Παρουσίαση Για να μην ξεχνάς – Aθήνα

Στον Πολυχώρο Αίτιον βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, για να παρακολουθήσουν την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ της συγγραφέως Νεκταρίας Μαρκάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αέναον.

Για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας Έρση Λάβαρη και η φιλόλογος και η δικιά μας αρθρογράφος στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, Χαρά Δελλή.

Ήταν μια όμορφη παρουσίαση και μια πρώτη γνωριμία με τη συγγραφέα Νεκταρία Μαρκάκη που ήρθε για να μείνει. Όπως ανακοινώθηκε από την υπεύθυνη των εκδόσεων, κυρία Κωνσταντίνα Αλμπέρτη, το βιβλίο που γράφει τώρα  η κυρία Μαρκάκη, πρόκειται να εκδοθεί  από τον ίδιο εκδοτικό οίκο.

Περίληψη: Μία κοπέλα με  κόκκινα μαλλιά και λευκό δέρμα ξυπνάει στη μέση του πουθενά χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα που βρίσκεται και γιατί ολόκληρο το κορμί της υποφέρει από τραύματα χωρίς εξήγηση. Ένας καταιγισμός ερωτημάτων συνθλίβει το κουράγιο και την αντοχή της – γιατί βρέθηκε στη μέση του δάσους; Γιατί είναι μόνη; Ποιος της έκανε κακό;

Παρουσίαση Για να μην ξεχνάς – Aθήνα

Μα η ερώτηση που την τρομάζει περισσότερο είναι μία: Ποια είναι κι από πού έρχεται; Προσπαθεί να θυμηθεί το παρελθόν της χωρίς να μπορεί να μιλήσει γι’ αυτό. Πορεύεται με μοναδική βοήθεια ένα δαχτυλίδι στο εσωτερικό του οποίου αναγράφεται μια ημερομηνία και ορισμένες απόμακρες μνήμες που την επισκέπτονται αραιά για να της προκαλέσουν πόνο.

Έχει ως μοναδικό στήριγμα μία  οικογένεια που της παρέχει καταφύγιο παρόλο που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, έναν πληγωμένο άντρα που πασχίζει να ξεχάσει, ενώ εκείνη πολεμά να θυμηθεί, κι ένα κλωνάρι μη με λησμόνει στο σχήμα του απείρου σχεδιασμένο στην ωμοπλάτη της για να της υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να ξεχνά…

 

Για να μάθετε περισσότερα για τη συγγραφέα Νεκταρία Μαρκάκη μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα της.

Παρουσίαση Για να μην ξεχνάς - Aθήνα

Για να μην ξεχνάς

Η Έρση Λάβαρη και η χαρά δελλή μιλούν για το "Για να μην ξεχνάς"

Posted by Νεκταρία Μαρκάκη on Sonntag, 17. Dezember 2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here