Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία  Θνητοί Θεοί - Ο πόλεμος της Θεάς (Βιβλίο 2ο) - Blake Kendare

   Θνητοί Θεοί – Ο πόλεμος της Θεάς (Βιβλίο 2ο) – Blake Kendare

  -

  Θνητοί Θεοί 

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «Ο Πόλεμος της Θεάς, Θνητοί Θεοί», οι ήρωές μας μετράνε τις πληγές και τις απώλειές τους. Ο θάνατος του Ποσειδώνα και της Ήρας τούς αναπτέρωσε το ηθικό, ενώ ο θάνατος του Απόλλωνα τους καταρράκωσε.

  Μίσος έχει φωλιάσει στην καρδιά της Κασσάνδρας και η δύναμή της στο να σκοτώνει θεούς έχει δυναμώσει. Η υπόσχεση της Αθηνάς στον Απόλλωνα για την προστασία της Κασσάνδρας, την κάνει πολύ προστατευτική απέναντί της, ενώ η Κασσάνδρα την θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο του Άινταν.

  Ο Όλυμπος δεν υπήρχε πια. Απ’ όσο ήξερε ο Άρης, είχε σκιστεί και καταποντιστεί στη θάλασσα. Διαλύθηκε σε κόκκους που ταξίδεψαν στο στόμα των πουλιών. Χάθηκε τη στιγμή που τον εγκατέλειψαν οι θεοί, τη στιγμή που πήδησαν ή πετάχτηκαν από αυτόν. Τη στιγμή που τους ξέχασαν οι άνθρωποι.

  Θνητοί ΘεοίΑναζητά τη βοήθεια της θείας της, Δήμητρας, ακόμα μια φορά, και εκείνη την κατευθύνει να βρουν και το δεύτερο όπλο των θεών, που μόνο ο Οδυσσέας γνωρίζει πού βρίσκεται και δεν είναι άλλος από τον Αχιλλέα. Ο Οδυσσέας όμως, αρνείται να οδηγήσει την Αθηνά στο φίλο του γιατί γνωρίζει την πρόθεσή της να τον σκοτώσει. Όσο εκείνη προσπαθεί να του αλλάξει γνώμη, ένα ακόμα εμπόδιο εμφανίζεται μπροστά τους. Ένας ακόμα εχθρός έρχεται να δυσκολέψει το έργο τους. Ο Άρης, έχοντας αισθήματα για την Αφροδίτη, θέλει να την προστατέψει με κάθε κόστος.

  Ο Ερμής και ο Οδυσσέας φεύγουν στην Μαλαισία για να βρουν την Άρτεμις αλλά εκεί βρίσκουν μόνο τα απομεινάρια της. Μετά από ένα όραμα της Κασσάνδρας, εκεί καταφθάνει και η Αθηνά με την ίδια για να σώσει τον αδελφό της και τον άντρα που αγαπά. Και οι τέσσερις έρχονται αντιμέτωποι με τον Άρη και δεν τους αρέσουν καθόλου τα όσα μαθαίνουν! Τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Τα περιθώρια στενεύουν, η απειλή του θανάτου είναι πλέον πολύ κοντά και κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να παρθούν. Όλοι πρέπει να πάρουν μέρος σ’ αυτόν τον πόλεμο για να βγούνε νικητές! Η Αθηνά είναι σίγουρη ότι την ευνοούν οι Μοίρες. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

  Η Αθηνά έστεκε σιωπηλή στο μπαλκόνι της, ξέροντας πολύ καλά ότι ο Ερμής πλησίαζε κρυφά πίσω της. Ήθελε το δίχως άλλο να σιγουρευτεί ότι ήταν καλά μετά τη θρασύτατη εμφάνιση της Καλυψώς. Ήταν σχεδόν αστείο το πόσο είχαν φοβηθεί την αντίδρασή της. Θα νόμιζε κανείς πως ο Ερμής κι ο Οδυσσέας είχαν μεταμορφωθεί σε αγάλματα. Δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιος ήταν περισσότερο τρομοκρατημένος. Ήξερε όμως πολύ καλά ποιος δεν ήταν. Η Καλυψώ δεν είχε πτοηθεί. Δεν είχε καν μαζευτεί. Είχε απλά ακουμπήσει όλο νάζι στον λαιμό του Οδυσσέα. Με το ηλίθιο, υπέροχο πρόσωπό της.

