Τετάρτη, 9 Ιουνίου, 2021
More
  ΑρχικήΣειρές: Μεταφρασμένη ΛογοτεχνίαΣκλάβοι του έρωτα - Johanna Lindsey

  Σκλάβοι του έρωτα – Johanna Lindsey

  -

  Έφτασα αισίως στο όγδοο βιβλίο, Σκλάβοι του έρωτα, της σειράς Οικογένεια ΜάλοριΆντερσον της αγαπημένης και αξέχαστης Johanna Lindsey από τις Εκδόσεις Elxis.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η Οικογένεια Μάλορι έχει φυσικά κερδίσει τις εντυπώσεις και αγαπώ ιδιαίτερα τα αδέλφια Τζέιμς και Άντονι, καθώς οι μεταξύ τους διάλογοι και οι συνεχείς φιλονικίες τους βγάζουν τόσο γέλιο, που απολαμβάνω να τις διαβάζω τόσο, όσο με εξιτάρει όταν οι δύο ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό. Στο συγκεκριμένο βιβλίο βλέπουμε μόνο τον Τζέιμς και μόνο μια συγκεκριμένη στιγμή τον Άντονι, αλλά είναι καθοριστική και άκρως αντιπροσωπευτική του ιδίου…

  Η Γκαμπριέλ έχασε τη μητέρα της σε ηλικία 17 ετών και έφυγε από το Λονδίνο να βρει τον πατέρα της. Έζησε μαζί του τρία χρόνια, μέχρι τη στιγμή που ο πατέρας της συνειδητοποίησε ότι ήρθε η ηλικία της να παντρευτεί. Αφού λοιπόν εκείνος δεν μπορεί να τη συνοδεύσει άμεσα στο Λονδίνο και να τη βοηθήσει, ζητά από τον γνωστό του Τζέιμς Μάλορι να αναλάβει το ντεμπούτο της κόρης του, για να καταφέρει να βρει έναν αξιοπρεπή σύζυγο.

  Η πρώτη εντύπωση της Γκαμπριέλ για τον Τζέιμς είναι ότι είναι ένας επικίνδυνος αγριάνθρωπος και της προξενεί έντονο φόβο. Η γυναίκα του όμως, η Τζορτζίνα, την καλοδέχεται και είναι πρόθυμη να τη βοηθήσει. Αυτόν που δεν περίμενε να ξαναδεί η Γκαμπριέλ είναι ο άντρας που συνάντησε στο λιμάνι όταν έφτασε στο Λονδίνο και λογοφέρανε.

  Εκείνη του φέρθηκε με αγένεια λόγω της έλξης που ένιωσε μόλις τον αντίκρισε και εκείνος της απάντησε στον ίδιο τόνο λόγω της συμπεριφοράς της. Ο Ντρου Άντερσον είναι ο αδελφός της Τζορτζίνας και εκείνη όχι μόνο θα πρέπει να μείνει στο ίδιο σπίτι με τον ίδιο, αλλά θα πρέπει να ανέχεται και τη συντροφιά του, καθώς θα τις συνοδεύει σε κάθε έξοδό τους, αφού ο Τζέιμς Μάλορι αποφεύγει με κάθε τρόπο αυτές τις συγκεντρώσεις! Κάθε τους συνάντηση είναι εκρηκτική! Εκείνος προσπαθεί να τη ρίξει στο κρεβάτι του, καθώς τη θεωρεί πειρατίνα και άρα ελαφριών ηθών, κι εκείνη τον αποφεύγει έχοντας μάθει την καθολική του άρνηση να παντρευτεί ποτέ!

  Και τότε, αυτός ο ψηλός, όμορφος άντρας την κοίταξε αισθησιακά μ’ εκείνα τα σκούρα μάτια του, ταράχτηκε ακόμη περισσότερο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, της χαμογέλασε κιόλας τόσο αξιολάτρευτα, που η Γκαμπριέλ ένιωσε κάτι να σκιρτά βαθιά μέσα της. Είχε σαστίσει τόσο πολύ, που δεν κατάλαβε αμέσως τι της έλεγε κι έτσι του μίλησε πιο απότομα απ’ ό,τι ήθελε, με συνέπεια να γίνει κι εκείνος αγενής.

  Η έλξη μεταξύ τους όμως δεν καταλαγιάζει. Το αντίθετο, φουντώνει περισσότερο. Με την Γκαμπριέλ να τον έχει στην κορυφή της λίστας της ως προς τους μελλοντικούς μνηστήρες της και με τον Ντρου να καταφεύγει σε ύπουλες πράξεις προσπαθώντας να την πάρει στο κρεβάτι του, χωρίς να τα καταφέρνει.

