Παρασκευή, 16 Ιουλίου, 2021
More
  ΑρχικήΣειρές: Ελληνική ΛογοτεχνίαΤo τίμημα είναι ο χρόνος - Κωνσταντίνος Κορμπάκης

  Τo τίμημα είναι ο χρόνος – Κωνσταντίνος Κορμπάκης

  -

  Τo τίμημα είναι ο χρόνος είναι ένα βιβλίο που εκτυλίσσεται στο παρόν. Αναφέρεται σε μάγους με μαγικές ιδιότητες που πηγάζουν από τα στοιχεία της φύσης. Γη, Αέρας, Νερό και Φωτιά.

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Πάντα αποφασίζω να ολοκληρωθεί μια σειρά πριν ξεκινήσω να τη διαβάζω. Το γεγονός ότι διαβάζω πολλά βιβλία και ο χρόνος που χρειάζεται για να εκδοθεί το κάθε βιβλίο είναι αρκετός, με κάνει να ξεχνάω τι έχω διαβάσει και να χρειάζομαι επανάληψη όταν τελικά εκδοθεί το επόμενο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χάσιμο πολύτιμου χρόνου που δυστυχώς δεν περισσεύει. Αυτή τη φορά όμως αποφάσισα να κάνω τη διαφορά. Κάτι με τράβηξε έντονα στο να ξεκινήσω αυτό το βιβλίο. Αγαπώ τα βιβλία φαντασίας όσο και τα αισθηματικά. Είναι για μένα οι αγαπημένες μου κατηγορίες. 

  Η αφήγηση ξεκινά με τη δημιουργία της πρώτης μάγισσας για να βοηθάει τους ανθρώπους και πώς εξελίχτηκε να δημιουργήσει καλούς και σκοτεινούς μάγους. Οι μάγοι είναι διαφορετικοί εξωτερικά από τους ανθρώπους και καλύπτουν την εξωτερική τους εμφάνιση φορώντας κάποια ειδικά ρολόγια που τους δίνουν ανθρώπινη μορφή. 

  Οι καλοί μάγοι γεννιούνται από αγάπη και οι σκοτεινοί από βιασμούς και αιμομιξίες. Κάθε φορά που ένας μάγος εκτελεί ένα ξόρκι, χάνει και κάποιο χρόνο ζωής. Αυτό ανάγκασε πολλούς σκοτεινούς μάγους να ανακαλύψουν τρόπους να παρατείνουν τη ζωή τους ή ακόμα και να αποκτήσουν αθανασία. Τρεις μάγισσες, οι Τρίδυμες σκοτεινές μάγισσες, ανακάλυψαν κάποιον τρόπο για να καταφέρουν να κάνουν τα σχέδιά τους πραγματικότητα: να κατακτήσουν τον κόσμο με τη βοήθεια των παιδιών τους και όλων των σκοτεινών μάγων.

  Το Συμβούλιο των Μάγων όμως, αποφασισμένο να κρατήσει την ισορροπία, αποφασίζει να πάρει μέτρα για να σταματήσει τα σχέδιά τους, πείθοντας καλούς μάγους που δεν έχουν σχέση με το Συμβούλιο να αναλάβουν να σκοτώσουν κάποιους σκοτεινούς μάγους που έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη. 

  Η Ιόλη και ο Ωρίωνας είναι δύο καλοί μάγοι που ζουν στην Αθήνα. Η Ιόλη είναι αρχαιολόγος και δουλεύει σε ένα Μουσείο και ο Ωρίωνας ήταν πολύ γνωστός αθλητής πυγμαχίας με πολλούς τίτλους, που τώρα έχει ανοίξει δικό του κέντρο διδασκαλίας πυγμαχίας. Και οι δύο έχουν ένα παρελθόν που τους έχει πονέσει, και όταν έλαβαν το γράμμα της αποστολής τους, έκριναν ότι είχε έρθει η ώρα για κάποια αλλαγή. Δύο ξένοι που είναι αναγκασμένοι να εμπιστευτούν έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζουν, ξέροντας ότι η αποστολή τους μπορεί να επιφέρει τον θάνατο. Και οι δύο όμως διακατέχονται από βαθιά αισθήματα υποχρέωσης και επιμονής. Η Ιόλη ελέγχει το στοιχείο του νερού και ο Ωρίωνας το στοιχείο της φωτιάς. Αν το σκεφτείς, είναι δύο εντελώς αντίθετα στοιχεία που δεν μπορούν να συνδυαστούν! Κι όμως και οι δύο δέθηκαν σε αυτή την αποστολή, αποφασισμένοι να τη φέρουν εις πέρας με κάθε τρόπο. Η αποστολή τους είναι να βάλουν τέλος στο σχέδιο κυριαρχίας του κόσμου των σκοτεινών Τριδύμων και στη ζωή τους, αρχικά σκοτώνοντας τον σκοτεινό Μάγο Χοντ πριν εκείνος καταφέρει να ξεκινήσει την εφαρμογή του σχεδίου τους.

