Παρασκευή, Σεπτέμβριος 20, 2019
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Σκοτεινός Άγγελος I - Η κόλαση του Γκάμπριελ - Sylvain Reynard

  Σκοτεινός Άγγελος I – Η κόλαση του Γκάμπριελ – Sylvain Reynard

  -

  Σκοτεινός Άγγελος I – Η κόλαση του Γκάμπριελ

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η κόλαση του Γκάμπριελ είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Σκοτεινός Άγγελος. Ανήκει στην ερωτική λογοτεχνία και σκοπό έχει να ξεσηκώσει και να αναστατώσει τον αναγνώστη.

  Με τον καλό τρόπο, όμως. Δεν είναι χυδαίο, είναι αισθησιακό.Η Τζούλια φεύγει από το Σέλινσγκροουβ να πάει στο Τορόντο για να κάνει το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο εκεί. Το μεταπτυχιακό της στηρίζεται στη Θεία Κωμωδία του Δάντη και επιβλέπων καθηγητής της είναι ο Γκάμπριελ Έμερσον. Η κοπέλα γνωρίζει τον Γκάμπριελ, καθώς είναι θετός αδελφός της καλύτερης φίλης της. Πριν 6 χρόνια είχαν περάσει μια βραδιά μαζί που άφησε σημάδια στην καρδιά της Τζούλια…

  Ο Γκάμπριελ έφερε τα κορμιά τους κοντά, έτσι που η Τζούλια να νιώθει το στέρνο του στο δικό της. Το δυνατό και το σκληρό συνάντησαν το τρυφερό και το μαλακό, καθώς τα σώματά τους έρχονταν σε επαφή. Τώρα η συμπεριφορά του Γκάμπριελ ήταν άψογη.

  Η πρώτη τους συνάντηση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου δεν πήγε καθόλου καλά, με αποτέλεσμα ο καθηγητής να την πάρει με στραβό μάτι. Αυτό την πληγώνει ακόμα περισσότερο, καθώς δεν περίμενε να της φερθεί έτσι αλλά και γιατί δεν την θυμήθηκε!

  Ο Γκάμπριελ, από την άλλη, νιώθει κάτι να τον τραβάει στην Τζούλια, αλλά η αγνότητά της και η αθωότητά της τον αποτρέπουν. Ξέρει ότι είναι ένας κατεστραμμένος άνθρωπος που μόνο κακό μπορεί να της κάνει. Καθώς η πολιτική του Πανεπιστημίου απαγορεύει τις σχέσεις καθηγητών-σπουδαστών προσπαθεί να την αποφεύγει αλλά η έλξη μεταξύ τους δυναμώνει.

  Η Τζούλια δεν αναγνώριζε το τραγούδι που είχε ζητήσει από τον ντι τζέι κι ούτε μπορούσε να καταλάβει τα λόγια, αφού ήταν στα ισπανικά. Ήξερε παρ’ όλα αυτά ότι το besame mucho που ακουγόταν στο ρεφρέν σήμαινε φίλα με πολύ. Η μουσική ήταν αργή λάτιν τζαζ και λικνίστηκαν απαλά στο ρυθμό της, με τον Γκάμπριελ να οδηγεί τα βήματά της σαν επαγγελματίας χορευτής. Το γεγονός ότι είχε διαλέξει ένα τόσο ρομαντικό τραγούδι την έκανε να κοκκινίζει.

  Όταν η θετή του μητέρα πεθαίνει και η αδελφή του έρχεται επίσκεψη στο Τορόντο, θα συναντηθεί με την Τζούλια και ο Γκάμπριελ θα έρθει αντιμέτωπος με το αντικείμενο του πόθου του. Όταν πλέον αντιλαμβάνεται ότι ο άγγελος που είχε ονειρευτεί πριν 6 χρόνια δεν είναι άλλος από τη Τζούλια, καθώς και ότι η έλξη είναι αμοιβαία θα σταματήσει να το πολεμά.

  Ο Γκάμπριελ έσκυψε το κεφάλι και είδε ότι την είχε πάρει ο ύπνος. Δεν ήθελε να την ξυπνήσει. Επίσης, όμως, δεν ήθελε να φύγει χωρίς να την αποχαιρετήσει, ούτε να μείνει η εξώπορτά της ξεκλείδωτη. Τη σήκωσε προσεκτικά στην αγκαλιά του και την έβαλε κάτω από τα σκεπάσματα, ελπίζοντας ότι θα ξυπνούσε. Η Τζούλια όμως δεν ξύπνησε. Ο Γκάμπριελ κοίταξε τη μικροκαμωμένη μορφή της, το στήθος της που ανεβοκατέβαινε στο ρυθμό της αναπνοής της, τα μισάνοιχτα χείλη της. Ήταν όμορφη. Ήταν γλυκιά. Δεν μπορούσε να θυμηθεί από πότε είχε να περάσει ένα τέτοιο, αγνό βράδυ με γυναίκα -με κάποια, τουλάχιστον, που να μην ήταν συγγενής του. Ένα αγνό βράδυ γεμάτο πόθο, πάθος και ακαταμάχητη επιθυμία… Την ήθελε.

