Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, 2020
More

  Πριν – Anna Todd

  -

  Πριν – Anna Todd

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Αυτό το βιβλίο το περίμενα με αγωνία. Τελειώνοντας τα πρώτα τέσσερα βιβλία της σειράς After, έζησα την ιστορία του Χάρντιν και της Τέσα από την αρχή μέχρι το τέλος. Έτσι, ήθελα πολύ να μάθω πώς ήταν ο Χάρντιν πριν γνωρίσει την Τέσα και αλλάξει… Το εξώφυλλο είναι αντιπροσωπευτικό του περιεχομένου, καθώς το μοντέλο στο εξώφυλλο μάς παρουσιάζει κάποια εκδοχή του Χάρντιν.

  Πριν - Anna Todd
  Πριν – Anna Todd

  Όταν διάβαζα τα πρώτο βιβλίο της σειράς και έβλεπα τις αντιδράσεις του Χάρντιν μπροστά στους φίλους του και μπροστά στην Τέσα, ήθελα από κάποια μεριά να δω τον τρόπο σκέψης του και τα συναισθήματά του. Ο τρόπος με τον οποίο ανατράφηκε ο Χάρντιν διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του. Ο αλκοολισμός και η αδιαφορία του πατέρα του και τελικά η εγκατάλειψή του, έκανε μεγάλο κακό στην αυτοπεποίθησή του, δημιουργώντας του ανασφάλεια. Ένα συμβάν που αναστάτωσε τη ζωή του και του γέννησε εφιάλτες, επηρέασε την μετέπειτα ζωή του. Ο αγώνας επιβίωσης που έκανε η μητέρα του και οι ώρες που έλειπε στη δουλειά για να προσφέρει τα ελάχιστα που μπορούσε στο παιδί της, οδήγησαν τον Χάρντιν στην αποξένωση και την αδιαφορία, με αποτέλεσμα να μπλέξει με κακές παρέες, καθώς δεν ήθελε να ανοιχτεί και να δεθεί με κανέναν.

  Ο τρόπος που φερόταν στα κορίτσια, η αδιαφορία του για τα συναισθήματά τους, το κυνήγι της ηδονής και της καλοπέρασης, τον οδήγησε από την Αγγλία στην Αμερική, στον πατέρα του, ο οποίος είχε πλέον αλλάξει και είχε γίνει πρύτανης σε ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο. Η μητέρα του τον έστειλε εκεί για να συμμορφωθεί αλλά εκείνος συνέχισε τα ίδια, μέχρι τη στιγμή που η Τέσα μπήκε στη ζωή του και την αναστάτωσε. Η ευαισθησία της, η γλυκύτητά της και η αγνότητά της είναι κάποια από τα πράγματα που τράβηξαν την προσοχή του. Το γεγονός ότι έβλεπε το καλό στους άλλους τον έκανε πολλές φορές έξαλλο, καθώς μπορούσε να γίνει θύμα κάποιων καταστάσεων. Η συχνή επαφή μαζί της τον άλλαζε και εκείνος δεν μπορούσε να το αποδεχτεί εύκολα. Έδειχνε άλλον εαυτό στους φίλους του και άλλον σε εκείνη. Του άρεσε όμως αυτός που ήταν μαζί της, και έτσι σιγά σιγά τον κέρδισε. Αυτός που δεν πίστευε ότι είχε καρδιά, μαζί της άρχισε να χτυπάει και να πονάει. Ο πόθος έγινε αγάπη και η μόνη του επιθυμία είναι η ευτυχία της.

  Η Δεσποινίς Σεμνότυφη γυρίζει να με κοιτάξει και, προς έκπληξή μου, ακούω τον απαλό ήχο ενός γέλιου. Ενός αθώου και αυθόρμητου γέλιου που έχει εκλείψει από τον κόσμο σήμερα. Καλύπτει το στόμα της τη στιγμή που ο ήχος πετάει στον αέρα, όμως εγώ τον άκουσα. Τον άκουσα, σαν να με διαπέρασε.

  Αυτό που μου άρεσε απίστευτα είναι να παρακολουθώ την αλλαγή του Χάρντιν, το πώς προσπαθούσε να ξεπεράσει τις εμμονές και τις εξαρτήσεις του. Τα μυστικά που ήρθαν στο φως, τού αναστάτωσαν τη ζωή και ανέτρεψαν όσα πίστευε. Αγάπησα αυτόν τον άντρα που πάλευε με όλους.

