Το υπέρ-όπλο που
Το υπέρ-όπλο που λέγεται χιούμορ
Το χιούμορ είναι ένα υπέρ-όπλο κατά πάντων. Της θλίψης, της ανησυχίας, του φόβου, της αμηχανίας. Όταν είμαστε στις μαύρες μας και ακούμε ή βλέπουμε κάτι αστείο, αμέσως νοιώθουμε καλύτερα. Όταν φοβόμαστε ή ανησυχούμε για κάτι δεν έχουμε παρά να το διακωμωδήσουμε κι αμέσως φαίνεται λιγότερο τρομαχτικό. Όταν γνωρίζουμε για πρώτη φορά κάποιον που είναι ξινός σαν το λεμόνι ή κρύος σαν τον πάγο, αρκεί να τον κάνουμε να γελάσει και αμέσως ο πάγος γίνεται νεράκι να το πιεις.

 Το χιούμορ λειτουργεί σαν μαγνήτης για τις σχέσεις. Οποιουδήποτε είδους σχέσεις. Κάνε κάποιον να γελάσει και τον έχεις κερδίσει! Γελάμε και όλα φαίνονται καλύτερα. Τόσο σημαντική επίδραση έχει στην ζωή μας το γέλιο.

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βρούμε το γέλιο? Αστείες ταινίες, ανέκδοτα, βιντεάκια στο ίντερνετ ή μήπως ένα καλό χιουμοριστικό βιβλίο? Ψηφίζω το τελευταίο δαγκωτό! Υπάρχουν βιβλία που τα έχω στην βιβλιοθήκη μου σαν αντικαταθλιπτικά. Πάρτε το «Βοήθεια γειτόνοι» της Κάτιας Κισσονέργη, τα «ημερολόγια» του Γιάννη Σερβετά και το «Αν μπορούσαν να μιλήσουν» του Τζέημς Έριοτ και γελάστε μέχρι δακρύων.

Το υπέρ-όπλο που λέγεται χιούμορ. Το γέλιο για όσους δεν γνωρίζουν είναι επίσης ένα ευρείας αναγνώρισης και αποδοχής φάρμακο. Ακόμα θυμάμαι την περίπτωση ενός καρκινοπαθούς που κλείστηκε σε ένα δωμάτιο με χιουμοριστικα βιβλία, ταινίες και σειρές και βγήκε από εκεί μέσα μετά από τρεις μήνες γιατρεμένος!

Έτσι την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε τις υποχρεώσεις λίγο πιο βαριές στους ώμους σας απ’ ότι συνήθως, το στομάχι σας να δένεται κόμπος από την ανησυχία ή την θλίψη να τρώει σιγά σιγά την διάθεσή σας μην αφήνοντάς σας να χαρείτε τον ήλιο που ανατέλλει, πιάστε ένα χιουμοριστικό βιβλίο και γελάστε με την ψυχή σας. Σας εγγυώμαι, οι «μαύρες» στιγμές σας θα αρχίσουν να αποκτούν χρώμα η τουλάχιστον να μεταλλάζουν σε ένα φωτεινό γκρι!

Φωτεινή Στεργιούλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here