Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
More
  ΑρχικήΠαιδική ΛογοτεχνίαΗλικίες 4-6Σπουδαίες Προσωπικότητες: Δίας & Οδυσσέας - Christine Palluy

  Σπουδαίες Προσωπικότητες: Δίας & Οδυσσέας – Christine Palluy

  -

  Από τις Εκδόσεις Δεσύλλας, στη σειρά Σπουδαίες Προσωπικότητες, κυκλοφορούν δυο βιβλία που αναφέρονται σε σπουδαία μυθολογικά πρόσωπα: στον Δία και τον Οδυσσέα. Συγγραφέας των βιβλίων η Christine Palluy και εικονογράφος η Prisca Le Tandé. Η μετάφραση είναι της Ελένης Μπακογεώργου.

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

   Δίας – Η γέννηση των θεών

  Στην αρχή, υπήρχε μόνο το χάος, ένα σκοτεινό χάσμα. Τότε, κάνει την εμφάνισή της η Γαία, δηλαδή η Γη που είναι ολοστρόγγυλη σαν μπάλα και καλυμμένη με δάση και ωκεανούς.

  Από το χάος, στη γέννηση του Δία, στις Τιτανομαχίες, και στη νίκη των θεών που θα κάνει κυρίαρχο του κόσμου τον Δία.

  Ο κόσμος είναι πια τακτοποιημένος, οι θεοί είναι όλοι ευχαριστημένοι κι ο Δίας είναι ο υπερήφανος αρχηγός τους. Τώρα πια, μπορούν να γεννηθούν θνητοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες. Ο κόσμος είναι έτοιμος.

  Οι μικροί αναγνώστες δεν θα μάθουν μόνο όσα ανέφερα παραπάνω. Θα βρουν στις σελίδες του βιβλίου ενδιαφέρουσες πληροφορίες και για τους υπόλοιπους Ολύμπιους θεούς, καθώς και τα ονόματα αυτών στα λατινικά, αφού και οι Ρωμαίοι πίστευαν στην ελληνική μυθολογία και είχαν δώσει στους θεούς λατινικά ονόματα. 

  Περίληψη: Η Ρέα δεν αντέχει άλλο: ο άντρας της, ο Κρόνος, καταπίνει όλα τα παιδιά της. Έτσι, κρύβει τον γιο της, τον Δία, για να μην τον βρει ο πατέρας του. Ο Δίας, όταν μεγαλώσει αρκετά, θα αντιμετωπίσει τον πατέρα του κι ένας τρομερός πόλεμος θα ξεσπάσει… Θα τα καταφέρει να γίνει εκείνος ο νέος άρχοντας του κόσμου;

  Μετά την ιστορία, θα βρεις ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και εικόνες για να μάθεις πιο πολλά!

  Στοιχεία βιβλίου

  Σπουδαίες Προσωπικότητες Δίας - Οδυσσέας Τίτλος: Δίας – Η γέννηση των θεών

  Συγγραφέας: Christine Palluy

  Εικονογράφος: Prisca Le Tande

  Μετάφραση: Ελένη Μπακογεώργου

  Εκδόσεις: Δεσύλλας 

  ISBN: 978-618-5568-44-3

  Σελίδες: 32

  Ημερομηνία έκδοσης: 29/09/2022

  Το δεύτερο βιβλίο Οδυσσέας – Ένα απίθανο ταξίδι αναφέρεται στον πολυμήχανο Οδυσσέα και στο μακρύ ταξίδι της επιστροφής του στην Ιθάκη, μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου. 

  Το πλοίο σκίζει τα κύματα και πλησιάζει γοργά στο νησί των Σειρήνων. Η παραλία του είναι γεμάτη με ξασπρισμένα ανθρώπινα κόκκαλα…  Ξαφνικά σ’ ένα ανθισμένο λιβάδι, βλέπουν να στέκονται κάτι μεγάλα πουλιά με κεφάλι και στήθος γυναίκας. Οι Σειρήνες κουνάνε τα χείλη τους, αλλά ευτυχώς, κανένας από τους ναύτες δεν ακούει το τραγούδι τους. 

  Το βιβλίο περιέχει επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Όμηρο και τα σπουδαία έργα του, τις μάγισσες και τα τέρατα της μυθολογίας, καθώς και για την πορεία του Οδυσσέα στη Μεσόγειο.

  Ο Βίκτορ Μπεράρ, που έζησε τον 19ο αιώνα, προσπάθησε να ακολουθήσει  τη διαδρομή του στη Μεσόγειο. Είναι πιθανό ο Όμηρος να εμπνεύστηκε τις περιπέτειες του Οδυσσέα από ιστορίες που έλεγαν οι ναυτικοί όταν επέστρεφαν από τα ταξίδια τους. 

  Περίληψη: Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του πλέουν προς το νησί της Ιθάκης. Επιστρέφουν, επιτέλους, στην πατρίδα μετά τον τρομερό Τρωικό Πόλεμο. Όμως, ο θυμός του Ποσειδώνα τους καταδιώκει… Θα καταφέρουν να γλιτώσουν από το τραγούδι των Σειρήνων και από τ’ άλλα απαίσια τέρατα που θα συναντήσουν;

  Μετά την ιστορία, θα βρεις ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και εικόνες για να μάθεις πιο πολλά!

  Στοιχεία βιβλίου

  Σπουδαίες Προσωπικότητες Δίας - Οδυσσέας Τίτλος: Οδυσσέας – Ένα απίθανο ταξίδι

  Συγγραφέας: Christine Palluy

  Εικονογράφος: Prisca Le Tande

  Μετάφραση: Ελένη Μπακογεώργου

  Εκδόσεις: Δεσύλλας 

  ΙSBN: 978-618-5568-49-8

  Σελίδες: 32

  Ημερομηνία έκδοσης: 29/09/2022

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