Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΘα σου πω... πώς έζησε – Παναγιώτης Αρχοντής

  Θα σου πω… πώς έζησε – Παναγιώτης Αρχοντής

  -

  Στη συγκεκριμένη βιβλιοάποψη για το νέο βιβλίου Θα σου πω… πώς έζησε του συγγραφέα Παναγιώτη Αρχοντή θα αρχίσω με ένα κομμάτι από τον πρόλογο του βιβλίου, που πιστεύω πως δίνει μια πρώτη γεύση γι’ αυτό το ξεχωριστό ανάγνωσμα. 

  Προσωπική άποψη: Αγγελική Δαφτσίδου

  Εκείνη, απόγονος αρχαίων νυμφών και αμαζόνων. Εκείνος, σωματοφύλακας της Προέδρου της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Έχοντας σύμμαχους μια πολιτικό ηγέτιδα, που θα ήθελαν πολλοί λαοί καθώς επίσης και τρεις ιερείς από διαφορετικά δόγματα, ξεκινούν την αιώνια μάχη του καλού ενάντια στο κακό.

  Με αφορμή την απόφαση μια μητέρας να αποκαλύψει στον γιο της τη ζωή του πατέρα του και τη μάχη του ενάντια στην τρομοκρατία, ο συγγραφέας μας παρασύρει σε μια ιστορία σύγχρονη και ταυτόχρονα αρχαία. Μια ιστορία με μύθους, θρύλους αλλά και τη φρικτή πραγματικότητα του μίσους και του φανατισμού στο εδώ και στο τώρα. Έναν πόλεμο ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση που θα ενώσει μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίοι μοιράζονται όμως ένα κοινό όραμα και έναν κοινό στόχο. Τη σωτηρία των παιδιών και κατ’ επέκταση του δυτικού πολιτισμού, ανατρέποντας τα σχέδια αδίστακτων ανθρώπων.  

  Οι τρομοκράτες, όχι μόνο είχαν καταφέρει να έχουν όργανά τους μέσα στον πυρήνα της προσπάθειας για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, αλλά είχαν καταφέρει και να προσηλυτίσουν Έλληνες εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας, οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να εκτελέσουν βομβιστική ενέργεια στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και να θυσιαστούν για τον σκοπό τους. Αναρωτιόταν τι λάθος είχαν κάνει η ίδια και η γενιά της για να δημιουργηθεί τέτοιο μίσος. 

  Σε ένα κοινωνικό και θρησκευτικό ταυτόχρονα θρίλερ, ο συγγραφέας με γρήγορο ρυθμό και μια κινηματογραφική γραφή κλιμακώνει την ένταση και σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις την επόμενη σελίδα. Με γλαφυρές περιγραφές και πολλές εικόνες από πανέμορφα μέρη, η δράση ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. 

  Ο γρίφος είναι δυσεπίλυτος και τα νέα που καταφθάνουν συνεχώς δυσοίωνα. Θα καταφέρουν οι ήρωες εγκαίρως να φτάσουν στη λύση του, κι αν ναι, με τι κόστος; Πολεμίστριες με αρχαία γνώση, ιερείς του Βατικανού, ετοιμοπόλεμοι άντρες σε σύγχρονα κέντρα επιχειρήσεων θα κληθούν να λύσουν τον έναν μετά τον άλλο γρίφο και να δώσουν την τελική μάχη, για το καλό όχι μόνο της πατρίδας τους αλλά και όλου του πλανήτη.

  Ο Στέφανος, ο Σαβέριο, ο Δημήτριος και ο Φραντζέσκο απλά κοιτάχτηκαν για τελευταία φορά και κουνώντας με νόημα το κεφάλι τους, έδωσαν κι αυτοί τον όρκο τους να δώσουν τα πάντα για τη σωτηρία των παιδιών. Ακόμη και τη ζωή τους…όπως είπε η Πρόεδρος. 

  Δεν θα αποκαλύψω περισσότερα, όμως θα προτείνω στους λάτρεις της περιπέτειας να μην χάσουν αυτό το βιβλίο. 

  Περίληψη: Στα άδυτα του Βατικανού, ένας νεαρός δόκιμος ιερέας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια αποτρόπαια διαπίστωση. Στην ιστορία του πλανήτη, είναι η πρώτη φορά που οι απαγωγές των παιδιών σε παγκόσμια κλίμακα, γίνονται όπλο στα χέρια των πιο αδίστακτων τρομοκρατών. Στόχος, η διάλυση του Δυτικού τρόπου ζωής και του μοντέρνου κοινωνικού συστήματος. Μέθοδος, η θανάτωση των παιδιών με συμβολικό τρόπο, προκειμένου να γκρεμιστεί και η θρησκευτική ασπίδα του Δυτικού πολιτισμού. Τόπος εκτέλεσης του τρομοκρατικού σχεδίου, ο τόπος που όλα ξεκίνησαν. Η Ελλάδα…

  Οι τρομοκράτες έχοντας στα χέρια τους το παιδί της Προέδρου Δημοκρατίας της Ελλάδας, ξεκινούν την αιώνια πάλη του καλού και του κακού, αυτή τη φορά με πολύτιμο έπαθλο τους, το μέλλον της ανθρωπότητας. Τα παιδιά… Ο Νίκος, σωματοφύλακας της Προέδρου Δημοκρατίας της Ελλάδας. Η Άρτεμις, απόγονος αρχαίων νυμφών και αμαζόνων. Η μοίρα τους φέρνει κοντά στα βουνά της Ελλάδας και ο έρωτας τους ενώνει.

  Με σύμμαχους μια πολιτικό ηγέτιδα, που θα ήθελαν πολλοί λαοί, ένα υψηλό στέλεχος της ΕΥΠ και τρεις ιερείς από διαφορετικά δόγματα, ξεκινούν τη μάχη ενάντια στο χρόνο, για την επικράτηση του καλού ενάντια στο κακό. Ένα βιβλίο με 24 κεφάλαια. Κάθε κεφάλαιο ένα γράμμα. Η ιστορία ζωής του Νίκου και της Αρτέμιδος, θα γίνει η αιτία για να ξαναγεννηθεί ένα κράτος και μαζί μ’ αυτό, η ελπίδα στον κόσμο.

  Θα σου πω πώς έζησε – Παναγιώτης Αρχοντής Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Θα σου πω… πώς έζησε

  Συγγραφέας: Παναγιώτης Αρχοντής 

  Εκδόσεις: Διάνοια

  Σελίδες: 336

  Ημερομηνία έκδοσης: Ιούλιος 2021

  ISBN: 978-618-5437-30-5

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