Παρασκευή, 13 Μαΐου, 2022
More
  ΑρχικήΛογοτεχνίαΕλληνική ΛογοτεχνίαΤο τίμημα της εκδίκησης - Έλενα Αντωνίου

  Το τίμημα της εκδίκησης – Έλενα Αντωνίου

  -

  Κλείνω το βιβλίο Το τίμημα της εκδίκησης και το κεφάλι μου πάει να σπάσει από την ένταση και τον πονοκέφαλο. Μόνο από τον τίτλο μαντεύεις ότι αυτό το βιβλίο θα είναι αρκετά έντονο και θα έχει πολλές εντάσεις. Το εξώφυλλο απεικονίζει τον ήρωα του βιβλίου και σε κάνει να θέλεις πολύ να τον γνωρίσεις!

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Ο Χριστόφορος είναι ένας πλούσιος κληρονόμος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Επτανήσων, την Κεφαλονιά. Τα άλλα δύο του αδέλφια έχουν αναλάβει τα ξενοδοχεία που ανήκουν στην οικογένεια Γεωργάτου στη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα. Οι γονείς του θέλουν να τον παντρέψουν με κάποια πλούσια κληρονόμο με σκοπό να αυξήσουν την περιουσία τους. Εκείνος όμως δεν ρωτήθηκε ποτέ για το τι θέλει. Ενώ εργάζεται σαν το σκυλί και έχει κάνει το ξενοδοχείο του πολύ κερδοφόρο, δεν δίνουν σημασία στα προσωπικά του θέλω. Ο έρωτας γεννιέται στην καρδιά του αντικρίζοντας τα μάτια της Αντριάνας. Αλλά η Αντριάνα δεν ανήκει στην κοινωνική του τάξη…

  Η Αντριάνα Πανοπούλου είναι μια απλή καμαριέρα. Δεν ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή. Δουλεύει για να ενισχύσει το πορτοφόλι της οικογένειάς της, καθώς είναι από φτωχή οικογένεια. Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισε τον Χριστόφορο, μαγεύτηκε από εκείνον. Ποτέ όμως δεν περίμενε να την κοιτάξει εκείνος. Και όταν τελικά έγινε, δεν μπορούσε να πιστέψει στην τύχη της. Η αγάπη της είχε ανταπόκριση και εκείνη πετούσε στα σύννεφα.

  Πήρε τα δάχτυλά της και τα φίλησε και μετά κράτησε το πρόσωπό της στα χέρια του. Αντάλλαξαν ένα βλέμμα απελπισίας και χάθηκαν στην ένταση του πάθους τους και του παράλογου έρωτά τους.

  Δεν μπορούσε όμως να ξέρει τον πόλεμο που θα ξεσπούσε εναντίον τους. Την πίεση που ασκούσαν στον Χριστόφορο για ένα γάμο σκοπιμότητας και την αντίδραση μίσους και επιθετικότητας απέναντι στην Αντριάνα. Όλα αυτά οδηγούν την Αντριάνα στη φυγή και επιφέρουν τον χωρισμό.

  Δέκα χρόνια μετά, η Αντριάνα επιστρέφει γεμάτη μίσος, αποφασισμένη να εκδικηθεί όσους την πλήγωσαν, με πρώτο και καλύτερο τον Χριστόφορο. Η οικονομική καταστροφή που αντιμετωπίζει η οικογένειά του είναι γεγονός και η Αντριάνα έρχεται σαν άγγελος εκδικητής να γλυτώσει τα ξενοδοχεία από την καταστροφή. Πλέον όλοι πρέπει να λογοδοτούν σ’ αυτή. Ο Χριστόφορος δεν μπορεί να πιστέψει ότι το κορίτσι που αγάπησε και τον πρόδωσε γύρισε πίσω ως μια γυναίκα δυναμική και ικανή για όλα. Το μίσος και η εκδίκηση οδηγούν τα βήματα της Αντριάνας. Τα εμπόδια που υπήρχαν δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί. Όσα τους χώρισαν, υπάρχουν ακόμη ανάμεσά τους. Ήρθε η ώρα να λογαριαστούν και να ανοίξουν όλα τα χαρτιά τους στο τραπέζι. Ο έρωτας δεν έχει πεθάνει και η καθημερινή τους επαφή ξυπνάει το πάθος που είχαν θάψει και οι δύο βαθιά μέσα τους. Είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα της εκδίκησης;

  Άνοιξε την πόρτα της σουίτας της. Είχε λύσει τη γραβάτα του και ακουμπούσε στην κάσα της εισόδου χαμογελώντας λοξά, ενώ στα μάτια του παιχνίδιζε το φως. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι σαμπάνιας. Εκείνη πλησίασε τα χείλη της στα δικά του και κρεμάστηκε από τα πέτα του σακακιού του χαμογελώντας παιχνιδιάρικα. Κόλλησε παθιασμένα πάνω του. Έκλεισαν πίσω τους την πόρτα.

