Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021
More
  Αρχική Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Το κρυφό ημερολόγιο - Johanna Lindsey

  Το κρυφό ημερολόγιο – Johanna Lindsey

  -

  Το κρυφό ημερολόγιο. Το έκτο βιβλίο της Οικογένειας Μάλορι είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα. Εκτός του ότι είναι μισό στο μέγεθος, δεν αναφέρεται σε κάποιο εν ζωή μέλος της οικογένειας. Το εξώφυλλο αντικατοπτρίζει τον τίτλο του βιβλίου, καθώς απεικονίζει μια κοπέλα με ένα ημερολόγιο.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Ένα παλιό ημερολόγιο που καταφθάνει τη νύχτα των Χριστουγέννων, έρχεται να αναστατώσει την οικογένεια Μάλορι.

  Η Οικογένεια έχει μαζευτεί στο Χέιβερστον για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Μαζί τους έχουν καταφθάσει και κάποιοι από την Οικογένεια Άντερσον. Τα αδέλφια Άντονι και Τζέιμς, ως συνήθως, με τις γνωστές φάρσες και τσακωμούς φέρνουν άλλον αέρα στο αρχοντικό. Η έλλειψη όμως της Τζορτζίνας πληγώνει τον Τζέιμς, καθώς δεν γνωρίζει τον λόγο που η γυναίκα του δεν του μιλάει και δεν καταδέχεται να κοιμηθεί μαζί του και να τον συνοδεύσει στο Χέιβερστον για τις γιορτές.

  Όλα όμως αλλάζουν όταν ένα περίεργο δώρο από άγνωστο αποστολέα καταφθάνει και δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο αποδέκτη. Ανήκει σε όλη την Οικογένεια και πρέπει να ανοιχτεί τα Χριστούγεννα. Κανένας όμως δεν έχει την υπομονή να περιμένει και έτσι όλοι συναντιούνται, έχοντας σκοπό να ανοίξουν το δώρο. Μέσα του κρύβεται ένα ημερολόγιο και έτσι η ανάγνωσή του ξεκινά.

  Το ημερολόγιο έχει γραφτεί από τους προγόνους τους Άννα και Κρίστοφερ Μάλορι, και ο σκοπός του είναι να βοηθήσει τους απογόνους τους και τα παιδιά τους να δουν και να πράξουν σύμφωνα με την καρδιά τους και όχι τον κώδικα της αριστοκρατίας. Όλη η Οικογένεια μαζεύεται για να μάθει την ιστορία και να μάθουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την καταγωγή της γιαγιάς τους Άννα…

  Πώς θα καταφέρει άραγε ένα ημερολόγιο να αλλάξει τον τρόπο σκέψης αυτών που θα το διαβάσουν; Τι αλλαγές είναι δυνατό να προκαλέσει;

  Άλλο ένα βιβλίο της Οικογένειας Μάλορι που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Κάθε ιστορία και ένα μυστήριο, με την αγάπη να έχει τον κυριότερο λόγο! Η αγάπη η αληθινή που σε γεμίζει, σου δίνει δύναμη, κουράγιο και αντοχή να παλέψεις γι’ αυτή. Η αγάπη που αψηφά τις κοινωνικές ανισότητες, τους καθωσπρεπισμούς και τα σκάνδαλα. Ο έρωτας που γεμίζει τις καρδιές με θάρρος να παλέψουν για να αποκτήσουν όλα όσα ονειρεύονται. Που τολμούν να κυνηγήσουν το άλλο τους μισό χωρίς να υπολογίζουν συνθήκες γέννησης και κοινωνικό υπόβαθρο! Ηθικά διδάγματα αναδύονται, που έχουν σκοπό να κάνουν τη ζωή των αποδεκτών πιο πλούσια και πιο ευτυχισμένη.

  Η Αναστασία Στεφάνοφ είναι μια δυναμική γυναίκα. Μια τσιγγάνα με Ρωσικές ρίζες. Μισή τσιγγάνα μισή Ρωσίδα αριστοκράτισσα, μεγαλωμένη από την τσιγγάνα γιαγιά της. Έμαθε να σέβεται τη φύση και την καρδιά της. Δεν πιστεύει σε κοινωνικές υποταγές. Είναι μια γυναίκα αποφασισμένη να επιλέξει με την καρδιά και να πορευτεί στη ζωή με αυτόν που επέλεξε. Θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει, από πονηρά τεχνάσματα μέχρι συγκρούσεις με άτομα δυνατότερα από την ίδια. Θέλει να λάμψει η αλήθεια της καρδιάς της και θα παλέψει γι’ αυτό.

