Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021
More
  Αρχική Συνεντεύξεις Συνέντευξη Magda Ioan

  Συνέντευξη Magda Ioan

  -

  Συνέντευξη Magda Ioan

  Σήμερα στο site μας Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κα Magda Ioan. Ελάτε να την γνωρίσουμε!

  Ρωτάει η Νεκταρία Πουλτσίδη

  Συνέντευξη

  Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο και το υλικό που μας διαθέσατε για να πραγματοποιηθεί το ημερολόγιο του site «Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών». Πριν αρχίσουμε, θα θέλαμε να σας πούμε ότι είναι μεγάλη τιμή και χαρά μας η παραχώρηση αυτής της συνέντευξης, ώστε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τον καλλιτέχνη.


  Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική; Τι είναι για σας η ζωγραφική;

  Magda IoanM.I: Μπορεί να ακούγεται κάπως κλισέ αλλά από μικρή ηλικία μου άρεσε η ζωγραφική. Βέβαια πιο σοβαρά, ξεκίνησα να ζωγραφίζω σαν φοιτήτρια. Αφού είχα ελεύθερο χρόνο και ήθελα να ξεφύγω από την κούραση των μαθημάτων. Άκουσα λοιπόν ότι ο πολιτιστικός και λαογραφικός σύλλογος Κλεισσούς Ορεστιάδας είχε κάποια τμήματα ζωγραφικής, οπότε αποφάσισα να συμμετέχω. Έτσι ξεκίνησα να μαθαίνω αρχικά με κάρβουνο και πιο μετά με λαδομπογιές και με τη βοήθεια της κυρίας Έφης έμαθα να δημιουργώ όμορφους πίνακες. Η ζωγραφική είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που μου προσφέρει ηρεμία μέσα στην καθημερινότητα μου.

  Magda IoanΓια να ζωγραφίσει κάποιος χρειάζεται ταλέντο ή μπορούν όλοι να μάθουν να ζωγραφίζουν;

  M.I: Πιστεύω ότι για να ζωγραφίσει κάποιος χρειάζεται να έχει λίγο ταλέντο. Βέβαια όλοι μπορούν να μάθουν να ζωγραφίζουν. Το ταλέντο χρειάζεται για να δημιουργήσουν πολύ δύσκολους πίνακες.

  Από πού αντλείτε έμπνευση για να δημιουργήσετε τα έργα σας;

  M.I: Συνήθως μου αρέσει να ζωγραφίζω λουλούδια ή τοπία. Μπορεί να έχει σχέση με την αγάπη που έχω για τα φυτά.

  Ποια είναι τα οφέλη της ζωγραφικής στον άνθρωπο;

  M.I: Ο άνθρωπος όταν ζωγραφίζει μπορεί να ηρεμεί, να χαλαρώνει και να εκφράζει τα συναισθήματά του.

  Τι ετοιμάζετε αυτή την περίοδο; 

  M.I: Αυτή την περίοδο δεν έχω ζωγραφίσει κάτι, ίσως τις ημέρες του Πάσχα που είναι όλα ανθισμένα, να εμπνευστώ για κάποιο νέο έργο.

  Συνέντευξη Magda Ioan

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here