Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Στιγμιότυπα Παρουσιάσεων Παρουσίαση Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού ΙΙΙ: Ο Πυρσός της Ελπίδας στην Αθήνα

  Παρουσίαση Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού ΙΙΙ: Ο Πυρσός της Ελπίδας στην Αθήνα

  -

  Παρουσίαση Η Αυτοκρατορία του Φεγγαριού ΙΙΙ: Ο Πυρσός της Ελπίδας στην Αθήνα

  Γράφει η Νάντια Κίσκα

  Στις 11 Μαϊου, οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών βρέθηκαν -σκόπιμα- στην παρουσίαση του τρίτου και τελευταίου βιβλίου της τριλογίας «Η αυτοκρατορία του φεγγαριού» με τίτλο «Ο Πυρσός της Ελπίδας», του συγγραφέα Γιώργου Αγγελίδη που έλαβε χώρα στο Polis Art Café.

  Είχα ακούσει για τις επικές παρουσιάσεις που διοργανώνει ο συγγραφέας και αφότου έπιασα στα χέρια μου τη σειρά το περσινό καλοκαίρι, ήταν ευκαιρία να κλείσω το ταξίδι μου στην αυτοκρατορία με την παρουσίαση του τρίτου βιβλίου.

  ο Πυρσός της ΕλπίδαςΜια ταλαιπωρία την ζήσαμε είναι η αλήθεια καθώς η παρουσίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 20.00 και τελικά ξεκίνησε 21.00 και κάτι, αλλά όπως ενημερώθηκα ο κύριος Αγγελίδης είναι τελειομανής και ήθελε να είναι όλα τέλεια. Και ήταν.

  Με την Άρτεμις Βελούδου-Αποκότου, συγγραφέα και εκπρόσωπο των εκδόσεων Πηγή, και την Μαρία Μουστοπούλου, συγγραφέα, επιμελήτρια και δασκάλα δημιουργικής γραφής, να προλογίζουν το βιβλίο, τον θρύλο των παιδικών -και όχι μόνο- χρόνων ηθοποιό και σκηνοθέτη κύριο Ακίνδυνο Γκίκα και την ηθοποιό Νατάσα Παπαδάκη να διαβάζουν αποσπάσματα του βιβλίου -και να κάνουν spoilers που δεν ήμουν έτοιμη να ακούσω – και κλείνοντας με ένα επικό fire show, εμπνευσμένο από την φυλακή των ψυχών, από τον καλλιτέχνη John Poniri, η βραδιά ήταν όντως άξια των θρύλων σχετικά με τις παρουσιάσεις του κύριου Αγγελίδη.ο Πυρσός της ΕλπίδαςΠαρουσίαση ο Πυρσός της Ελπίδας στην Αθήνα. Η ομιλία του κύριου Αγγελίδη με συγκίνησε τόσο βαθιά που χρειάστηκα μερικά λεπτά για να συνέλθω, η ομιλία της κυρίας Βελούδου με έκανε να νιώθω τα κύματα αγάπης που εξέπεμπε και η ομιλία της κυρίας Μουστοπούλου με έκανε να γελάσω και να ζηλέψω λίγο. Για τον κύριο Γκίκα δεν νομίζω να υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν αυτό που έζησα -όσοι δεν ήσασταν εκεί χάσατε- καθώς και η κυρία Παπαδάκη έβαλε και την ψυχή της στο κείμενο που διάβασε.ο Πυρσός της ΕλπίδαςΉταν μια μαγική βραδιά που έκλεισε ακόμα πιο μαγικά, για το ταξίδι δύο παιδιών που γεννήθηκαν για να πεθάνουν. Κύριε Αγγελίδη, αναμένω τα επόμενα μαγικά ταξίδια σας που είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσω.

  Την τριλογία την βρίσκετε μέσω του site των εκδόσεων Πηγή, ενώ την κριτική του πρώτου βιβλίου εδώ.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here