Κυριακή, 5 Μαρτίου, 2023
More
  ΑρχικήΣκέψεις σε λέξειςΠώς γράφτηκε ο Sharif

  Πώς γράφτηκε ο Sharif

  -

  Πώς γράφτηκε ο Sharif

  Το βιβλίο αυτό μιλάει για τις ιστορίες δύο φαινομενικά διαφορετικών ανθρώπων που όμως στην πραγματικότητα έχουν πολλά κοινά σημεία.

  Γράφει ο Δημήτρης Μπονόβας

  Πώς γράφτηκε ο Sharif
  Πώς γράφτηκε ο Sharif

  Περιγράφει την κοινωνία του σήμερα, με όλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος, πόσο μάλλον ένας άνθρωπος όπως ο Sharif και η οικογένειά του, που αναγκάζονται να αφήσουν το σπίτι τους και τα χώματα στα οποία μεγάλωσαν και να ακολουθήσουν τον δύσκολο δρόμο της προσφυγιάς. Αυτό το βιβλίο, όμως, μιλά και για τη διαφορετικότητα, τονίζοντας το πόσο θα πρέπει να τη σεβόμαστε και να πάψουμε να στιγματίζουμε ανθρώπους και ζωές, απλά και μόνο επειδή τυχαίνει να διαφέρουν από τα πρότυπα που έχουμε φυτεμένα στο μυαλό μας.

  Η αφορμή για να σκεφτώ να γράψω κάτι σαν αυτό, δόθηκε πριν από τρία χρόνια που εργαζόμουν σε δομή προσφύγων. Η καθημερινή τριβή με αυτούς τους ανθρώπους με έκανε να θέλω να γίνω κοινωνός της αλήθειας τους. Ένιωσα ότι έπρεπε να επικοινωνήσω με τον κόσμο τις ιστορίες που είχα ακούσει από αρκετούς για το πώς η ζωή τους άλλαξε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ένιωσα ότι έπρεπε να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης γύρω από τέτοιου τύπου ζητήματα.

  Για τη διαδικασία της έκδοσης δεν έχω να πω πολλά. Με το που σταματά η γραφή και άρα η δημιουργία, χάνω το ενδιαφέρον μου (γέλια). Το μόνο που θέλω να περιγράψω, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ, είναι το συναίσθημα που ένιωσα μόλις το έπιασα στα χέρια μου, ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, από αυτά που λένε ότι «πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις».

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