Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, 2022
More
  ΑρχικήΆρθρα ΣυνεργατώνΤα παραμύθια του Οσελότου

  Τα παραμύθια του Οσελότου

  -

  «Τα παραμύθια του Οσελότου, Τόμος Ι». Μια νέα τάση τα τελευταία χρόνια που έχει καθιερωθεί από πολλούς συγγραφείς, είναι αυτή της αυτοέκδοσης των βιβλίων τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι δημιουργοί στην πλειονότητά τους αποφασίζουν να έχουν πλήρη έλεγχο του έργου τους ως προς τα πνευματικά αλλά και τα εμπορικά δικαιώματα.

  Γράφει η Ασημίνα Στασινοπούλου

  Οι εκδόσεις Οσελότος στηρίζουν αυτή την παγκόσμια τάση από το 2009. Για τον λόγο αυτό προσφέρουν στους Έλληνες δημιουργούς την αναγκαία υποστήριξη για μια επιτυχημένη έκδοση.

  Μια ακόμα καινοτομία τους ήταν το 2012 να φέρουν στο ελληνικό παιδικό αναγνωστικό κοινό τον πρώτο τόμο με παραμύθια, τα γνωστά σε όλους μας «Τα παραμύθια του Οσελότου, Τόμος Ι». Είκοσι σύγχρονοι Έλληνες παραμυθάδες ζωντανεύουν με την πένα τους τις περιπέτειές τους και έξι ταλαντούχοι εικονογράφοι δίνουν χρώμα με τα πινέλα τους στις σκηνές που σε ταξιδεύουν σε φανταστικούς τόπους και μας μαθαίνουν μαθήματα αγάπης, αλληλεγγύης, σεβασμού και ανθρωπιάς. 

  Το 2013 εκδίδουν «Τα παραμύθια του Οσελότου, Τόμος ΙΙ», όπου ο μικρός αναγνώστης θα διασκεδάσει, θα παίξει, θα ταξιδέψει σε τόπους μακρινούς, θ’ αποκτήσει γνώσεις, θα αναρωτηθεί για τη φιλία, τη συλλογικότητα, τη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Θ’ ανακαλύψει επίσης μερικές σύγχρονες εκδοχές της αιώνιας μάχης μεταξύ της αρετής και της κακίας. Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει δεκαεννιά σύγχρονα παραμύθια Ελλήνων συγγραφέων και, επιπλέον, ένα συμβολικό παραμύθι με θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη και τους κοινωνικούς μας ρόλους, σε μετάφραση από τα αγγλικά, του Αμερικανού ψυχαναλυτή Claude Steiner. 

  Το 2015 εκδίδουν «Τα παραμύθια του Οσελότου, Τόμος ΙΙΙ», που είναι ένα συλλογικό έργο που επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν στην οικολογία, τη φύση, τη φιλία, τη δύναμη της αγάπης, τη συνεργασία και τις οικογενειακές σχέσεις.

  Όλοι οι τόμοι τους αποτελούν συλλογές που είναι φτιαγμένες με κέφι, και στοχεύουν στην καλλιέργεια των αναγνωστικών δεξιοτήτων και την ανάπτυξη του καλλιτεχνικού αισθητηρίου για παιδιά ηλικίας 3-5, 5-8 και 8-12 ετών. Είναι τα ιδανικά βιβλίο για την ανάπτυξη συγκριτικών και αναγνωστικών δεξιοτήτων σε μαθητές Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. 

  Τελειώνοντας, σας ενημερώνω πως ξεκίνησε η συγκέντρωση ύλης για τον τέταρτο τόμο των «Παραμυθιών του Οσελότου», για όσους ενδιαφέρονται να δούνε το έργο τους τυπωμένο σε ένα συλλογικό έργο εικονογραφημένο.

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