Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Βιογραφίες Σαν λουλούδι μαδημένο…

  Σαν λουλούδι μαδημένο…

  -

  Τζίμης Πανούσης -Σαν λουλούδι μαδημένο

  Γράφει ο Δημήτρης Μπονόβας

  13 Ιανουαρίου 2018.

  Η ελληνική καλλιτεχνική σκηνή, έχασε έναν ακόμα άξιο εκπρόσωπό της.

  Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε. Ο ευρηματικός αυτός καλλιτέχνης, που μοίρασε άφθονα γέλιο αλλά και προβληματισμό με τραγούδια όπως το “Νεοέλληνας” και το “Σουζάνα”, με παραστάσεις όπως το “Όλοι οι χαζοί μπορούμε” και το “Με λένε Πόπη”, δεν είναι πια κοντά μας. Ανέβηκε στον ουρανό για να βρει από κοντά τον Μεγαλοδύναμο και να Του ζητήσει να βάλει τους αγγέλους Του να πουν το νάνι-νάνι…

  Ο Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1954 από Μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς, στην Αθήνα. Πέρασε από διάφορα περιστασιακά επαγγέλματα μέχρι να καταλήξει να ασχοληθεί με το χώρο της τέχνης. Στο β΄ μισό της δεκαετίας του 1970 σχημάτισε το συγκρότημα Μουσικές Ταξιαρχίες, με το οποίο κυκλοφόρησε τέσσερις δισκογραφικές δουλειές, πριν αποφασίσει να μείνει και πάλι σόλο. Κυκλοφόρησε άλλα πέντε άλμπουμ, μέχρι να ενωθεί και πάλι με τις Μουσικές Ταξιαρχίες για μια σειρά εμφανίσεων το 2015 στο Κύτταρο, στην Αθήνα.

  Παράλληλα με τη μουσική του πορεία, παρουσίασε και αρκετές καυστικές, σατιρικές παραστάσεις και έγραψε βιβλία όπως το “Μικροαστική καταστροφή” και “Ο Στάλιν σκέφτεται για σένα στο Κρεμλίνο”.

  Αγαπήθηκε και μισήθηκε από πολλούς. Είχε αρκετές διαμάχες με έταιρους καλλιτέχνες αλλά και με αρκετούς πολιτικούς, στους οποίους κυρίως επικεντρωνόταν όταν έπιανε τη πένα για να ρίξει τα βέλη του. Έφτασε πολλούς στο αμήν με τις ατάκες του, έκανε άλλους τόσους να κουνήσουν το κεφάλι και να συμφωνήσουν. Ένα όμως είναι το σίγουρο – σε όλους μας θα λείψει.

  Δεκαπέντε χιλιάδες και μία λοιπόν – απολύθηκε κι ο Τζιμάρας…

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here