Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021
More
  Αρχική Συνεντεύξεις Συνέντευξη - Λεωνίδας Παντελόπουλος

  Συνέντευξη – Λεωνίδας Παντελόπουλος

  -

  Συνέντευξη – Λεωνίδας Παντελόπουλος

  Ρωτάει η Παρασκευή Εμμανουήλ

  Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε τον ηθοποιό Λεωνίδα Παντελόπουλο, που απαντά στις ερωτήσεις της  Πέννυς Εμμανουήλ.

  Συνέντευξη

  Τον διακατέχει έντονο ταπεραμέντο, απεριόριστο χιούμορ, δύναμη ψυχής και άπλετο ταλέντο! Με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζω έναν νέο ηθοποιό και σκηνοθέτη, τον κύριο Λεωνίδα Παντελόπουλο.

  Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε πολύ που είστε κοντά μας σήμερα. Πείτε μας κάτι για σας, για την αγάπη σας για την ηθοποιία και τη σκηνοθεσία.

  Λ.Π. Καλησπέρα, αγαπημένη μου κ. Πέννυ, αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το κάλεσμά σας και την ωραία εισαγωγή που μου κάνατε. Μου επιτρέπεις να μιλάμε στον ενικό. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπά τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της, προσπαθώ να βλέπω τη θετική πλευρά της ακόμη και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα επιθυμούσα, απλά σκέφτομαι ότι έχω την υγεία μου και, με γνώμονα αυτό, προχωρώ βλέποντας τη θετική πλευρά. Η υποκριτική είναι κάτι με το οποίο ήξερα ότι θέλω να ασχοληθώ ανέκαθεν. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήξερα ότι μ’ αυτό θα πορευθώ στη ζωή μου, παρόλο που έχω κάνει κι άλλες σπουδές κι άλλες δουλειές, που δεν έχουν καμία σχέση με την ηθοποιία. Το αγαπώ και είναι κάτι που το δουλεύω ανεξάρτητα από αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα. Με γεμίζει και με κάνει ευτυχισμένο. Η ηθοποιία είναι η γυναίκα μου, η σκηνοθεσία η ερωμένη μου. Με τη σκηνοθεσία γνωριστήκαμε τυχαία στην καλλιτεχνική μου πορεία, στο musical Victory, χωρίς να το επιλέξω, και κατάλαβα πόσο ενδιαφέρον είναι να γεννάς ένα δημιούργημα, να στήνεις όλη την πορεία του και να το βλέπεις να ωριμάζει μέχρι την ολοκλήρωσή του.

  Ποια από όλες τις δουλειές σας αγαπήσατε περισσότερο και γιατί;

   Λ.Π. Όλες οι παραγωγές που έχω συμμετάσχει ξεχώρισαν, γιατί η καθεμία μού έδωσε και μου δίνει νέα ερεθίσματα στην υποκριτική μου. Ωστόσο, η αρχαία τραγωδία που έκανα με τον Κώστα Πρέκα Οιδίπους Τύραννο, στον ρόλο του Θεράποντα, όντας ακόμη στο δεύτερο έτος της σχολής, έπαιξε βασικό ρόλο, γιατί διαμόρφωσε την τεχνική μου και άνοιξε νέους ορίζοντες, πιο γερούς για την μετέπειτα πορεία μου στον χώρο. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έπαιξε η πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση του κυρίου Πρέκα.

