Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Σώσε με - Δημήτρης Σίμος

  Σώσε με – Δημήτρης Σίμος

  -

  Ένα ψυχολογικό θρίλερ που οδηγεί τον αναγνώστη μέσα από κρυφά μονοπάτια σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Σώσε με και Δημήτρης Σίμος.

  Προσωπική άποψη: Αλέξανδρος Δαμουλιάνος

  Μπαίνω στο αμάξι. Το μοναδικό φως μες στη νύχτα έρχεται από το ηλεκτρονικό ρολόι στον αριστερό μου καρπό.

  Όσα μυθιστορήματα συσπειρώνουν και ενώνουν στον πυρήνα τους όλα τα είδη της γραφής, δηλαδή την ευλογία της ίδιας της Λογοτεχνίας, προέρχονται από Πένες που γεννήθηκαν στην ουσία πριν από το σύμπαν, ώστε να καταγράφουν κάθε κίνηση σε αυτό και να τη μετουσιώνουν σε Ζωή και Τέχνη που είναι ένα εντέλει. Μία από αυτές τις Πένες, που δημιουργεί ένα νέο λογοτεχνικό πλαίσιο και ανασυνθέτει την καρδιά της συγγραφής -κάτι που συμβαίνει μόνο μια φορά σε πολλά χρόνια και μόνο από μάστορες της γραφής-, είναι του κύριου Δημήτρη Σίμου.

  Η αίσθηση της σύνδεσης της ζωής μου με έναν άλλον άνθρωπο μου δημιουργεί άγχος και φόβο.

  Στο, προδιαγραφών και υφής παγκόσμιας αξίας και εμβέλειας, μυθιστόρημα «Σώσε με», από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, η αγωνία γίνεται το μέσο για να μεταφερθεί ο αναγνώστης στη θέση των χαραχτήρων και της πλοκής, και από ‘κεί κι έπειτα το μυαλό του παίζει τα παιχνίδια στα οποία καλείται όχι να κερδίσει, αλλά να αφεθεί, και τελικά να πλατύνει μέσω της λύτρωσης, η οποία ποτέ δεν έρχεται χωρίς να ζητά ένα κομμάτι του εαυτού μας.

  Ο χρόνος, ένα κέρμα που παίζει στα δάχτυλά της η πλοκή, για να μας προκαλέσει να παραδεχτούμε πως το κέρμα αυτό είμαστε εμείς. Και ποια είναι η λύτρωση; Μια κατάσταση ανυπέρβλητου πόνου, που όμως μας φτάνει σε επίπεδα «θέασης».

   Δυναμώνω τη μουσική. Σφίγγω το τιμόνι.

  Ένα ανάγνωσμα που αφενός επαναπατρίζει το στοιχείο του ψυχολογικού θρίλερ των Αρχαίων Τραγωδιών στη σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία και αφετέρου αποτελεί το μανιφέστο του νέου κοινωνικού μυθιστορήματος. Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο, κύριε Δημήτρη Σίμο.

  Περίληψη:

  Αναπνέει με δυσκολία. Την κοιτώ και της υπόσχομαι πως θα φύγουμε αποκεί μέσα. Είναι η στιγμή που η προσταγή της χώνεται μέσα στο κεφάλι μου σαν ακοίμητος φρουρός που διατάζει, κι εγώ υπακούω. «Σώσε με» λέει.

  Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, η Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της.
  Η μικρότερη αδελφή της δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών.
  Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας…
  Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ αστυνομικής πλοκής που υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα, βυθίζοντάς σας σε μια ιστορία ενοχής.

  Στοιχεία βιβλίου

  Σώσε με - Δημήτρης ΣίμοςΤίτλος: Σώσε με

  Συγγραφέας: Δημήτρης Σίμος

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο 

  Σελίδες: 384

  ISBN: 978-618-03-2334-4

  Ημερομηνία έκδοσης: 18/06/2020

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here