Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Στιγμιότυπα Παρουσιάσεων Παρουσίαση "Του Χειμώνα Ψίθυροι"

  Παρουσίαση “Του Χειμώνα Ψίθυροι”

  -

  Παρουσίαση “Του Χειμώνα Ψίθυροι”

  Γράφει η Ζωή Τσούρα

  Την περασμένη Πέμπτη, ακολουθώντας «βαλτοφάναρα και ψυχοφωτιές», οι Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών βρεθήκαμε στη Death Disco, στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της νέας ανθολογίας της ομάδας Will o’ Wisps, η οποία φέρει τον τίτλο «Του Χειμώνα Ψίθυροι» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

  Η βραδιά άνοιξε με μία αφήγηση, από τον Αντρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος, με τη βροντερή φωνή του και την παραστατικότητα στο λόγο του, μας βύθισε στην ιστορία του Δρακοβοσκού. Μας παρέσυρε σε ένα παραμύθι για δράκους – εκείνους τους τρομερούς γίγαντες της ελληνικής παράδοσης, όχι τα φολιδωτά ερπετά της Δυτικής μυθολογίας – και μας ταξίδεψε σε έναν παγωμένο χειμώνα, μία λίμνη δίχως πάτο και ένα μαύρο δέντρο, κουρνιασμένο στα ριζά του κόσμου, από το οποίο πηγάζουν όλες οι ιστορίες.

  Επιστρέφοντας, απρόθυμα είναι η αλήθεια, στον πραγματικό κόσμο μετά από αυτό το μαγικό ταξίδι, ακούσαμε την συγγραφέα και αρθρογράφο, την δική μας Αναστασία Νεραϊδόνη-Σταθοπούλου, καθώς και τον συγγραφέα Ελευθέριο Κεραμίδα, να μας μιλούν για τις ξεχωριστές ιστορίες που απαρτίζουν αυτήν την ανθολογία, τη διαφορετική οπτική που δίνει η καθεμία στον εκάστοτε μύθο, και την ελπιδοφόρα εξέλιξη του ελληνικού Φανταστικού.

  Στη συνέχεια, τη σκυτάλη έλαβαν οι συγγραφείς της ανθολογίας. Ένας-ένας οι παρευρισκόμενοι ανέβηκαν στη σκηνή και μοιράστηκαν μαζί μας λίγα λόγια για την ιστορία τους και από που άντλησαν την έμπνευσή τους. Μύθοι, δοξασίες, γιαγιάδες που διηγούνταν παραμύθια, προσωπικές ιστορίες και η συναρπαστική προοπτική μίας νέας εμπειρίας, γέννησαν καλικάτζαρους καλούς και καλικάτζαρους κακούς, μαγεία και κόσμους στους οποίους βασιλεύει ο χειμώνας, ψυχές που χορεύουν απαλά σαν χιονονιφάδες.

  Η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση δύο βίντεο για τον Παραμυθένιο Κήπο, που η ομάδα Will o’ Wisps θα οργανώσει φέτος για δεύτερη χρονιά στον κήπο του Πύργου Βασιλίσσης, στις 1 και 2 Ιουνίου, καθώς και με πεντανόστιμα σπιτικά μπισκότα σε σχήμα χιονονιφάδας.

  Εμείς να ευχηθούμε στην ομάδα Will o’ Wisps και σε όλους τους συγγραφείς της να είναι καλοτάξιδη η καινούρια τους ανθολογία και κάθε επιτυχία σε όσα δημιουργούν και ονειρεύονται!

  Παρουσίαση “Του Χειμώνα Ψίθυροι”

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here