Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Ηλικίες 6-10 Τo μαγικό τριαντάφυλλο - Αρετή Παληού

  Τo μαγικό τριαντάφυλλο – Αρετή Παληού

  -

  Τo μαγικό τριαντάφυλλο

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο «Το μαγικό τριαντάφυλλο» της συγγραφέως Αρετής Παληού κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άλφα Πι, σε εικονογράφηση της Μαρίας Παληού – Μπαχά.

  Πρόκειται για ένα δίγλωσσο και αλληγορικό παραμύθι, που δεν απευθύνεται μόνο σε μικρής ηλικίας αναγνώστες, αλλά και σε ενήλικες. Άλλωστε, ένα καλό βιβλίο μπορεί να διαβαστεί από όλους, προσφέροντας κάτι διαφορετικό σε κάθε αναγνώστη.

  Η Νίκη είναι ένα πρόβατο που ανήκει στην ομάδα Προβατ-τέλεια. Ένας φράκτης χωρίζει τη δική της ομάδα από την Προβατά-ταξη, μια άλλη ομάδα προβάτων. Μεταξύ τους οι δυο ομάδες δεν έχουν επικοινωνία, αφού ο κάθε βοσκός τούς έχει περάσει το μήνυμα ότι «τα άλλα πρόβατα είναι κακά».

  Τo μαγικό τριαντάφυλλο – Αρετή Παληού

  Και οι δυο ομάδες ζουν φαινομενικά καλά. Έχουν όλα όσα χρειάζονται και είναι ευτυχισμένα με την καθημερινή τους ζωή.

  Μια μέρα όμως, η Νίκη θα κάνει μια βόλτα και σε μια μεριά του φράκτη θα δει ένα πολύ όμορφο τριαντάφυλλο, αλλά θα γνωρίσει και ένα πρόβατο από την άλλη ομάδα, με το περίεργο όνομα Θάρρος.

  Το πανέμορφο τριαντάφυλλο θα τους φανερώσει ένα μυστικό και τα δύο πρόβατα θα γνωρίσουν την αλήθεια.

  Ξεκίνησαν να ανεβαίνουν το λόφο. Η διαδρομή ήταν ομαλή. Ο λόφος δεν είχε δέντρα, παρά μόνο κάποιους μικρούς θάμνους, μπορούσες εύκολα να τον ανέβεις δηλαδή. Ήδη μετά από λίγα λεπτά είχαν φτάσει στη μέση. Ωστόσο συζητούσαν και αντάλλασσαν απόψεις και προβληματισμούς. Συνεχώς κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι η ευτυχία που νόμιζαν ότι ζούσαν ήταν ένα ψέμα. Νόμιζαν ότι ήταν ευτυχισμένα πρόβατα επειδή είχαν απλώς φαγητό και καθόλου έγνοιες.

  Τι κρύβεται πίσω από το λόφο που θα ανέβουν η Νίκη και ο Θάρρος; Θα καταφέρουν να πουν την αλήθεια και στα υπόλοιπα πρόβατα των δύο ομάδων;

  Μια ιστορία που μας θυμίζει ότι η ζωή μοιάζει με ένα τριαντάφυλλο. Είναι όμορφη, αλλά έχει και αγκάθια. Δυσκολίες δηλαδή, που αξίζει το κόπο να τις ξεπεράσουμε για να γευτούμε τις ομορφιές της. Η ελευθερία είναι ένα ιδανικό που αξίζει κανείς να αγωνιστεί για να το αποκτήσει ή να το διατηρήσει. Εκείνο όμως που δίνει γλύκα σε όλους τους ανθρώπους είναι η αγάπη. Αυτή είναι το βασικό συστατικό της ζωής και χωρίς αυτή η ζωή μας δεν έχει νόημα.

  Ένα όμορφο παραμύθι που δίνει τροφή για σκέψη και αφορμή για πολλές συζητήσεις, μιλώντας για ελευθερία, ισότητα και αγάπη.

  Γιατί μια ζωή χωρίς καμία δυσκολία είναι σίγουρα ένα ψέμα. Και μια ζωή χωρία αγάπη, είναι ένα παραμύθι χωρίς δίδαγμα…

  Περίληψη: Ελληνοαγγλική έκδοση

  Πρόκειται για ένα αλληγορικό παραμύθι που επιδιώκει να διδάξει τις αξίες της ελευθερίας, της ειρήνης, της αποδοχής της διαφορετικότητας και πάνω απ’ όλα της αναζήτησης της αλήθειας.

  Τι μυστήριο μπορεί να κρύβει ένα κατακόκκινο, μαγικό τριαντάφυλλο που εμφανίζεται μόνο τη νύχτα; Μήπως στην πραγματικότητα κρύβει μια αλήθεια που όλοι ξέρουμε, αλλά φοβόμαστε να παραδεχτούμε; Είναι ο άνθρωπος, τελικά, ικανός να αλλάξει τον κόσμο;
  Δύο προβατάκια με περίσσιο θάρρος, τόλμη και ελπίδα για νίκη θα προσπαθήσουν να λύσουν αυτές τις απορίες και να εξαφανίσουν τη διχόνοια από το δικό τους κόσμο.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Το μαγικό τριαντάφυλλο

  Συγγραφέας: Αρετή Παληού

  Εκδόσεις : Άλφα Πι

  ISBN: 978-960-632-049-1

  Έτος κυκλοφορίας: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνας: Δήμητρα Κωλέτη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here