  Εκείνος είχε καρφώσει πάλι τα μάτια του πάνω της. Και η ίδια όμως δεν μπορούσε να συγκρατηθεί και του ανταπέδιδε ένοχα το βλέμμα. Ωστόσο, ήξερε ότι τους παρακολουθούσαν. Τους δύο συντρόφους του τους είχαν πλησιάσει άλλες γυναίκες. Είχε αρχίσει να ακούγεται μουσική. Μία από τις γυναίκες χόρευε έναν από τους πιο προκλητικούς χορούς τους για να τους διασκεδάσει.

  Ο Κρίστοφερ Μάλορι είναι ένα αριστοκράτης Λόρδος. Μπορεί να έχει τον τίτλο και αρκετά χρήματα, αλλά δεν είναι ευτυχισμένος. Έχει βαρεθεί τη ζωή του και προσποιείται ότι διασκεδάζει, έστω και λίγο. Νιώθει ότι κάτι του λείπει, αλλά αρνείται να το παραδεχτεί μέχρι τη στιγμή που αντικρίζει την Αναστασία. Θέλει τόσο πολύ να την αποκτήσει, που πιστεύει ότι με τα χρήματά του μπορεί να την παρασύρει. Η άρνησή της τον θυμώνει και τον πεισμώνει. Ίσως το υποσυνείδητό του τον παρότρυνε να τη διεκδικήσει και να την αποκτήσει με τον μόνο αποδεκτό τρόπο για εκείνη, τον γάμο. Αλλά τα στερεότυπα τον αποτρέπουν να τη δεχτεί, μέχρι τη στιγμή που η αλήθεια θα του χτυπήσει την πόρτα, η συνειδητοποίηση θα τον ταράξει και η καρδιά του θα γεμίσει αγάπη, φως και νόημα ύπαρξης.

  Το γεγονός ότι τα μάτια του χάιδεψαν το κορμί της καθώς μιλούσε, άφηνε ελάχιστη αμφιβολία σχετικά με το τι ήθελε. Ένα τέτοιο βλέμμα θα πρόσβαλλε μια κυρία. Η κοπέλα όμως δεν προσβλήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Αντίθετα χαμογέλασε, σαν να ήταν κατενθουσιασμένη που έδειχνε τον πόθο του με τόσο ξεκάθαρο τρόπο. Αυτός ήταν ο λόγος που η απάντησή της τον μπέρδεψε. “Δεν είμαι προς πώληση”.

  Τα Χριστούγεννα είναι εποχή χαράς, αγάπης και ευτυχίας. Είναι η ευκαιρία για να συγκεντρωθεί ολόκληρη η οικογένεια και να γιορτάσει. Είναι η εποχή να πιστέψουμε στα θαύματα και να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθούν. Ένα βιβλίο που απόλαυσα και αγάπησα. Αν θέλετε να μάθετε κι εσείς τι κρύβει το ημερολόγιο, δεν έχετε παρά να το διαβάσετε! Είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει όσο κι εμένα!

  Περίληψη Το κρυφό ημερολόγιο: Καθώς ολόκληρη η οικογένεια Μάλορι συγκεντρώνεται στο Χέιβερστον για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, ένα μυστηριώδες δώρο από έναν άγνωστο αποστολέα εμφανίζεται τελείως ξαφνικά. Το δώρο είναι ένα παλιό ημερολόγιο – μια τρυφερή και συναρπαστική διήγηση του μεγάλου έρωτα ανάμεσα στον δεύτερο μαρκήσιο Κρίστοφερ Μάλορι και σε μια μελαχρινή τσιγγάνα καλλονή, την Αναστασία. Αν και ο Κρίστοφερ, ο εκτυφλωτικός Άγγλος αριστοκράτης που βάζει στο μάτι η Αναστασία, φλέγεται από τον πόθο για την υπέροχη εξωτική τσιγγάνα, δεν θα μπορούσε ποτέ να παντρευτεί μια τόσο κατώτερη του κοινωνικά γυναίκα. Αλλά μέσα από συγκρούσεις και πονηρά τεχνάσματα, οι δύο αυτοί εξαιρετικοί άνθρωποι, που τους χωρίζουν μόνο οι τυχαίες συνθήκες της γέννησής τους, έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Και καθώς ο έρωτάς τους ανθίζει εκείνα τα μακρινά Χριστούγεννα, σπουδαία διδάγματα αναδύονται που θα κάνουν πιο πλούσια τη ζωή των απογόνων τους -αλλά και όλων εκείνων που τολμούν ακόμα να ονειρεύονται.

  Στοιχεία βιβλίου

  Το κρυφό ημερολόγιοΤίτλος: Το κρυφό ημερολόγιο (The present)

  Συγγραφέας: Johanna Lindsey

  Εκδόσεις: Elxis

  Σειρά: Οικογένεια Μάλορι

  ISBN: 978-618-5229-10-8

  Σελίδες: 200

  Ημερομηνία έκδοσης: 09/11/2016

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here