Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΣυγγραφής ΤέχνηΠαρελθόν Παρόν και Μέλλον - Εμμανουέλα Βεντούρη

  Παρελθόν Παρόν και Μέλλον – Εμμανουέλα Βεντούρη

  -

  Παρελθόν Παρόν και Μέλλον

  Όλοι μας κουβαλάμε ένα παρελθόν. Με λάθη, με σωστά, με πάθη, με έρωτες, με φιλίες, με όλες μας τις επιλογές. Κανείς μας δεν μπορεί να μας κρίνει για την ζωή που κάναμε πριν. Ούτε κι εμείς εκείνους. Ήταν οι δικές μας επιλογές, σωστές ή λάθος. Μπορεί οι άνθρωποι που πέρασαν απ’ τη ζωή μας να μας άφησαν πληγές και πόνο αλλά ήταν επιλογές μας και πρέπει να τις αφήσουμε πίσω μας και να προχωρήσουμε μπροστά.

  Αν όμως δεν έχουμε τη δύναμη;

  Όμως, τι γίνεται όταν ένας νέος άνθρωπος μπαίνει στη ζωή σου και εσύ φοβάσαι; Φοβάσαι ακόμα! Φοβάσαι να δεθείς μαζί του. Φοβάσαι να αγγίξει τη ψυχή σου, δε θες να αφεθείς. Τρέμεις και στη ιδέα πως θα καταφέρει να σε κερδίσει. Να σε ξεκλειδώσει. Όμως αποφασίζεις να ρισκάρεις. Το έχεις κάνει και στο παρελθόν. Ξέρεις από ρίσκα. Κλείνεις τα μάτια, παίρνεις μια βαθιά ανάσα και αφήνεσαι. Τον αφήνεις να σε πιάσει απ το χέρι και να σε οδηγήσει σε νέους κόσμους, να χαράξετε μαζί νέες διαδρομές. Αφήνεσαι στο νέο και άγνωστο.

  Δεν σου δίνει άλλη επιλογή με τον τρόπο που σου φέρεται, παρά να τον αγαπήσεις. Ακόμα και όταν μαλώνετε εσύ τον αγαπάς πιο πολύ. Έχεις κάνει όνειρα μαζί του. Εκείνος όμως; Κάνει όνειρα μαζί σου ή το δικό του παρελθόν είναι πιο ζωντανό απ’ το παρόν του; Πως μπορείς να είσαι σίγουρος για τα αισθήματα κάποιου που κουβαλάει στις πλάτες του ένα δύσκολο παρελθόν; Ένα παρελθόν που το αγάπησε και τον πόνεσε ταυτόχρονα. Πως ξέρεις ότι έχει ξεπεράσει τις επιλογές του, και έχει αφήσει όλα αυτά στο χρονοντούλαπο του παρελθόντος;

  Δεν το ξέρεις.

  Σκέφτεσαι. Βασανίζεσαι.

  Τι θα γίνει αν το παρελθόν έρθει στο παρόν; Αν το παρελθόν θέλει να γίνει το παρόν του, αυτό που έχεις εσύ τώρα, αν θέλει να σου κλέψει το μέλλον;

  Θες αποδείξεις. Θες να νιώσεις ότι εκεί που αφέθηκες και επένδυσες είσαι ασφαλής. Τόσο, όσο όταν σε κρατάει στην αγκαλιά του και σε κοιτάει στα μάτια. Το έχεις ανάγκη αλλά δεν θα το ζητήσεις ποτέ. Σέβεσαι τα όρια του άλλου, σέβεσαι το παρελθόν του.

  Όμως όσο κι αν δε θες να του το δείξεις, μέσα σου, βαθιά μέσα στη ψυχή σου και στο μυαλό σου, αυτό το αν σου τρώει τα σωθικά.

  Θες να ουρλιάξεις!

  Έχεις επενδύσει σε αυτόν τον άνθρωπο. Θες να είναι το λιμάνι σου, ο φάρος της ελπίδας σου, το φως μέσα στο σκοτάδι σου. Θες να νιώσει όπως εσύ. Τον αγαπάς, τον λατρεύεις, τον θες. Είναι η πρώτη σου σκέψη όταν ξυπνάς, η τελευταία όταν κοιμάσαι, είναι μέσα σε κάθε σου όνειρο τα βράδια, σε κάθε σου σκέψη τη μέρα.

  Σ’ ΑΓΑΠΑΩ μ’ ακούς; ουρλιάζει η φωνή μέσα στο κεφάλι σου. ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ με βλέπεις; συνεχίζει να φωνάζει. ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΕ! ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΩ, συμπληρώνει με όση δύναμη έχει και μετά σωπαίνει.

  Δε ξέρεις πώς να φερθείς όταν το παρελθόν κάποιου έρθει στο παρόν σας. Κανείς δεν ξέρει. Να φερθείς με αξιοπρέπεια ή να φωνάξεις; Δεν υπάρχει σωστή απάντηση.

  Αλλά… αν αυτό που έχεις στη ζωή σου, αν ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα σου, λες πως τον αγαπάς, πως τον λατρεύεις και το εννοείς με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής σου, μην τον αφήσεις να φύγει. Πάλεψε για εκείνον. Απόδειξέ του πως είσαι εδώ, πως το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και πως το μέλλον του είσαι εσύ και η αγάπη που του έχεις.

  Μην αφήσεις κανέναν να σου στερήσει ό,τι αγαπάς. Οπλίσου με υπομονή, δύναμη, θάρρος και κουράγιο και πάλεψε για την αγάπη, για τον έρωτα, για το μαζί.

  Οι πράξεις μας είναι επιλογές μας, κανείς δεν θα σε κρίνει, αλλά αν έκανες τότε ένα λάθος, άστο στο παρελθόν σου. Μη το φέρεις στο παρόν σου. Αν κάποτε δεν πάλεψες, κάνε το τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά για μια μάχη, μια μάχη για μια καρδιά. Κανείς δεν είπε όχι στον έρωτα και την αγάπη.

  Παρελθόν Παρόν και Μέλλον

  Εμμανουέλα Βεντούρη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here