Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020
More
  Αρχική Συνεντεύξεις Συνέντευξη - Μάγδα Ασημακοπούλου

  Συνέντευξη – Μάγδα Ασημακοπούλου

  -

  Συνέντευξη – Μάγδα Ασημακοπούλου

  Ρωτάει η Παρασκευή Παρίσση

  Σήμερα, στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών φιλοξενούμε τη συγγραφέα Μάγδα Ασημακοπούλου, που απαντά στις ερωτήσεις της Παρασκευής Παρίσση.

  Αφορμή για αυτήν τη συνέντευξη η καινούργια ανθολογία διηγημάτων, που φέρει τον τίτλο «Ονειρικές Αφηγήσεις» και εγκαινιάζει μία συλλογή βιβλίων με τίτλο TheWeirdSideTales.

  Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής

  Συνέντευξη

  Ποιο ήταν το έναυσμα για την ενασχόλησή σας με τον κόσμο της φανταστικής λογοτεχνίας και το αντικείμενο της συγγραφής;

  Μ.Α. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε να ζωγραφίζω και να γράφω. Μέσα από αυτό εκφραζόμουν. Στην ηλικία των δώδεκα, ξεκίνησα να γράφω το πρώτο μου βιβλίο και να πλάθω έναν δικό μου κόσμο. Δεν είχα ιδέα ότι αυτό ήταν το μικρόβιο για να γίνω συγγραφέας. Μετά την πρώτη μου διάκριση σε διαγωνισμό διηγήματος το 2011, ξεκίνησα το πραγματικό ταξίδι της συγγραφής, και αυτό με ώθησε να δείξω τη δουλειά μου στον κόσμο. Οι θετικές κριτικές με βοήθησαν να εκφράζομαι πιο ανοιχτά και να μοιράζομαι τις ιστορίες μου.

  Διαβάστε την άποψή μας για τις Ονειρικές Αφηγήσεις

  Πιστεύετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακροβατούν ανάμεσα στον κόσμο των θεών και των θνητών; Το όνειρο είναι η πύλη που ενώνει αυτούς τους δύο κόσμους;

  Μ.Α. Τα όνειρα, θα έλεγα, ανοίγουν πολλές πύλες, που οδηγούν σε διαφορετικούς κόσμους. Οι κόσμοι αυτοί, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνεις, συνδέονται μεταξύ τους και οδηγούν -διαφορετικά για τον καθένα- σε δικούς του δρόμους. Υπάρχουν σκοτεινά αλλά και φωτεινά μονοπάτια, τα οποία το υποσυνείδητό σου σε καλεί να ακολουθήσεις και κανείς, ούτε εσύ ο ίδιος, δεν ξέρεις πού θα φτάσεις.

  Συνέντευξη – Μάγδα Ασημακοπούλου

  Οι τύψεις, οι φόβοι, οι εμμονές, πόσο καθορίζουν τα όνειρα; Πόσο και πώς επηρεάζουν τον άνθρωπο;

  Μ.Α. Τα όνειρα μπορούν να επηρεάσουν τον ψυχικό σου κόσμο, γιατί μέσα από αυτά περνάνε πολλά υποσυνείδητα μηνύματα. Πόσω μάλλον όταν τα συναισθήματά σου είναι αρνητικά και σου προκαλούν όλα τα παραπάνω. Έχει τύχει πολλές φορές να ξυπνήσω το πρωί και εξαιτίας ενός ονείρου να είμαι χάλια όλη τη μέρα. Οπότε θεωρώ ότι τα όνειρα επηρεάζουν τον άνθρωπο, αν και πολλοί δεν το πιστεύουν.

  Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι τα μελλοντικά λογοτεχνικά σας σχέδια και τι να περιμένουν οι αναγνώστες από εδώ και πέρα;

  Μ.Α. Προσωπικά ετοιμάζω πολλά διαμαντάκια (βιβλία), τώρα αν θα εκδοθούν είναι ένα άλλο θέμα, χαχα. Σαν TWSD έχουμε αρκετά σχέδια για το μέλλον, δεν θα σας κάνω σπόιλερ, απλά θα σας πω να είστε σε αναμονή γιατί τα καλύτερα έρχονται!

  Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία στη ανθολογία διηγημάτων σας και να συγχαρώ τα ιδρυτικά μέλη αλλά και τους νικητές του διαγωνισμού!

  Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παραχώρηση της συνέντευξης!

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here