρα, η αγαπητή πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Βίκυ Μάγκου αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της παιδικό βιβλίο σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Οσελότος.

  Προσωπική άποψη: Ασημίνα Στασινοπούλου

  Το «Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο» είναι ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο με εικονογράφηση από την ίδια τη συγγραφέα, κάτι που το κάνει τρομερά ιδιαίτερο. Σε κάθε του σελίδα, η συγγραφέας έχει αποτυπώσει υπέροχα την ιστορία της με έντονα σχέδια και χρώματα και μας βάζει στον χώρο ενός σχολείου. Ένας μέρος αγαπητό σε όλα τα μικρά παιδιά. Η συγγραφέας θίγει ένα σοβαρό θέμα στο βιβλίο της, αυτό του σχολικού εκφοβισμού.

  Ο σχολικός εκφοβισμός, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου το τελευταίο διάστημα και έχει κάνει πολλούς γονείς να τρέμουν για τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα των παιδιών τους. Εμφανίζεται κυρίως με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλοτσιές). Στόχο έχει την πρόκληση του φόβου στα παιδιά.

  Θα σας πω μια ιστορία που ίσως σας στεναχωρήσει!

  Μπορεί όμως να βοηθήσει και ίσως να σας δώσει λύση!

  Θα σας πω για ένα σχολείο διαφορετικό από τ’ άλλα.

  Ήταν μέσα σ’ ένα δάσος και είχε μια καλή δασκάλα!

  Διαβάζοντας το βιβλίο της κυρίας Μάγκου με τον εξάχρονο γιο μου, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αρκετά για αυτό το θέμα και να του εξηγήσω κάποια πράγματα, τα οποία θα αποτελέσουν -πιστεύω- εφόδιο για τη ζωή του.

  Η Βίκυ Μάγκου επιμελήθηκε τη συγγραφή και εικονογράφηση. Πηγή έμπνευσης η αγάπη της για τα παιδιά και η ευαισθητοποίησή της όσον αφορά τις σοβαρές επιπτώσεις που έχουν στη σωματική και ψυχική υγεία τους ο εκφοβισμός και η λεκτική ή σωματική βία.

  Περίληψη: Ένας καινούργιος μαθητής έκανε την εμφάνισή του στο σχολείο των εντόμων. Ο Κλιφ το μυρμηγκάκι είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας. Η δασκάλα και οι συμμαθητές του τον καλοδέχονται με χαρά! Δεν είναι όμως όλοι χαρούμενοι με την άφιξη του νέου μαθητή. Κάτι θα συμβεί και η ψυχική υγεία του Κλιφ θα κλονιστεί σε μεγάλο βαθμό! Ώσπου μια μέρα παίρνει τη μεγάλη απόφαση…

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβοΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο

  Συγγραφέας/Εικονογράφος: Βίκυ Μάγκου

  Εκδόσεις: Οσελότος

  ISBN: 9786182050125

  Σελίδες: 16

  Ημερομηνία έκδοσης: Νοέμβριος 2020

  1 ΣΧΟΛΙΟ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here