  Όταν λοιπόν ο Ντρου την μπλέκει σε ένα σκάνδαλο και την επομένη είναι αποφασισμένος να φύγει από το Λονδίνο και να την αφήσει να τα βγάλει πέρα μόνη της, η Γκαμπριέλ, έξαλλη από οργή, είναι αποφασισμένη να τον εκδικηθεί, και τι καλύτερο από το να του επιτάξει το πλοίο! Εκεί θα καταφέρει να βγάλει όλο το μίσος και την ντροπή που της προξένησε πάνω του, κάνοντάς τον να τη θέλει σαν τρελός, χωρίς όμως ανταπόκριση. Αυτό που δεν υπολόγισε όμως είναι τη θέληση του Ντρου, που είχε βάλει σκοπό να νιώσει τη φλόγα που έκρυβε εκείνη μέσα της. Ποιος θα βγει νικητής σε αυτόν τον αγώνα; Θα καταφέρει η Γκαμπριέλ να υποτάξει τον Ντρου ή θα γίνουν και οι δύο Σκλάβοι του έρωτα;

  Τα μάτια του ήταν κατάμαυρα. Η αίθουσα χορού ήταν ολόφωτη από τους απίστευτα πολλούς πολυέλαιους και, έτσι όπως στεκόταν κοντά του, δεν διέκρινε κανένα άλλο χρώμα στις ίριδές του. Τα μάτια του της προκάλεσαν μεγάλη ταραχή κι ένιωσε πάλι εκείνο το φτερούγισμα στην κοιλιά της. Μα όχι, αυτό της το προκαλούσε μάλλον με την παρουσία του. Η έλξη που εκείνος ασκούσε πάνω της ήταν ό,τι πιο δυνατό είχε νιώσει ποτέ στη ζωή της.

  Πραγματικά απόλαυσα την ανάγνωση αυτού του βιβλίου, αν σκεφτεί κανείς ότι το τελείωσα σε ελάχιστες ώρες με διαλείμματα ενδιάμεσα αφού είχα να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα εύκολα να το αφήσω γιατί ήθελα πολύ να μάθω τη συνέχεια και την τελική του κατάληξη. Φυσικά δεν απογοητεύτηκα καθόλου, καθώς με έκανε να νιώσω όλα όσα περιμένεις να σου προσφέρει ένα βιβλίο αυτού του είδους. Πάθος, αγωνία, έρωτα και γέλιο.

  Ναι, γέλιο, γιατί ήταν απολαυστικό να διαβάζω την αντίδραση του Τζέιμς σε κάποιες καταστάσεις και την αντίδραση του Ντρου όταν η Γκαμπριέλ έβαλε τα μεγάλα μέσα για να τον σαγηνεύσει και να τον τρελάνει. Η έλξη του ζευγαριού έγινε αντιληπτή από την πρώτη τους συνάντηση και η φλόγα μεταξύ τους άναβε σε κάθε τους διένεξη. Ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο βιβλίο της σειράς… Προς το παρόν όμως σας προτείνω να διαβάσετε αυτό, καθώς και όλα τα προηγούμενα της σειράς. Είναι όλα άκρως απολαυστικά και καυτά!

  Περίληψη Σκλάβοι του έρωτα: Καταρρακωμένη από το θάνατο της μητέρας της, η δεκαοκτάχρονη Γκαμπριέλ Μπρουκς αποπλέει από την Αγγλία για ένα νησί της Καραϊβικής, με σκοπό να βρει τον αποξενωμένο πατέρα της. Ύστερα από τρία υπέροχα χρόνια, οργώνοντας τις θάλασσες και αναζητώντας θησαυρούς, η Γκαμπριέλ ακούει με τρόμο τον πατέρα της να της ανακοινώνει ότι πρέπει να επιστρέψει στο Λονδίνο, για να βρει κατάλληλο σύζυγο. Ο παλιός του φίλος, ο Τζέιμς Μάλορι, θα αναλάβει να τη συστήσει στην υψηλή κοινωνία.

  Στο Λονδίνο, η Γκαμπριέλ θα παραστεί σε χορούς και δεξιώσεις, συνοδευόμενη από τη σύζυγο του Τζέιμς Μάλορι, την Τζορτζίνα, και τον αδελφό της, τον Ντρου Άντερσον, έναν γοητευτικό Αμερικανό καπετάνιο, που επισκέπτεται τη χώρα. Αν και γοητευμένος από τη φλογερή καλλονή, ο γλεντζές και γυναικάς Ντρου δεν θέλει να έχει καμία σχέση με μια νεαρή γυναίκα που αναζητά σύζυγο.

  Εξοργισμένη από την αδιαφορία του, η Γκαμπριέλ είναι αποφασισμένη να κερδίσει την προσοχή του. Όταν όμως ο Ντρου την μπλέκει σ’ ένα σκάνδαλο την παραμονή της αναχώρησής του για την Αμερική, η Γκαμπριέλ ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Με τη βοήθεια των πειρατών φίλων του πατέρα της, καταλαμβάνει το πλοίο του Ντρου και τον πιάνει αιχμάλωτο. Όμως, καθώς το πάθος ανάβει στο ταξίδι τους, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο δυσδιάκριτο ποιος είναι πραγματικά ο κατακτητής και ποιος ο σκλάβος του έρωτα.

  Σκλάβοι του έρωτα - Johanna Lindsey
  Σκλάβοι του έρωτα – Johanna Lindsey

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Σκλάβοι του έρωτα

  Συγγραφέας: Johanna Lindsey

  Εκδόσεις: Εlxis  

  Σελίδες: 392

  ISBN: 978-618-81884-8-8

  Ημ. Έκδοσης: 23/05/2016

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here