  Επίσης, σκηνοθετικά μεγάλο σχολείο για μένα ήταν το Musical Victory, που ήταν μια θεατρική διασκευή του Φαντάσματος της Όπερας. Το αναφέρω γιατί, όταν καλέστηκα να σκηνοθετήσω αυτό το έργο, δεν είχα ιδιαίτερη εμπειρία ούτε σαν ηθοποιός και καθόλου σαν σκηνοθέτης. Την παραγωγή αυτή ανέλαβα να την κάνω πριν ολοκληρώσω τη φοίτησή μου στη δραματική σχολή, οπότε το ρίσκο ήταν μεγάλο, γιατί έπρεπε να διαχειριστώ ένα μεγάλο επιτελείο ηθοποιών, μουσικών, χορευτών, τεχνικών, ενδυματολόγων, σκηνογράφων, και χωρίς εμπειρία φάνταζε ακατόρθωτο, μα με την εμπιστοσύνη των συνεργατών μου στην καλλιτεχνική μου γνώση και αισθητική, βγήκε μια αξιοπρεπής παράσταση, που είχε μεγάλη απήχηση και θετική αναγνώριση.

  Συνέντευξη – Λεωνίδας Παντελόπουλος

  Με ποιον από τους μεγάλους ηθοποιούς στις μέρες μας είχατε συνεργασία και με ποιον το απολαύσατε πραγματικά;

  Λ.Π. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μεγάλους ηθοποιούς τόσο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου όσο και του θεάτρου, που κατέχουν ισχυρή θέση στο θεατρικό σανίδι. Συνεργάστηκα  με τον Κώστα Πρέκα, την Γιούλη την Ηλιοπούλου, τον Αναστάση τον Κολοβό, την Σμαράγδα Καρύδη, την οποία ξεχώρισα για τον επαγγελματισμό και τη βοήθειά της στην τηλεοπτική μας συνεργασία στην Εθνική Ελλάδος του Καπουτζίδη, τη Χρυσούλα Παπαδοπούλου, που είχα την τύχη να συνεργαστούμε αρκετές φορές, τη Ράσμη Τσόπελα, τον Αλέξανδρο Ρήγα, τον Αντώνη τον Αγγελόπουλο, τον Πάνο τον Κοκκινόπουλο, τον Χρήστο Δήμα και πολλούς ακόμα που η ενέργεια τόσο η δική μου όσο και η δική τους έκαναν κάθε συνεργασία να είναι απολαυστική και μαγική, με τα γέλια, τις εντάσεις, τις αγκαλιές, τις χαρές, τα κλάματα, τα πειράγματα. Το σίγουρο είναι ότι με όλους αυτούς του εξαίρετους συναδέλφους έχω να θυμάμαι σημαντικές  στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία μου.

  Υπάρχει κάποια δουλειά που θα κάνετε σύντομα, θα σας δούμε κάπου;

  Λ.Π. Συζητήσεις πολλές, όχι μόνο θεατρικές, αλλά και δημοσιογραφικές, μιας κι έχω και πιστοποίηση ως παρουσιαστής. Ωστόσο, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, τώρα τέλειωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και, ως πολίτης πια, θέλω να βάλω τη ζωή μου σε μία τάξη, γιατί το διάστημα που έλειψα ήταν μεγάλο και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσω και τη φετινή season, αλλά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα επανέλθω και θα ενημερώσω για τα μελλοντικά μου δρώμενα.

  Πείτε μας τρία από τα πλεονεκτήματα και τρία μειονεκτήματα του χαρακτήρα σας.

  Λ.Π. Χμμμ, τρία πλεονεκτήματα. Θα έλεγα εργατικός, τελειομανής, αισιόδοξος. Τώρα για τα μειονεκτήματά μου, θεωρώ ευαίσθητος, εγωιστής, λιχούδης (χαχαχα).  

  Συνέντευξη – Λεωνίδας Παντελόπουλος

  Πώς φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα;