  Πραγματικά είναι το πρώτο βιβλίο της Έλενας που ένιωσα τόση αγωνία. Το διάβασα τόσο γρήγορα γιατί ανυπομονούσα να μάθω τη συνέχεια. Η ένταση και η αγωνία σε κατακλύζουν σε κάθε λέξη, σε κάθε πρόταση, σελίδα, κεφάλαιο. Μου άρεσε πάρα πολύ παρά τον πονοκέφαλο που μου άφησε ως απόρροια της έντασης! Και οι δύο ήρωες ήταν δυναμικοί και παθιασμένοι. Ο Χριστόφορος πήρε μια θέση στην καρδιά μου μαζί με τους άλλους ήρωες της Έλενας. Η Αντριάνα κατάφερε παρ’ όλα τα εμπόδια να αποδείξει ότι άξιζε κάθε αντίδραση του Χριστόφορου και όλη την αγάπη που ένιωθε γι’ αυτή. Δεν της δίνω άδικο σε τίποτα. Όλα όσα τράβηξε την έκαναν τη γυναίκα που έγινε και όλες οι αποφάσεις που πήρε ήταν απόρροια όλων αυτών. Της άξιζε η συγχώρεση γιατί ήταν η πρώτη που την έδωσε αν και ήταν το μεγαλύτερο θύμα. 

  Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν να το διαβάσω. Είχα μια ιδέα στο τι θα αντιμετωπίσω και έψαχνα να βρω την κατάλληλη στιγμή, να έχω τη σωστή ψυχολογία για να μπορέσω να το απολαύσω. Τελικά το διάβασα τρεις φορές γιατί μια φορά δεν είναι αρκετή! Δεν υπήρχε  περίπτωση να μην το αγαπήσω. Άλλωστε δεν έχει υπάρξει ακόμα βιβλίο της Έλενας που να μην έχω αγαπήσει. Αυτό όμως θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ίσως για το πόσο πολύ πληγώθηκαν οι δύο ήρωες μέχρι να βρουν το δρόμο τους προς την ευτυχία και τον έρωτα. Φυσικά, το προτείνω! Το λάτρεψα!

  Περίληψη: Ένας προδομένος έρωτας, μια ακατανίκητη δίψα για εκδίκηση…

  «Θα σ’ τα πάρω όλα. Όλα όσα έχεις και δεν έχεις. Ακόμη και τον αέρα που αναπνέεις. Να δεις πώς είναι να ζεις χωρίς ανάσα».

  Εκείνος είναι γόνος μεγαλοεπιχειρηματία και κληρονόμος των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων των Επτανήσων. Εκείνη είναι μια απλή καμαριέρα. Ο έρωτας έρχεται παράφορος και απρόσκλητος για το νεαρό ζευγάρι, που δεν υπολογίζει τις αντιδράσεις και τον πόλεμο των οικογενειών τους. Όταν την αναγκάζουν να φύγει σαν κυνηγημένη, εκείνη γεμάτη μίσος θα δώσει μια υπόσχεση… να εκδικηθεί για όλη την ταπείνωση και τον εξευτελισμό.

  Δέκα χρόνια μετά επιστρέφει και πλέον είναι εκείνη σε θέση ισχύος. Όλοι πιόνια της. Κι ενώ διψά για εκδίκηση, όταν τον αντικρίζει είναι δύσκολο να μείνει δέσμια της υπόσχεσής της. Πόσο εύκολο θα είναι για την πανίσχυρη τώρα Ανδριάνα Μάιλς να συνθλίψει τον μόνο άνδρα που αγάπησε; Πόσο εύκολο θα είναι για τον αδύναμο πλέον Χριστόφορο Γεωργάτο να τηρήσει τα όρια και να μη διεκδικήσει και πάλι τη μόνη γυναίκα που τον απέρριψε;

  Χαμένοι στο λαβύρινθο του πάθους που μοιράστηκαν στο παρελθόν και του μίσους που τους νικά στο παρόν, θα πληρώσουν και οι δύο το τίμημα της εκδίκησης.

  Το τίμημα της εκδίκησης - Έλενα ΑντωνίουΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Το τίμημα της εκδίκησης

  Συγγραφέας: Έλενα Αντωνίου

  Εκδόσεις: Silk 

  ΙSBN: 978 960 620 872 0

  Σελίδες: 424

  Ημερομηνία έκδοσης: Ιούνιος 2021

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