Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Ψυχικές Αυτοχειρίες - Αθηνά Μαλαπάνη

  Ψυχικές Αυτοχειρίες – Αθηνά Μαλαπάνη

  -

  Ψυχικές Αυτοχειρίες 

  Προσωπική άποψη: Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

  Υπό του φλοιού της αποξηραμένης, πρωτόπλαστης Φλόγας, της οποίας απόγονοι είμαστε όλοι ασυνείδητα, και που βρίσκεται πάντοτε στο σημείο της τροπής της λυτρωτικής μάχης μας με το παρελθόν, για κάποιον που διαθέτει το κουράγιο να σκάψει, στην ουσία το είναι του, ματώνοντας το ίδιο του το μέλλον, θα ανακαλύψει μια Λογοτεχνίζουσα φιλοσοφικότητα, δύσκολα προσφερόμενη στον καθένα. Νομίζω, λοιπόν, πως το παραπάνω, το πετυχαίνει στο έπακρον η πρωτόπειρη πένα της κυρίας Αθηνάς Μαλαπάνη.

  Διέξοδος και πάλι η Ποίηση, μια παράφορη δημιουργικότητα που εκδηλώνεται μέσα από τολμηρή γλώσσα, καθηλωτικές εικόνες, τρομαχτικές σκηνές.

  Στα δεκαπέντε, Σοφόκλιας καταγωγής, διηγήματα της συλλογής «Ψυχικές Αυτοχειρίες» από τις Εκδόσεις Άρωμα, η, ερωτικής απεικόνισης, ένωση ζωής και θανάτου γεννά έναν θεό πιο θνητό κι από τον Άνθρωπο και συνάμα πιο αθάνατο και από τους αιώνες –φευγαλέους εραστές της οικουμένης-, ο οποίος όταν συγχωρεί μία τάξη λαθών του εαυτού του, στην πραγματικότητα δίδει στα αυτονόητα το δικαίωμα να αναθεωρηθούν.

   Άνοιξε την πόρτα αθόρυβα. Μπορούσε να κινηθεί άνετα και μέσα στο σκοτάδι και μάλιστα, με ευχέρεια αιλουροειδούς.

  Οι Κλασσικές Αξίες, γενέτειρες του κόσμου μας μα και δικών μας, μετουσιώνονται σε μεταβατικό δάκρυ μετάνοιας του τίποτα προς το πάντα. Η Γλώσσα είναι η Ποίηση, και η Ποίηση είναι η Δίψα για ατόφια ζωή μέσω των πληγών της. Έρωτας και φόβος μάχονται μαζί την φθορά ο ένας του άλλου.

  Το περπάτημά της ήταν αποφασιστικό, οι μαύρες γόβες της χτυπούσαν στο δάπεδο.

  Στο εν λόγω ανάγνωσμα, αναβιώνει η καθαρόαιμη έκφανση της Κλασσικής Λογοτεχνίας. Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο, κυρία Αθηνά Μαλαπάνη.

  Ο ήλιος εισχώρησε μέσα από τις κουρτίνες του υπνοδωματίου του δειλά. Σε λίγο ο ήχος του ξυπνητηριού -αυτά τα παλιά με το διαπεραστικό ντριννν σε πείσμα των καιρών – τον ξύπνησε για τα καλά.

  Περίληψη: Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συλλογή διηγημάτων. Κάθε διήγημα παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία που μαρτυρά ότι ο άνθρωπος έχει μια περίπλοκη ψυχοσύνθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι αντοχές του δοκιμάζονται και υποφέρουν πολλά. Πολυποίκιλοι και πολυεπίπεδοι χαρακτήρες θα σας ταξιδέψουν στα άδυτα του συνειδητού, του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου και θα σας αφηγηθούν τις ιστορίες τους, μέσα στις οποίες μπορείτε να βρείτε κι εσείς ένα δικό σας κομμάτι…

  Καλή ανάγνωση…

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ψυχικές Αυτοχειρίες

  Συγγραφέας: Αθηνά Μαλαπάνη

  Εκδόσεις: Άρωμα

  ISBN: 978-618-84271-4-3

  Ημ. Έκδοσης: 06/2019

   Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here