  Λ.Π. Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου… Δεν ξέρω, σίγουρα θα θέλω να έχω την υγειά μου, τους ανθρώπους που αγαπώ γύρω μου. Βέβαια θα σας πω και δύο ιστορίες που μακάρι να βγουν αληθινές. Η μία είναι όταν δούλευα με τον Κώστα Πρέκα. Πάντα είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου, σε κάποια πρόβα άργησα λίγα λεπτά αν και είχα ενημερώσει, όταν έφτασα ζήτησα συγγνώμη από τον ίδιο για την καθυστέρηση και η απάντησή του ήταν «Δεν πειράζει, Λεωνίδα, κάποια στιγμή το θέατρο θα εξαρτάται από σένα και αυτό θα σε περιμένει». Δεν ξέρω αν το εννοούσε, αλλά σίγουρα μ’ έκανε να αισθανθώ πολύ όμορφα. Και το άλλο, η καθηγήτριά μου Πέννυ Παπουτσή, συνονόματή σου κιόλας, στις εξετάσεις του τρίτου έτους, επειδή έβγαλα έναν μονόλογο που μου είχε δώσει σε 2 πρόβες, μου είπε «Αν δουλεύεις έτσι, σε 10 χρόνια θα κατακτήσεις όλες τις σκηνές του θεάτρου». Δεν ξέρω αν είναι υπερβολικά τα λόγια αυτά, αλλά ρίζωσαν μέσα μου και μακάρι να βγουν τα μισά αληθινά.

  Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τον χρόνο που μας αφιερώσατε και ελπίζω κάπου, κάπως, κάποτε να ξανασυναντηθούμε, και αυτό το εύχομαι με όλη μου την καρδιά!

  Λ.Π. Εγώ σας ευχαριστώ, εύχομαι κάθε επιτυχία και αγάπη… Ελπίζω να ξαναβρεθούμε σύντομα, για να πιούμε τον καφέ μας και ν’ αναπολήσουμε όλες τις αστείες στιγμές που ζήσαμε.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Πηγή εικόνων: Λεωνίδας Παντελόπουλος

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο – Βίκυ Μάγκου

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο. Αν και ζούμε σε μία δύσκολη εποχή γεμάτη περιορισμούς, κανόνες και μέτρα, η αγαπητή πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Βίκυ Μάγκου...

  Ο Μπουτ: Το μικρό ρομπότ και η μεγάλη περιπέτεια – Shane Hegarty

  Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο «Ο Μπουτ: Το μικρό ρομπότ και η μεγάλη περιπέτεια» του συγγραφέα Shane Hegarty, σε εικονογράφηση Ben Mantle. Προσωπική...

  Χεράκια καθαρά… Μικρόβια μακριά – Αθηνά Ντόκα

  Το βιβλίο της Αθηνάς Ντόκα «Χεράκια καθαρά... Μικρόβια μακριά» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη σε εικονογράφηση Δέσποινας Ανδρέου. Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου Η συγγραφέας, επηρεασμένη...

  Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος – Δήμητρης Κάσσαρης

  Το βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Κάσσαρη «Τα μουσικολούλουδα και ο παράφωνος κάκτος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Υπέροχη είναι και η...

  Ένα καινούργιο παιδί – Έλενα Χ. Στανιού

  Ένα καινούργιο παιδί. Όλα ξεκίνησαν ένα χειμωνιάτικο απόγευμα, όταν δέχτηκα ένα παράξενο τηλεφώνημα. Ήταν από το Κρατικό Νοσοκομείο, απ’ όπου με ενημέρωναν για μία...

  Το Πεπρωμένο της Σάρκας – Ambrose Parry

  Το Πεπρωμένο της Σάρκας. Ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό ιστορικό θρίλερ που διαδραματίζεται στο ομιχλώδες Εδιμβούργο στα μέσα του 19ου αιώνα. Προσωπική άποψη: Ζωή Τσούρα Το Πεπρωμένο της...

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο – Βίκυ Μάγκου

  Όταν ο Κλιφ νίκησε τον φόβο. Αν και ζούμε σε μία δύσκολη εποχή γεμάτη περιορισμούς, κανόνες και μέτρα, η αγαπητή πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Βίκυ Μάγκου...

  Συνέντευξη – Ευαγγελία Γκιώνη

  Συνέντευξη - Ευαγγελία Γκιώνη Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε την ψυχολόγο και συγγραφέα Ευαγγελία Γκιώνη, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Μια γραμμή...