Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Στιγμιότυπα Παρουσιάσεων Παρουσίαση "Το βιβλίο και η περφόρμανς" στην Αθήνα

  Παρουσίαση “Το βιβλίο και η περφόρμανς” στην Αθήνα

  -

  Παρουσίαση Το βιβλίο και η περφόρμανς

  Γράφει η Ζωή Τσούρα

  Την προηγούμενη εβδομάδα, οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε στην παρουσίαση του βιβλίου «Το βιβλίο και η περφόρμανς» του συγγραφέα Μιχάλη Μανωλιού, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος.

  Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο Public Συντάγματος, σε μία αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από αναγνώστες και φίλους, με έντονη την παρουσία και την στήριξη της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας.

  Για τον κόσμο και την ιστορία του βιβλίου μίλησαν οι συγγραφείς Βάσω Χρήστου και Αντώνης Πάσχος. Η ενσυναίσθηση ήταν ο άξονας γύρω από τον οποίο κινήθηκε η συζήτηση, με μεγάλη και καθοριστική την συμμετοχή του κοινού.

  Στο τέλος της παρουσίασης, ο συγγραφέας ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

  Εμείς να του ευχηθούμε να είναι καλοτάξιδο και κάθε επιτυχία στο μέλλον!

  Η Ε σε κάνει να μπαίνεις στη θέση των άλλων και να τους κατανοείς καλύτερα. Η τεχνητή αυτή μέθοδος αύξησης της ενσυναίσθησης κερδίζει παγκοσμίως όλο και περισσότερους χρήστες, με ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

  Ο εικαστικός Λέανδρος Βατρικάς έχει ρισκάρει τα πάντα στη ζωή του προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πανάκριβο έργο που τη χρησιμοποιεί ως θέμα του, αλλά όταν πλησιάζουν τα εγκαίνια, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, εμφανίζεται ως υποψήφια αγοράστρια μια εντυπωσιακή διπλή γυναίκα.

  Στην ιστορία πρωταγωνιστεί και η Νύχτα, μια πρώην δολοφόνος και άνθρωπος του υπόκοσμου, καθώς και ένας ιδιόρρυθμος βιβλιοθήρας, ο Αλέξιος.

  Κάθε πρόσωπο από τη θέση του προσπαθεί να ερμηνεύσει το μήνυμα που κρύβει η περφόρμανς του Λέανδρου, όπως παρουσιάζεται στα εγκαίνια του έργου, ενώ πυροδοτείται παράλληλα, μέσω διαδικτύου, και μια παγκόσμια κούρσα για την αποκρυπτογράφησή του.

  Σχετίζεται με το μυστηριώδες Βιβλίο που υποτίθεται ότι μπορεί να καταστρέψει την Ε;

  Ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που ασχολείται με την ανθρώπινη φύση και θέτει ερωτήματα που αποδεικνύονται σημαντικότερα και από τις απαντήσεις τους.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here