Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυνέντευξη - Χρήστος Αναστασιάδης

  Συνέντευξη – Χρήστος Αναστασιάδης

  -

  Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε τον συγγραφέα του βιβλίου «Σεξ, σεξ και πάλι σεξ» Χρήστο Αναστασιάδη. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.

  Ρωτάει η Ελισάβετ Κόλλια

  Συνέντευξη

  Καλησπέρα. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μας παραχωρείτε. Αυτή είναι η πρώτη σας συγγραφική δουλειά. Τι σας ώθησε στη συγγραφή; Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον νέο συγγραφέα να βρει εκδοτική στέγη;

  Χρ.Αν.: Νομίζω ότι ήταν κάτι που το είχα μέσα μου από πάντα. Απλά ήρθε η στιγμή που ωρίμασαν μέσα μου οι σκέψεις και οι καταστάσεις, έτσι ώστε να μπορέσω κάποια πράγματα να τα αποτυπώσω στο χαρτί.

  Τώρα, όσον αφορά την εκδοτική στέγη, πιστεύω ότι, αν είσαι σίγουρος για αυτό που έχεις στα χέρια σου, είναι σχετικά εύκολο. Το δύσκολο είναι να βρεις τον κατάλληλο εκδοτικό οίκο. Αυτόν δηλαδή που θα πιστέψει και θα υποστηρίξει το έργο σου και αυτόν στον οποίο εσύ θα εμπιστευθείς το πνευματικό σου “παιδί”.

  Μιλήστε μας λίγο για τον άνθρωπο Χρήστο Αναστασιάδη. Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας εκτός από τη συγγραφή;

  Χρ.Αν.: Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να κάνω διάφορα πράγματα, πρώτον γιατί μου αρέσει και δεύτερον γιατί με αυτό τον τρόπο δεν βαλτώνω στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Η βασική μου ασχολία φυσικά είναι η εργασία μου. Είμαι στον χώρο των πωλήσεων τα τελευταία είκοσι δυο χρόνια. Από κει και πέρα προσπαθώ και ασχολούμαι με διάφορα άλλα πράγματα, που με βοηθούν να αποσυμπιέζομαι και να χαλαρώνω από τους ρυθμούς που μας έχει “επιβάλει” ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Έτσι λοιπόν προσπαθώ να γυμνάζομαι, να διαβάζω, να ακούω μουσική και φυσικά να επιμορφώνομαι είτε σε θέματα που αφορούν την εργασία μου είτε όχι. Το ζήτημα είναι ότι για να μπορέσω να τα καταφέρω σε όλα αυτά που προσπαθώ να κάνω, το βασικό είναι ότι έχω τη στήριξη και την υποστήριξη της οικογένειάς μου.

  Ο τίτλος του βιβλίου είναι λίγο προκλητικός. Πώς έγινε η επιλογή;

  Χρ.Αν.: Θυμάμαι ότι τον τίτλο τον έδωσα όταν είχα γράψει την πρώτη σελίδα του βιβλίου, χωρίς στην ουσία να το πολυσκεφτώ. Ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό, δεν είχα ακόμη εικόνα της συνολικής ιστορίας του βιβλίου, δεν γνώριζα δηλαδή σε ποιους δρόμους θα κινηθεί ο ήρωάς μου. Όταν λοιπόν τέλειωσα το βιβλίο και είχα κατασταλάξει και στον εκδοτικό οίκο (ΕΛΚΥΣΤΗΣ), ένας πρώτος προβληματισμός μου ήταν ο τίτλος. Συζητώντας με τον εκδότη μου, τον Αχιλλέα Τριαντόγλου, αποφασίσαμε να κρατήσουμε αυτό τον τίτλο για πολλούς λόγους.

  Διαβάστε την άποψή μας για το βιβλίο: Σεξ, σεξ και πάλι σεξ

  Πώς γεννήθηκε ο ήρωάς σας, ο Ορέστης; Στηρίζεται πάνω σε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο; Έχει καθόλου δικά σας χαρακτηριστικά;

  Συνέντευξη - Χρήστος Αναστασιάδης
  Συνέντευξη – Χρήστος Αναστασιάδης

  Χρ.Αν.: Η αλήθεια είναι ότι ο “Ορέστης” είναι μια μικρογραφία των σημερινών 40-45+ αντρών (γενιά στην οποία ανήκω και εγώ). Είμαστε μια γενιά που γενικά δεν δυσκολεύτηκε στη ζωή της, μια γενιά που πολλά πράγματα τα βρήκαμε έτοιμα, μια γενιά που θεωρούμε ότι η επιτυχία έχει άμεση συνάρτηση με την επαγγελματική αποκατάσταση, μια γενιά που τον έρωτα τον θεωρούμε σεξ και μια γενιά που πιστεύει ότι η ευτυχία είναι συνυφασμένη με το χρήμα.

  Έτσι λοιπόν, βάζοντας μπροστά τον “Ορέστη” και μέσα από διάφορες καταστάσεις που περνάει, χιουμοριστικές ή μη, ήθελα να δώσω μια “σφαλιάρα” πρώτα στον εαυτό μου και μετά σε όλους τους συνομηλίκους μου. Η ζωή περνάει από μπροστά μας και φεύγει και εμείς την αναζητούμε σε λάθος πράγματα. Απαντώντας επομένως και στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, αν δηλαδή στηρίζεται σε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, θα έλεγα πως ναι. Σε όλους αυτούς τους φίλους, τους γνωστούς μας και ακόμα καλύτερα σε μας τους ίδιους που κάτι έχουμε καταλάβει λάθος για τα απλά αλλά τόσο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας.

  Τώρα, το αν έχει δικά μου χαρακτηριστικά ο Ορέστης, εννοείται πως έχει, όπως έχουν δικά μου χαρακτηριστικά και ο έτερος ήρωας, ο Νίκος, αλλά και η ηρωίδα του βιβλίου, η Αντιγόνη.

  Τι αναζητά ένας άντρας από τη ζωή του, κατά τη γνώμη σας; Ποιο είναι το κίνητρο πίσω από κάθε του βήμα, προσωπικό και επαγγελματικό;

  Χρ.Αν.: Αν δινόταν η ευκαιρία στον άντρα να πραγματοποιήσει τρεις ευχές, αυτές θα ήταν εύκολη δουλειά, εύκολα και πολλά χρήματα και εύκολο σεξ. Αυτά με μια χιουμοριστική διάθεση. Γενικά, θα έλεγα ότι το κίνητρο πίσω από κάθε βήμα του άντρα έχει να κάνει με την παιδεία, τη μόρφωση και την ιδιοσυγκρασία του.

  Τα επόμενα συγγραφικά σας σχέδια είναι ανακοινώσιμα;

  Χρ.Αν.: Η αλήθεια είναι ότι με το που τέλειωσα το “Σεξ σεξ και πάλι σεξ” γεννήθηκε ο ήρωας του επόμενου βιβλίου μου. Φυσικά είμαι ακόμη στις σκέψεις και τις σημειώσεις, οπότε δεν είναι κάτι που μπορώ να πω ή να ανακοινώσω.

  Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες μας;

  Χρ.Αν.: Να μη σταματάνε ποτέ να διαβάζουν, να μη σταματάνε να κάνουν πράγματα που τους ικανοποιούν και τους κάνουν ευτυχισμένους, και να μην περιμένουν από τους άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here