Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Ψάχνοντας τη μαμά - Sepideh Khalili

  Ψάχνοντας τη μαμά – Sepideh Khalili

  -

  Η ψυχολόγος και συγγραφέας Sepideh Khalili έγραψε ένα άκρως τρυφερό βιβλίο που αγγίζει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Αναφέρομαι στο βιβλίο της «Ψάχνοντας τη μαμά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία σε μετάφραση της Αρετής Λαμπρόγιαννη.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα αισθάνεται ένα νεογέννητο που δεν βρίσκει τη μαμά του; Ο ήρωας του βιβλίου είναι ο Τέρλι, ένα χελωνάκι που βγαίνει από το αβγό και όσο κι αν φωνάζει τη μαμά του, δεν μπορεί να τη βρει. 

  Έτσι, ξεκινά να βρει τη μαμά του. Κάθε ζώο που συναντά στον δρόμο του το αποκαλεί μαμά και ζητά μια αγκαλιά, που τόσο έχει ανάγκη. Όμως δεν τα πάει καλά με την ανεύρεση της μητέρας του.

  Η κυρία βατραχίνα παρατήρησε προσεχτικά το χελωνάκι.

  «Αν είσαι παιδί μου, τότε πού είναι τα μακριά σου πόδια; Μπορείς να πηδήξεις όπως εγώ; Δεν είμαι εγώ η μαμά σου» κόαξε η κυρία Βατραχίνα. «Πήγαινε αλλού να την ψάξεις».

  Το χελωνάκι είναι πολύ απογοητευμένο, καθώς παρόμοιες απαντήσεις λαμβάνει από την κυρία Φίδι και την κυρία Πάπια. Μέχρι που συναντά τη κυρία Κουνέλα, και τότε…

  Μια τρυφερή ιστορία που αναφέρεται στην αποδοχή και στην αγάπη. Εγείρει σκέψεις πάνω στην υιοθεσία, την αναδοχή, δίνοντας την ευκαιρία να συζητήσουμε με τα παιδιά για όλα τα προαναφερθέντα θέματα.

  Πώς μπορεί να αισθάνεται ένα παιδί που δεν το αποδέχονται οι γονείς του; Που στερείται την αγκαλιά των δικών του; Με την ιδιότητα της ψυχολόγου, η συγγραφέας πετυχαίνει να αναδείξει τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνει κάποιος που απορρίπτεται από το οικογενειακό του περιβάλλον. 

  Ο Τέρλι ήξερε την απάντηση. Λαχταρούσε να έχει μια μαμά. Ποιος νοιάζεται αν η Μαμά του έμοιαζε ή όχι;

  Ένα βιβλίο που μας υπενθυμίζει ότι γονιός δεν είναι αυτός που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί, αλλά αυτός που του ανοίγει απλόχερα την αγκαλιά του, το αποδέχεται, ξενυχτά δίπλα του στις ασθένειες, συζητά μαζί του και απολαμβάνει κάθε στιγμή που περνούν μαζί. Αυτό που ενώνει μια οικογένεια είναι η αγάπη και η αποδοχή. 

  Περίληψη: Τι συμβαίνει όταν ο Τέρλι το χελωνάκι βγαίνει από το αβγό του και δεν ξέρει ποια είναι η μαμά του; Ο Τέρλι έρχεται να μας μάθει πως σημασία έχει ν’ αγαπάς και να σε αγαπούν, κι όχι να ψάχνεις κάποιον που σου μοιάζει.

   Στοιχεία Βιβλίου

  Ψάχνοντας τη μαμά - Sepideh Khalili Τίτλος: Ψάχνοντας τη μαμά

  Συγγραφέας: Sepideh Khalili

  Εικονογράφος: Sahar Haghoo

  Μετάφραση: Αρετή Λαμπρόγιαννη

  Εκδόσεις: Συμμετρία 

  ΙSBN: 978-960-266-534-3

  Έτος  Έκδοσης: 2023

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επιμέλεια κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