Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Ρίνος το πιο ξεχωριστό μπαλόνι - Ζωή Παπαδάκη

  Ρίνος το πιο ξεχωριστό μπαλόνι – Ζωή Παπαδάκη

  -

  Ρίνος το πιο ξεχωριστό μπαλόνι

   Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως και νηπιαγωγού Ζωής Παπαδάκη με τίτλο «Ρίνος το πιο ξεχωριστό μπαλόνι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή σε εικονογράφηση Αγγελικής Δρακάκη.

  Μέρος των εσόδων από το βιβλίο, προσφέρεται στο ειδικό δημοτικό σχολείο Μολάων. Μαζί με το βιβλίο κυκλοφορεί κι ένα μικρό παραμύθι, γραμμένο από τα παιδιά του ειδικού δημοτικού σχολείου Μολάων, σε συνεργασία με τον παραμυθά κύριο Δημήτρη Αβούρη.

  Ρίνος το πιο ξεχωριστό μπαλόνι

  Ο Ρίνος, ο ήρωας της συγγραφέως, είναι ένα κίτρινο μπαλόνι. Στο σχολείο δέχεται καθημερινά πειράγματα από τους μπαλονοσυμμαθητές του που είναι πολύχρωμοι σε διάφορα σχήματα και διαφέρουν από τον Ρίνο, που είναι ένα απλό μπαλόνι.

  Σχεδόν όλοι οι συμμαθητές του, τον φωνάζουν λεμόνι και ο Ρίνος κάθε φορά που ακούει να τον αποκαλούν έτσι, πληγώνεται βαθιά. Μόνο η φίλη του η Ρένια στέκεται δίπλα του και τον εμψυχώνει συνεχώς λέγοντάς του να αντιδράσει.

  Η μοναδική φίλη του, η Ρένια, έτρεξε και τον αντίκρισε κουλουριασμένο να κλαίει. Έβγαλε ένα χαρτομάντιλο από την τσάντα της και σκούπισε τα υγρά του μάτια. Για λίγη ώρα έμεινε δίπλα του αμίλητη κρατώντας το χέρι του.

  «Ρίνο μου, σταμάτα σε παρακαλώ να κλαις. Είναι καιρός να αντιμετωπίσεις τον Τέρη, να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να του δείξεις ότι σε ενοχλούν τα ανόητα πειράγματά του» είπε αποφασιστικά.

  Μια μέρα, ο Ρίνος μαθαίνει ότι στο σχολείο θα διεξαχθεί ένας διαγωνισμός για το πιο ξεχωριστό μπαλόνι. Τα μπαλόνια καλούνται να δείξουν το ταλέντο τους και το πιο ξεχωριστό από όλα να κερδίσει.

  Ο Ρίνος δεν πιστεύει ότι πρέπει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό αφού δεν έχει κάτι ξεχωριστό πάνω του. Ή μήπως κάνει λάθος;

  Μια όμορφη και τρυφερή ιστορία έγραψε η Ζωή Παπαδάκη, με πολλά μηνύματα για τους μικρούς αναγνώστες. Αναφέρεται στην διαφορετικότητα, στην αποδοχή του εαυτού μας, στο σχολικό εκφοβισμό, στη φιλία.

  Δυστυχώς στις μέρες μας, πολλά παιδιά σε όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες αλλά και βαθμίδες, αντιμετωπίζουν περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Ιδιαίτερα τα μικρής ηλικίας παιδιά που δεν έχουν επίγνωση των δυνατοτήτων τους, μπορούν να πληγωθούν ψυχικά και κλονιστεί σε μεγάλο βαθμό η αυτοεκτίμησή τους.

  Η ιστορία της Ζωής Παπαδάκη δρα ευεργετικά στις πληγωμένες τους ψυχές, παρέχοντάς τους αφενός παρηγοριά, αφετέρου δύναμη να αποδεχτούν τον εαυτό τους και να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν.

  Περίληψη: Πώς νιώθει άραγε κάποιος όταν είναι διαφορετικός από τους άλλους;

  Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Ρίνος, είναι ένα μικρό κίτρινο μπαλόνι σε αντίθεση με τους εντυπωσιακούς κατοίκους της Μπαλονούπολης. Μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια, ο μικρός Ρίνος θα καταφέρει να δώσει ένα μάθημα ζωής σε όλα τα μπαλόνια της πόλης και θα ανακαλύψει ότι η πραγματική ομορφιά και η μοναδικότητα δεν βρίσκονται σε έναν καθρέπτη… αλλά βαθιά μέσα μας.

  Στοιχεία Βιβλίου:

  Τίτλος: Ρίνος, το πιο ξεχωριστό μπαλόνι

  Συγγραφέας: Ζωή Παπαδάκη

  Εικονογράφος: Αγγελική Δρακάκη

  Εκδόσεις: Πνοή

  ISBN: 978-618-5307-44-8

  Έτος Έκδοσης: 2018

  Επεξεργασία εικόνας: Δήμητρα Κωλέτη 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here