Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022
More

  The Sol Cinema

  -

  The Sol Cinema. Ένας ιδιαίτερος κινηματογράφος που θα σας γνωρίσουμε σήμερα. Είναι ο πιο μικρός στον κόσμο. Δεν είναι όμως μόνο το μέγεθός του που είναι ασυνήθιστο. Δεν πρόκειται για κάποιο μικρό κτήριο, αλλά για ένα τροχόσπιτο που μετά από πολλή δουλειά μεταμορφώθηκε σε κινηματογράφο.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Χρησιμοποιεί το φως του ήλιου για να παράγει την ενέργεια που χρειάζεται για την προβολή της ταινίας. Μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του μέχρι και οκτώ ενήλικες ή δώδεκα παιδιά. Με λίγα λόγια, είναι ο πρώτος κινητός, ηλιακός κινηματογράφος στον κόσμο. Κινείται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά τον βροχερό καιρό που επικρατεί στην Αγγλία, χρησιμοποιείται ο ήλιος για την παραγωγή της ενέργειας που χρειάζεται για τη λειτουργία του. Προβάλλει συνήθως ταινίες μικρού μήκους, αλλά διαθέτει μια ευρεία γκάμα ταινιών. Ας δούμε πώς ξεκίνησε όλο αυτό.

  The sol cinema

  Ένα παλιό τροχόσπιτο, μετά από σαράντα πέντε χρόνια, πήρε άλλη μορφή. Κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε. Για να γίνει κινηματογράφος, χρειάστηκε βέβαια δουλειά αλλά και μεράκι. Υπεύθυνοι για αυτή την μεταμόρφωση είναι οι Jo Furlong, Αmi Marsden, Beth Marsden και Paul O’ Connor.

  Aπό το 2010 λοιπόν, το Sol Cinema προσφέρει μια ιδιαίτερη κινηματογραφική εμπειρία σε όσους το επιλέξουν. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά δεν του λείπει τίποτα από τις συνηθισμένες κινηματογραφικές αίθουσες. Διαθέτει κόκκινο χαλί στην είσοδο, ταξιθέτρια, ποπ κορν, βελούδινα καθίσματα και ψηφιακό προβολέα. Το προσωπικό του είναι έμπειρο και προσφέρει στο μικρό κοινό μια αξέχαστη εμπειρία.

  Όπως ανέφερα και στην αρχή, ο κινηματογράφος είναι κινητός και μπορεί να μεταφερθεί σε σχολεία, σε εμπορικά κέντρα, σε αγροκτήματα, σε ζωολογικούς κήπους. Μπορεί να γίνει χρήση του κινηματογράφου για κάθε εταιρική εκδήλωση ή προσφέρεται για ιδιωτική προβολή.

  Έχει λάβει διακρίσεις για την προσφορά του στο περιβάλλον. Μένει τώρα να δούμε κι άλλους κινηματογράφους να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή, γιατί όχι, να δούμε και σε άλλες χώρες κινητούς, μικροσκοπικούς, οικολογικούς κινηματογράφους.

  Περισσότερες πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του κινηματογράφου: http://www.thesolcinema.org/

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