Κυριακή, Ιούλιος 21, 2019
More
  Αρχική Μουσεία Το σπίτι - μουσείο του Μότσαρτ (Mozarthaus)

  Το σπίτι – μουσείο του Μότσαρτ (Mozarthaus)

  -

  Το σπίτι – μουσείο του Μότσαρτ (Mozarthaus)

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Στο τρίτο όροφο του κτιρίου της οδού Getreidegasse στη Βιέννη, γεννήθηκε το 1756 ο συνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

  Εδώ, έζησε με την οικογένεια του από το 1784 ως το 1787 και έγραψε μερικά από τα σπουδαία έργα του όπως την όπερα «Οι γάμοι του Φίγκαρο».

  Το σπίτι του διάσημου συνθέτη είναι καθημερινά πόλος έλξης για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να δουν έγγραφα, παρτιτούρες, πορτρέτα και μουσικά όργανα του διάσημου συνθέτη. Το μουσείο άνοιξε το 2006, -διακόσια πενήντα χρόνια μετά τη γέννηση του Μότσαρτ- και έχει έκταση 1.000τμ.

  Ενώ ο πρώτος όροφος είναι ουσιαστικό το σπίτι που έζησε εκείνος με την οικογένεια του, o δεύτερος όροφος είναι αφιερωμένος στα μουσικά έργα του συνθέτη. Στο ισόγειο υπάρχει αίθουσα συναυλιών, ένα μαγαζί και ένα εκπαιδευτικό κέντρο.  
  Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά 10-7. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει ακουστικό οδηγό.
  Το σπίτι – μουσείο του Μότσαρτ (Mozarthaus)

  Eπεξεργασία εικόνας: Χαρά Δελλή

  Avatar
  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!

  Απάντηση

  Λογοτεχνικό περιοδικό Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών

  Αρέσει σε %d bloggers: