Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΕλληνική ΛογοτεχνίαΣεξ Σεξ και πάλι Σεξ - Χρήστος Αναστασιάδης

  Σεξ Σεξ και πάλι Σεξ – Χρήστος Αναστασιάδης

  -

  Ποτέ δεν πρέπει να κρίνουμε κάτι από την εξωτερική εμφάνιση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από τον τίτλο του, Σεξ, σεξ και πάλι σεξ. Διαβάζοντάς τον, κρίνουμε ότι θα διαβάσουμε ένα βιβλίο ρηχό, που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του το σεξ. Φυσικά όμως θα κάνουμε λάθος. Το ίδιο λάθος έκανα κι εγώ και πραγματικά αυτό το βιβλίο ήταν μια έκπληξη ευχάριστη!

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Ο Ορέστης είναι ένας σαραντάρης άντρας, φρεσκοχωρισμένος, με παιδί. Έχει μια σταθερή δουλειά με καλές απολαβές, έχει καλές σχέσεις με την πρώην γυναίκα του και αγαπάει πολύ την κόρη του. Αλλά κάτι του λείπει και αυτό είναι το σεξ. Η πρώην γυναίκα του ήταν η πρώτη του σχέση και δεν έχει γνωρίσει άλλη πριν και μετά από εκείνη. Η ερωτική σχέση τους δεν ήταν και η καλύτερη, και στο τέλος ήταν και ανύπαρκτη. Αιτία χωρισμού ήταν η ασυμφωνία χαρακτήρων, εγώ θα έλεγα η μη συμβατότητα. Ήταν μαζί από συνήθεια και βόλεμα. Ακόμα και την απόφαση του χωρισμού την πήρε η γυναίκα του κι εκείνος την αποδέχτηκε.

  Ξαφνικά βρέθηκε μόνος, με τη δουλειά να είναι η μόνη του απασχόληση. Μέχρι τη στιγμή που κάποιος παλιός συμμαθητής που δεν είχαν καλές σχέσεις, μπήκε στη ζωή του και έφερε τα πάνω κάτω. Τον ταρακούνησε και προσπάθησε να τον βγάλει από τη μιζέρια του. Αποφάσισε να του δώσει ώθηση να εξασκήσει αυτό που οι άντρες ξέρουν καλά, το κυνήγι και το σεξ. Αλλά ο Ορέστης δεν το κατέχει καλά το άθλημα και η βοήθεια του Νίκου είναι απαραίτητη. Δεν ζητούν όμως τα ίδια πράγματα από τη ζωή, και όταν ο Ορέστης το συνειδητοποιήσει, θα έρθει η ώρα να κάτσει και να σκεφτεί τι ακριβώς θέλει από τη ζωή του. Ποιο είναι το ζητούμενο τελικά; Με πόσες γυναίκες θα πάει ή να βρει τι είναι αυτό που θέλει πραγματικά από τη ζωή του;

  Δεν σταματούσε να χαμογελάει και έπιανα και το δικό της βλέμμα να αναζητά το δικό μου. Για μια στιγμή έπιασα το στομάχι μου να σφίγγεται σαν να ήμουν έφηβος. Η φίλη της από την άλλη ήταν νοστιμούλα αλλά δεν μπήκα καν στον κόπο να σκανάρω τα χαρακτηριστικά της. Μου φαινόταν αδιάφορη. Άσε που ο Νίκος, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε καθίσει δίπλα της, δεν έπαιρνε στιγμή το χέρι του από τον ώμο της και εκείνη βέβαια έδειχνε να το απολαμβάνει.

  Ο Ορέστης είναι ένας άντρας που αρκέστηκε στα λίγα και φοβήθηκε να αναζητήσει τα πολλά. Βολεύτηκε σε μια επαγγελματική θέση που του χάρισε ένα αρκετά καλό εισόδημα αλλά καμία ευχαρίστηση. Την έκανε μηχανικά και δεν αναζητούσε κάποια προαγωγή, καθώς μισούσε όσα συνεπαγόταν! Το μόνο που του πρόσφερε χαρά ήταν η κόρη του και η αγάπη που μοιράζονταν.

  Οι σκέψεις μου ήρθαν να μπλεχτούν με τα λόγια από το τραγούδι στο ραδιόφωνο και άρχισα ασυναίσθητα να τραγουδώ κι εγώ μαζί του. “Όλη μου τη ζωή, μια δεύτερη κρυφή, αγέννητη ζωή μ’ ακολουθούσε…”

  Στην ουσία, το βιβλίο είναι η αναζήτηση του Ορέστη, μέσω κάποιων τρομακτικών και τραγελαφικών καταστάσεων, για το τι μπορεί να του προσφέρει ουσία στη συνηθισμένη ζωή του. Μου άρεσε πολύ και με εξέπληξε πολύ ευχάριστα!

  Περίληψη βιβλίου: Ο Ορέστης είναι ένας σαραντάρης πρόσφατα χωρισμένος. Θεωρεί ότι εκείνο που λείπει από τη ζωή του είναι το σεξ. Η τυχαία συνάντηση με τον αντιπαθή συμμαθητή του, η γνωριμία με την Αντιγόνη, αλλά και οι “συναντήσεις” του με τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα και φιλόσοφο Μάρκο Αυρήλιο, θα του δείξουν ότι άλλο είναι αυτό που λείπει από τη ζωή του και όχι το σεξ.

  Σεξ Σεξ και πάλι Σεξ - Χρήστος ΑναστασιάδηςΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Σεξ, σεξ και πάλι σεξ

  Συγγραφέας: Χρήστος Αναστασιάδης

  Εκδόσεις: Ελκυστής

  Σελίδες: 202

  ISBN: 978-618-5525-41-5

  Έτος κυκλοφορίας: 2021

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here