Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, 2020
More
  Αρχική Στιγμιότυπα Παρουσιάσεων Παρουσίαση βιβλίου - Η σκοτεινή πλευρά της ψυχής

  Παρουσίαση βιβλίου – Η σκοτεινή πλευρά της ψυχής

  -

  Παρουσίαση βιβλίου – Η σκοτεινή πλευρά της ψυχής

  Γράφει η Κωνσταντίνα Μόσχου

  Στο κέντρο της Αθήνας, στο βιβλιοπωλείο BooksPlus, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Τόνιας Κυριφίδη Η σκοτεινή πλευρά της ψυχής, Εκδόσεων Μιχάλη Σιδέρη, στις 16 Ιανουαρίου 2019, όπου είχα τη χαρά να παρακολουθήσω ακόμη μία φορά την πορεία της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέα που έχει κάνει εντύπωση στο κοινό για τη γερή της πένα. Για το βιβλίο μίλησαν η Κατερίνα Κουτουκάκη, συγγραφέας, και η Γεωργία Ρετετάκου, blogger και διαχειρίστρια του βιβλιοφιλικού γκρουπ «Βιβλίων Έργα».

  σκοτεινή πλευρά της ψυχήςΗ κ. Κουτουκάκη, η οποία διάβασε και αποσπάσματα του βιβλίου χρωματίζοντάς τα με ιδιαίτερο τρόπο, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της συγγραφέα, ως αυθεντική και χειμαρρώδη, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στα γραπτά της. Όπως είπε, σε μια ιστορία εκδίκησης με αίτιο την παιδική κακοποίηση, η συγγραφέας κατάφερε να αγγίξει ρεαλιστικά το θέμα, χωρίς να γίνεται σκληρή ή μελό στην προσπάθεια της ηρωίδας της να ισορροπήσει ανάμεσα στο κακό που της έχει συμβεί και στο καλό που γεννιέται μέσα της.

  Η κ. Ρετετάκου, προσθέτοντας στα θετικά του βιβλίου, πέρα από το ενδιαφέρον για την πλοκή με ίντριγκες, σχέδια εκδίκησης, ανταγωνισμό και ανατροπές, μίλησε για την εμβάθυνση των χαρακτήρων του μυθιστορήματος μέσα από τις πράξεις των ηρώων, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στα βιώματά τους. Όπως είπε, αυτό το πολυσέλιδο βιβλίο είναι ένα διαφορετικό αναγνωστικό ταξίδι.

  σκοτεινή πλευρά της ψυχής

  Στο τέλος της παρουσίασης, η συγγραφέας του βιβλίου κ. Κυριφίδη, αρκετά συγκινημένη, αναφέρθηκε στην αιτία που την οδήγησε να γράψει το μυθιστόρημά της, διαβάζοντας συγκεκριμένο απόσπασμα ως κατακλείδα. Η εκδήλωση έκλεισε ζεστά, με συζήτηση μεταξύ των φίλων και αναγνωστών, ποτό και γλυκάκι, λόγω της ονομαστικής εορτής της συγγραφέα που συνέπεσε χρονικά.

  Παρουσίαση βιβλίου – Η σκοτεινή πλευρά της ψυχής

  Επεξεργασία εικόνας: Εμμανουέλα Βεντούρη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here