  Τα εμπόδια όμως δεν παύουν να υπάρχουν. Εκτός από την πολιτική του Πανεπιστημίου, εκτός από κάποιες που θέλουν τον Γκάμπριελ για τον εαυτό τους, υπάρχουν βαθιά κρυμμένα μυστικά που μπορούν να πονέσουν και να διαλύσουν για πάντα αυτή τη σχέση. Και οι δύο έχουν ένα παρελθόν που πονάει και μπορεί να πληγώσει. Ο Γκάμπριελ όμως αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να γίνουν εραστές είναι να αποκαλύψει όλο το ζοφερό παρελθόν του στη Τζούλια, δίνοντάς της την ευκαιρία να επιλέξει να μείνει ή να φύγει από κοντά του για πάντα…

  Γεμάτο απρόσμενες εξελίξεις και καλά σκιαγραφημένους ήρωες

  Τα συναισθήματα που μου άφησε αυτό το βιβλίο πολλά. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ ερωτεύτηκα αυτόν τον άντρα. Ένας πληγωμένος δαίμονας που ψάχνει τον άγγελό του για να εξιλεωθεί και να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του. Ένας δαίμονας που κάνει τα πάντα για την ευτυχία του άγγελού του. Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή από την αρχή του βιβλίου ακόμα.

  Το περιβάλλον που μεγαλώνει ένα παιδί διαμορφώνει τον χαρακτήρα του. Όλοι κάνουν λάθη, άλλοι μικρά και άλλοι μεγάλα. Κάποιοι τα παραδέχονται και κάποιοι όχι. Κάποιοι ζητούν εξιλέωση και συγχώρεση και άλλοι συνεχίζουν να πληγώνουν χωρίς συνείδηση. Ο χαρακτήρας πλάθεται. Ό, τι βιώματα κι αν έχεις η αγάπη, η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια χτίζουν γερές βάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις μια πόρτα και να αφήσεις αυτά τα συναισθήματα να μπουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και η λύτρωση δεν θα αργήσει να έρθει. Αρκεί κάποιος να πιστέψει πραγματικά σε σένα… Ο Γκάμπριελ-Δάντης βρήκε την Τζούλια-Βεατρίκη του!! Θα γίνει άραγε το θαύμα; Το αγάπησα και το προτείνω!!

  Μια σαγηνευτική, όλο ένταση, αρκετά λεπτομερής περιπλάνηση στους μηχανισμούς της αποπλάνησης, στον απαγορευμένο έρωτα, στην αμαρτία αλλά και στη δυνατότητα της λύτρωσης.

  Εσείς θα υποκύψετε στον πειρασμό;

  Περίληψη: Αινιγματικός και μυστήριος, ο καθηγητής Γκάμπριελ Έμερσον έχει μια διπλή ζωή. Το πρωί, είναι ένας παγκοσμίου φήμης ειδικός μελετητής του Δάντη. Το βράδυ, είναι ένας αφοσιωμένος κυνηγός των ηδονών και των κάθε λογής απολαύσεων. Εκμεταλλεύεται τη γοητεία του, περιβόητη σε όλο το πανεπιστήμιο καθώς και τους εκλεπτυσμένους του τρόπους προκειμένου να στραγγίξει κάθε απαγορευμένο καρπό. Ωστόσο, ο Γκάμπριελ βασανίζεται κρυφά από το σκοτεινό παρελθόν του και, βαθιά μέσα του, τον κατατρώει η υποψία ότι γι’ αυτόν δεν υπάρχει πια ελπίδα ή λύτρωση.

  Όταν η αθώα, γλυκιά Τζούλια Μίτσελ γίνεται δεκτή από τη σχολή για να κάνει το μεταπτυχιακό της πάνω στο Δάντη, ο Γκάμπριελ δεν αργεί να την ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους καθώς υπάρχει ανάμεσά τους ένας ακαθόριστος δεσμός, μια μυστήρια σχέση που θα θέσει σε κίνδυνο την καριέρα του Γκάμπριελ και θα φέρει απρόσμενες ανατροπές στην ύπαρξή του. 

  Μια σαγηνευτική, όλο ένταση περιπλάνηση στους μηχανισμούς της αποπλάνησης, στον απαγορευμένο έρωτα, στην αμαρτία αλλά και στη δυνατότητα της σωτηρίας. Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ είναι η ιστορία ενός άγριου, παράφορου πάθους, είναι το χρονικό της απόδρασης ενός άντρα από την προσωπική του κόλαση καθώς επιχειρεί να κερδίσει το απόλυτο που είναι η συγχώρεση και, φυσικά, ο έρωτας μιας γυναίκας.

  Στοιχεία βιβλίου:

  Σκοτεινός Άγγελος I - Η κόλαση του ΓκάμπριελΤίτλος: Η κόλαση του Γκάμπριελ (Gabriel’s Inferno)

  Συγγραφέας: Reynard Sylvain

  Εκδόσεις: Τουλίπα

  ISBN: 9786188012882

  Σελίδες: 728      

  Μετάφραση: Τσιρώνη Έφη

  Ημερομηνία έκδοσης: 4/7/2013

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροThe Elves of Cintra – Terry Brooks
  Επόμενο άρθροΠατρίδα – R.A. Salvatore

  Απάντηση