Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021
More
  Αρχική Στιγμιότυπα Παρουσιάσεων Παρουσίαση βιβλίου «Παράθυρο στη ζωή» στη Θεσσαλονίκη

  Παρουσίαση βιβλίου «Παράθυρο στη ζωή» στη Θεσσαλονίκη

  -

  Παράθυρο στη ζωή» στη Θεσσαλονίκη

  Γράφει η Αγάπη Ντόκα

  Την Τρίτη 2 Απριλίου, στην Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα, στο café Θέα/tro, η Αγγελική Δαφτσίδου παρουσίασε το βιβλίο της «Παράθυρο στη ζωή» από τις Εκδόσεις Πνοή.

  Παράθυρο στη ζωή Θεσσαλονίκη

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με συνεργασία του Εκδοτικού Οίκου με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε μέρος των εσόδων να διατεθεί στο σύλλογο, καθώς το βιβλίο αναφέρεται στον καρκίνο της συγγραφέως, η οποία νόσησε μετά το θάνατο της μαμάς της από την ίδια αιτία.

  Συντόνισε και είπε λίγα λόγια για το βιβλίο η Άννα Πατέρα, blogger της διαδικτυακής βιβλιοφιλικής ομάδας «ΜΕ αρέσει το βιβλίο… ΑΦΟΥ!!».

  Η Ρίκα Γουβανέλλη, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, αναφέρθηκε σε στοιχεία που έχουν συλλεχθεί για το ποσοστό της νόσου, αλλά και στις γυναίκες που έχουν ήδη νοσήσει και το έχουν ξεπεράσει -ή όχι…- καθώς και σ’ εκείνες που νοσούν τώρα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία του καθιερωμένου ετήσιου ιατρικού προληπτικού ελέγχου.

  Η Βούλα Παπατσιφλικιώτη, συγγραφέας-δημοσιογράφος, μίλησε για την εντύπωση που της άφησε η διπλή ιστορία μάνας-κόρης που περιγράφεται μέσα το βιβλίο.

  Παράθυρο στη ζωή Θεσσαλονίκη

  Η Ευδοκία Παυλίδου, συγγραφέας, διάβασε αποσπάσματα και στο τέλος ένιωσε την ανάγκη να πει εκτός προγράμματος κι αυτή μερικές κουβέντες για το βιβλίο «Παράθυρο στη ζωή» αλλά κυρίως για την Αγγελική.

  Το λόγο πήρε η συγγραφέας, η οποία ανέφερε πως αλλιώς περίμενε την παρουσίαση -εννοώντας την πλήρη απουσία μελών του «Άλματος Ζωής», εφόσον μέρος των εσόδων θα πήγαιναν στη ενίσχυση του Συλλόγου- και πως τελικά ήμασταν μια μεγάλη παρέα από αγαπημένα πρόσωπα. Μίλησε για το βιβλίο, για τη ζωή της, χάρηκε που είδε στο κοινό δύο παιδικούς της φίλους και μία κοπέλα από το διαδίκτυο που νόσησαν συγχρόνως και η παρουσίαση έκλεισε με κουβεντούλα μεταξύ του πάνελ και των παρευρισκομένων.

  Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η δύναμη με την οποία η Αγγελική Δαφτσίδου αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τη νόσο, και η επιθυμία της να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να την αντιμετωπίσουν κι αυτά, κάνοντας ομιλίες ανά την Ελλάδα.

  Παράθυρο στη ζωή Θεσσαλονίκη

  Ευχόμαστε ούριο άνεμο στα πανιά του! Να είναι ένα βιβλίο που θα αφυπνίσει τις γυναίκες για να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα μικρά σημάδια που δίνει ο καρκίνος του μαστού, έτσι ώστε να μάθουν να αυτοεξετάζονται, αλλά και να είναι συνεπείς στον προληπτικό τους έλεγχο που θα τους σώσει τη ζωή.

  Οπισθόφυλλο: Ένα βιογραφικό μυθιστόρημα, ύμνος στη ζωή δύο γυναικών που νόσησαν από καρκίνο του μαστού. Μητέρα και κόρη βρίσκονται μοιραία στον δρόμο της ίδιας ασθένειας, αλλά καθεμιά ακολουθεί το δικό της μονοπάτι.

  Νικάει κανείς τον καρκίνο; Ακόμα κι όταν καταφέρνει να βγει ζωντανός από τη μάχη, το κράτος που ήταν το κορμί του και βομβαρδίστηκε ανελέητα, ξαναχτίζεται; Κι αν τα σπίτια ξαναχτιστούν από τα συντρίμμια, η ψυχή ξεπερνάει ποτέ τον φόβο ώστε να το ξανακατοικήσει; Παράθυρο στη ζωή» στη Θεσσαλονίκη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here