Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Ήρωες - Αντιήρωες - Κοσμοπλασία - Πρωταγωνιστικά ζευγάρια  Ρομπ Μίαρς - Μέχρι την τελευταία του ανάσα - Γιώργος Δάμτσιος

  Ρομπ Μίαρς – Μέχρι την τελευταία του ανάσα – Γιώργος Δάμτσιος

  -

  Ρομπ Μίαρς – Μέχρι την τελευταία του ανάσα (εκδόσεις Momentum, 2015).

  Γράφει ο Γιώργος Δάμτσιος

  Μπορεί να έχω φτάσει αισίως στο έβδομό μου βιβλίο, αλλά ακόμα και σήμερα λαμβάνω σχόλια γύρω από τον Ρομπ Μίαρς, τον πρωταγωνιστή του ντεμπούτου μου, το οποίο βιβλίο φέρει τον τίτλο «Μέχρι την τελευταία του ανάσα» (εκδόσεις Momentum, 2015).

  Στην αρχή της ιστορίας, ο Ρομπ Μίαρς βρίσκεται απέναντι από έναν ψυχίατρο και του εξιστορεί για ποιον λόγο δολοφόνησε την πρώην γυναίκα του και τα δίδυμα παιδιά τους, σε μια αναμφίβολα ειδεχθή πράξη… ή μήπως όχι;

  Όσο η εξιστόρηση προχωρά, ο ψυχίατρος –και μαζί του και ο αναγνώστης– αρχίζει και διαπιστώνει ότι πίσω από αυτό το συμβάν κρύβεται μια άκρως σκοτεινή και μεταφυσική ιστορία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή του πρωταγωνιστή· αρχίζει και διαφαίνεται ότι ο Ρομπ Μίαρς είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αδίστακτος δολοφόνος. Μοιάζει περισσότερο με τον φιλήσυχο άνθρωπο της διπλανής πόρτας, ο οποίος έμελλε να αντιμετωπίσει μόνος μια υπερβολικά δύσκολη κατάσταση.

  Ρομπ Μίαρς – Μέχρι την τελευταία του ανάσα

  Οι αποφάσεις του θα μπορούσαν κάλλιστα να κρίνουν όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και πολλών ακόμα συνανθρώπων του, και αυτός είναι τόσο απλός και εύπιστος, που φαντάζει οτιδήποτε άλλο εκτός από ικανός να τις αντιμετωπίσει σωστά. Δεν έχει όμως άλλη επιλογή, αφού αυτές έχουν άμεση σχέση με τη γυναίκα που λάτρεψε όσο καμία… με τη γυναίκα που τελικά σκότωσε.

  Σε πολλά από τα σχόλια που έχω λάβει, ο Ρομπ Μίαρς αναφέρεται ως ο «ορισμός του αντιήρωα». Τέσσερα γεμάτα χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου, έχω αποδεχτεί κι εγώ ο ίδιος ότι είναι όντως ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς αντιήρωες που μπορεί να συναντήσει ένας αναγνώστης.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here