  Τώρα τα χείλη της είναι ανοικτά, μπορώ κυριολεκτικά να ακούσω την καρδιά της να χτυπάει στο στήθος της. Αναρωτιέμαι πώς να φαίνομαι στα μάτια της. Μπορεί να καταλάβει ότι οι ταραγμένες ανάσες της και τα σαρκώδη χείλη της με τρελαίνουν; Υπάρχει κάτι στα μάτια μου που της λέει ότι στ’ αλήθεια θέλω να τυλίξω τα μαλλιά της στη γροθιά μου, να της γυρίσω το κεφάλι της προς το μέρος μου και να τη φιλήσω;

  Πριν
  Πριν – Anna Todd

  Ένα βιβλίο που ασχολείται με μεγάλα προβλήματα της εποχής. Ο αλκοολισμός και πώς μπορεί να επηρεαστεί η ζωή μιας οικογένειας και κυρίως ενός μικρού παιδιού. Ψυχικά τραύματα που τον ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή του.

  Αν και θα ήθελα περισσότερες αναφορές των συναισθημάτων του Χάρντιν σε μερικά βασικά σημεία, μου άρεσε ιδιαίτερα που αναφέρθηκε σε άλλους ήρωες που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη σχέση τους και τι έκαναν όταν ο Χάρντιν και η Τέσα έφυγαν από εκεί και πήγαν στη Νέα Υόρκη… Μου άρεσε πολύ και πρέπει να το διαβάσετε για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη της σειράς After. Το προτείνω.

  Περίληψη: ΠΡΙΝ συναντήσει την Τέσα, ο Χάρντιν ήταν μια μαινόμενη θύελλα.

  ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ των πρώτων λεπτών της γνωριμίας τους, συνειδητοποίησε την ανάγκη του να την κρατήσει μόνο δική του – ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου.

  ΜΕΤΑ το σμίξιμό τους, ο κόσμος δε θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος.

  Η δραματική ερωτική σχέση του Χάρντιν και της Τέσα έγινε ένας στρόβιλος που παρέσυρε όσους βρίσκονταν γύρω τους. Για πρώτη φορά, ο λόγος δίνεται σε όλα αυτά τα πρόσωπα που εμφανίζονται πριν, στη διάρκεια και μετά τα γεγονότα των μυθιστορημάτων της σειράς After / Μετά. Παράλληλα, ο Χάρντιν περιγράφει τις πρώτες συναντήσεις του με την Τέσα, αλλάζοντας τη γνώμη σας για όσα νομίζατε πως ξέρατε γι’ αυτό το σκοτεινό αγόρι και τον άγγελο που τον αγαπούσε.

  Το fanfiction After / Μετά της Anna Todd έχει καταγράψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο αναγνώσεις διαδικτυακά, προσελκύοντας αναγνώστες από ολόκληρο τον πλανήτη. Γνωρίστε τώρα κι εσείς το πιο πολυσυζητημένο βιβλίο του Ίντερνετ!

  Είχε χάσει τον δρόμο του, πορευόταν στη ζωή με ελάχιστες απαιτήσεις από τον εαυτό του. Είχε διαμορφώσει τη ζωή του με μια μηχανική επανάληψη των ίδιων ενεργειών, των ίδιων αντιδράσεων, των ίδιων συνεπειών.

  Οι γυναίκες μπερδεύονταν μεταξύ τους, τα ονόματά τους γίνονταν μια ατελείωτη επανάληψη από Άγνωστες Χ.

  Έτσι ήταν τα πράγματα, μέχρι που τη γνώρισε, μέχρι που ο αέρας πήρε τα μαλλιά της και μαστίγωσε το πρόσωπό της. Μέχρι που το γκρίζο των ματιών της στοίχειωσε τον ύπνο του και το ροζ των χειλιών της τον τρέλανε. Την ερωτευόταν δυνατά. Στην αρχή ήταν τόσο γρήγορο που δεν ήταν σίγουρος αν στ’ αλήθεια το ένιωθε ή το φανταζόταν. Αλλά το ένιωθε… το ένιωθε να τον σκίζει σαν βρυχηθμός λιονταριού. Άρχισε να εξαρτάται από εκείνη για κάθε ανάσα του, για κάθε σκέψη του.

  ΠρινΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Πριν

  Συγγραφέας: Anna Todd

  Εκδόσεις: Λιβάνης

  Σελίδες: 384

  ISBN: 9789601434414

  Ημ. Έκδοσης: 5/7/2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here