  Η εμφάνιση της Καλυψώς, η οποία είναι το κορίτσι του Οδυσσέα, κλονίζει την Αθηνά, που νιώθει προδομένη από τον άντρα που ορκίζεται ότι την αγαπάει.

  Θνητοί ΘεοίΕίναι ίσως η μόνη από τους Θεούς που προσπαθεί να κρατήσει την παλιά της αίγλη, παρόλο που περιστοιχίζεται από θνητούς. Υπάρχουν φορές που οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει την κλονίζουν αλλά ξέρει ότι πρέπει να είναι σκληρή και αποφασιστική αν θέλει να βγουν νικητές από αυτόν τον πόλεμο. Πόσα εμπόδια όμως θα συναντήσουν στο δρόμο τους; Πόσες υποχωρήσεις θα πρέπει να κάνει για να είναι όλοι ικανοποιημένοι; Τι είναι διατεθειμένη να στερηθεί για το κοινό καλό; Πόση πίστη έχει στο εγχείρημά της και μέχρι πού θα φτάσει για να τα καταφέρει;

  Ένα βιβλίο γεμάτο μυστήριο και αγωνία! Η αγάπη σε πολλές μορφές της, για άλλη μια φορά κατευθύνει τα βήματα των ηρώων. Η αγωνία για τη μοίρα όσων αγαπούν επηρεάζει τις αποφάσεις τους και κρίνει το αποτέλεσμα. Η συγγραφέας ανεβάζει τον πήχη στο δεύτερο βιβλίο της σειράς και η μάχη γίνεται πιο άγρια και βίαιη. Τα συναισθήματα των ηρώων είναι ανάμεικτα, με αποκορύφωμα το φόβο. Όλα κρέμονται από μια κλωστή και η λεπτομέρεια έχει μεγάλη σημασία! Σίγουρα το απόλαυσα περισσότερο και φυσικά το προτείνω…

  Περίληψη: Θνητοί Θεοί  Ο Άρης, ο θεός του πολέμου, οδηγεί τους υπόλοιπους ετοιμοθάνατους θεούς στη μάχη. Κι αυτό δεν την πειράζει καθόλου την Αθηνά. Είναι έτοιμη να ξεκινήσει τον δικό της πόλεμο – άλλωστε, ποτέ δεν τον συμπάθησε. Αν είναι τυχερή, οι νικητές θεοί θα ξαναβρούν τη χαμένη αθανασία. Αν όχι, θα τους έχει τουλάχιστον σκοτώσει και θα μπορέσει μαζί με τον Ερμή να πεθάνει ήσυχη. Η Κασσάνδρα Γουίβερ είναι ένα όπλο της μοίρας.

  Το κορίτσι που σκοτώνει θεούς. Το μόνο που θέλει όμως η ίδια είναι να ξαναγυρίσει στη ζωή ο θεός που αγαπούσε κι έχει χάσει. Αν δεν μπορέσει να τα καταφέρει, οι υπόλοιποι θεοί μπορούν να καούν – με πρώτη και καλύτερη τη φόνισσά του, την Αφροδίτη.

  Η συμμαχία μεταξύ Κασσάνδρας και Αθηνάς βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και ο πόλεμος τους οδηγεί σε μια ανά την υφήλιο αναζήτηση χαμένων θεών, παλιών εχθρών, και του Αχιλλέα, του μεγαλύτερου πολεμιστή που έχει γνωρίσει ο κόσμος. Καθώς η μάχη κλιμακώνεται, η Αθηνά και η Κασσάνδρα πρέπει να βρουν τρόπο να συνεργαστούν. Γιατί, αν δεν τα καταφέρουν, τους περιμένει μοίρα χειρότερη κι από τον θάνατο.

  Θνητοί ΘεοίΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Ο Πόλεμος της Θεάς: Θνητοί Θεοί

  Συγγραφέας: Kendare Blake

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Σελίδες: 400

  ISBN: 978-618-03-0177-9

  Ημ. Έκδοσης: 26/11/15

  Επεξεργασία εικόνας: Νάγια Γ. Μητροπούλου 

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here