  Η Ιόλη αισθανόταν αμήχανα για το δωμάτιο, παρόλο που δεν θα υπάρχει οπτική επαφή με τον μάγο. Ο Ωρίωνας, μόλις μπήκε, άφησε τα πράγματά του σε ένα προσωρινό μέρος, ώστε να μην εμποδίζουν, και βγήκε στο μπαλκόνι για να απολαύσει την περιορισμένη θέα του Όσλο. Πρώτη φορά ταξίδευε στη Νορβηγία και του αρκούσε μία ώρα κυκλοφορίας στην πόλη για να συνειδητοποιήσει ότι του άρεσε.

  Η απόφαση να αναλάβουν την αποστολή ήταν δύσκολη, αλλά και οι δύο ήταν αποφασισμένοι να αλλάξουν τη ζωή τους και να αποδεχτούν τελικά την αληθινή τους υπόσταση που έκρυβαν τόσα χρόνια. Ο δρόμος μπροστά τους είναι γεμάτος εμπόδια και θα κριθούν να πάρουν πολύ δύσκολες αποφάσεις στην πορεία. Το γεγονός ότι έχουν αισθήματα, θα τους φέρει πολλές φορές μπροστά σε μονοπάτια που μια λάθος επιλογή μπορεί να φέρει τη φυλάκιση ή ακόμα και τον θάνατο. Ενώ ο φόβος τους διακατέχει, δεν τον αφήνουν να εκδηλωθεί και οπλίζονται με θάρρος. Βρίσκουν στην πορεία βοήθεια εκεί που δεν το περιμένουν. Οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στο φως θα τους πεισμώσουν ακόμα περισσότερο, κάνοντας την αποστολή τους τόσο σημαντική, που να κάνουν τα πάντα για να τη φέρουν σε πέρας. Ο χρόνος όμως είναι εις βάρος τους και εκείνοι θα πρέπει να βιαστούν αν θέλουν να τα καταφέρουν!

  Αφού έσφιξε τα δάχτυλά της, πλησίασε το στόμα του, του έγλειψε το κάτω χείλος κι απομακρύνθηκε. Ο Ωρίωνας φάνηκε να απολαμβάνει τη στιγμή κι έμεινε ακίνητος. Η Βάλντα τον στρίμωξε με το σώμα της ακόμα περισσότερο, άνοιξε την πόρτα κι έφυγε.

  Μου άρεσε πολύ. Οι μάχες είναι κινηματογραφικές. Τα μυθικά τέρατα που παρουσιάζονται είναι φοβερά. Οι συνεχείς αλλαγές τοπίων και ανθρώπων δεν σε κάνουν καθόλου να βαρεθείς. Δεν επαναλαμβάνεται και σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον! Κάθε μέρα και μια καινούργια εμπειρία! Κάθε τόπος και μια νέα δοκιμασία. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι ότι δεν έχει γίνει ψυχογράφημα των ηρώων. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς συναισθήματα τους διακατέχουν και τους οδηγούν. Θα ήθελα στο επόμενο βιβλίο να τους γνωρίσω καλύτερα. Παρ’ όλα αυτά όμως μου άρεσε πολύ και σας προτείνω να το διαβάσετε!

  Περίληψη Τo τίμημα είναι ο χρόνος: Οι Τρίδυµες σκοτεινές µάγισσες έχουν ξεκινήσει το σχέδιο κυριαρχίας τους στον κόσµο. Το µόνο όπλο στα χέρια του Συµβουλίου των Μάγων για την αντιµετώπισή τους είναι δύο µάγοι, που δεν γνωρίζουν τι τους έχει επιφυλάξει η µοίρα. Η Ιόλη, µια µάγισσα του νερού, κι ο Ωρίωνας, ένας µάγος της φωτιάς, λαµβάνουν έναν φάκελο µε ασυνήθιστο τρόπο. Μέσα στον φάκελο βρίσκεται ένα γράµµα από το Συµβούλιο των Μάγων, που τους αναθέτει την πρώτη τους αποστολή.

  Από κείνη τη στιγµή, ξεκινά ένα ταξίδι στον κόσµο της µαγείας. Στόχος τους είναι να εµποδίσουν τις Τρίδυµες από την υλοποίηση των ιδιοτελών τους σχεδίων. Θα συναντήσουν µυθικά πλάσµατα που θα σταθούν εµπόδιό τους, µαταιόδοξους ανθρώπους που δεν διστάζουν πουθενά και µαγικά κειµήλια που θα τους βοηθήσουν στη µάχη τους ενάντια στο σκότος. Γνωρίζουν όµως εξαρχής πως, ακόµα κι αν επιτύχουν σ’ όσα τους αναθέσουν, ο χρόνος θα είναι αµείλικτος µαζί τους.

  Η πρώτη αποστολή αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς Το τίµηµα είναι ο χρόνος, που θα σας ταξιδέψει σ’ έναν σύγχρονο κόσµο µαγείας, όπου οι µάγοι µάχονται µε ξόρκια φωτιάς, νερού, γης και αέρα, υποταγµένα στο φως και το σκότος.

  Τo τίμημα είναι ο χρόνος - Κωνσταντίνος Κορμπάκης Στοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Τo τίμημα είναι ο χρόνος

  Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κορμπάκης

  Εκδόσεις: Πηγή

  Σελίδες: 648

  ΙSBN: 978-960-626-287-6

  Έτος έκδοσης: 2020

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Προηγούμενο άρθροLisa Banes

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here