Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Στιγμιότυπα Παρουσιάσεων Παρουσίαση βιβλίου - Ένα μυστήριο για τον Μπούφο στα Εξαμίλια Κορινθίας

  Παρουσίαση βιβλίου – Ένα μυστήριο για τον Μπούφο στα Εξαμίλια Κορινθίας

  -

  Παρουσίαση βιβλίου – Ένα μυστήριο για τον Μπούφο στα Εξαμίλια Κορινθίας

  Γράφει η Δήμητρα Κωλέτη  

  Ένα μυστήριο για τον Μπούφο. Μυστήρια! Πολλά μυστήρια στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Εξαμιλίων!

  Εκεί που ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο σκιτσογράφος Σωτήρης Μητρούσης, μάς παρουσίασαν το απόγευμα της Κυριακής της 14ης Απριλίου του 2019 τον ήρωά τους, τον Μπούφο. Μας έλυσαν κάποια από τα μυστήρια που ο αδέξιος κι αστείος ντετέκτιβ τους καλείται να λύσει στις σελίδες των οχτώ βιβλίων της σειράς με γενικό τίτλο «ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΟ», η οποία και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ.

  Στην κατάμεστη από μικρούς και μεγάλους βιβλιόφιλους αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Εξαμιλίων, στο χώρο του οποίου στεγάζεται από τον Ιούνιο του 2016 η Δανειστική Βιβλιοθήκη, ο συγγραφέας και ο σκιτσογράφος, με αμεσότητα και πηγαίο χιούμορ, μας έκαναν να νιώσουμε μια όμορφη και μεγάλη παρέα. Ένα μυστήριο για τον Μπούφο. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στην αφήγηση, γέλασαν με τις γκάφες του Μπούφου και έπαιξαν με τα παιχνίδια που οι δημιουργοί είχαν στις αποσκευές τους, με τα κουΐζ και τους λαβυρίνθους να τα κάνουν να χαίρονται τις στιγμές και να έρχονται όλο και πιο κοντά στο χάρτινο ήρωα και στους ανθρώπους που του έδωσαν πνοή.

  μυστήριο για τον Μπούφο

  Ο άσπρος πίνακας που είχε μαζί του ο κύριος Μητρούσης γέμιζε στη στιγμή από το επιδέξιο χέρι του με σκίτσα, σκίτσα που δυναμίτιζαν το γέλιο των παιδιών μα και των μεγάλων! Γιατί μη φανταστείτε πως σα μεγάλοι δεν είχαν ρόλο σε μια παρουσίαση παιδικού βιβλίου, τουναντίον, κι αυτοί σαν μεγάλα παιδιά έλυσαν γρίφους, γέλασαν, γέλασαν…

  Την εύθυμη αυτή ατμόσφαιρα ήρθαν να καλύψουν με τις όμορφες μελωδίες τους τα μουσικά σύνολα σπουδαστών του ιδρύματος μουσικών μελετών “Σύγχρονο Κορινθιακό Ωδείο”. Οι μικροί μας μουσικοί, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Γεωργίας Γιαννακοπούλου, μας χάρισαν τις μελωδίες τους, με τις οποίες και έντυσαν την αφήγηση, με τραγούδια ζωηρά, κάποια από τα οποία μάλιστα τα έχουν συνθέσει για χάρη του Μπούφου!

  μυστήριο για τον Μπούφο

  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλήρωση βιβλίων! Η Ομάδα της Δανειστικής Βιβλιοθήκης και η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ΚΙΒΩΤΟΣ, που σε άψογη συνεργασία μαζί του πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση, κυρία Πηνελόπη Μπισμπίκη, προσέφεραν σε δύο νικητές από ένα βιβλίο της σειράς. Οι μικροί αναγνώστες, έχοντας ανά χείρας τα βιβλία τους, περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να τους τα υπογράψουν οι δημιουργοί τους, κύριος Γιώργος Κωνσταντίδης και κύριος Σωτήρης Μητρούσης, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά που βρέθηκαν στο χώρο μας και μας παρουσίασαν τα βιβλία τους!

  Για εμάς, για την Ομάδα της Βιβλιοθήκης (Δήμητρα Κωλέτη, Κατερίνα Τσουκάτου, Αφροδίτη Δρίτσουλα και Ρούλα Δρίτσουλα) ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή! Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν!

  Παρουσίαση βιβλίου – Ένα μυστήριο για τον Μπούφο στα Εξαμίλια Κορινθίας

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here