Τετάρτη, Νοέμβριος 13, 2019
More
  Αρχική Σειρές: Μεταφρασμένη Λογοτεχνία Vampire Academy (Βιβλίο 1) - Richelle Mead

  Vampire Academy (Βιβλίο 1) – Richelle Mead

  -

  Vampire Academy

  Προσωπική άποψη: Ελισάβετ Κόλλια

  Η Ρόουζ Χαθαγουέι και η Λίζα Ντράγκομιρ το έχουν σκάσει και ζουν ελεύθερες ανάμεσα σε ανθρώπους τα τελευταία δύο χρόνια. Η Ρόουζ και η Λίζα δεν είναι άνθρωποι. Η Ρόουζ είναι Νταμπίρ, μισή άνθρωπος και μισή βρικόλακας. Προορίζεται να γίνει φύλακας των Μορόι, που είναι θνητοί βρικόλακες με μαγικές δυνάμεις από τα στοιχεία της γης.

  Vampire AcademyΗ Λίζα από την άλλη ανήκει στους βασιλικούς γόνους των Μορόι και χρειάζεται συνεχώς προστασία. Η ζωή της απειλείται από τα Στριγκόι, τους άγριους, επικίνδυνους και αθάνατους βρικόλακες που δεν έχουν ψυχή και σκοτώνουν για  να τραφούν.

  Τα δύο κορίτσια τα συνδέει ένας πολύ δυνατός δεσμός. Η Ρόουζ θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει τη Λίζα. Δυστυχώς για αυτές, εντοπίζονται και, παρόλο που προσπαθούν να διαφύγουν, δεν τα καταφέρνουν. Τις συλλαμβάνουν και τις γυρίζουν στην Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ στη Μοντάνα.

  Τα πράγματα εκεί είναι πολύ δύσκολα και για τις δύο καθώς τίποτα δεν έχει αλλάξει. Η Λίζα δεν τιμωρείται σε αντίθεση με την Ρόουζ που θεωρείται υπεύθυνη για την απόδραση και τιμωρείται με κατ’ οίκον περιορισμό. Καταλαβαίνοντας ότι δεν θα καταφέρει να προστατεύσει την Λίζα στην κατάστασή της, ζητά από τον Ντιμίτρι -εκπαιδευτή και νέο φύλακα της Λίζας- να την εκπαιδεύσει. Η εκπαίδευση θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα αλλά η Ρόουζ είναι δυνατή και επίμονη. Η Λίζα γνωρίζει τον Κρίστιαν, έναν απόκληρο Μορόι, ο οποίος θα τη βοηθήσει να δει τη ζωή με άλλο μάτι.

  Ο σκληρός και στωικός πολεμιστής που είχα γνωρίσει πρωτύτερα δεν υπήρχε πια. Για μια φευγαλέα στιγμή μου φάνηκε ότι ανησυχούσε για μένα. Ότι ανησυχούσε πραγματικά. Το διαπεραστικό του βλέμμα μου προκάλεσε μεγάλη ταραχή, πράγμα που φυσικά ήταν τελείως χαζό. Δεν είχα λόγο να ταράζομαι απλά επειδή ένας τύπος ήταν τόσο κούκλος. Έτσι κι αλλιώς, δεν ήταν παρά ένας αντικοινωνικός θεός, σύμφωνα με τον Μέισον. Και μάλιστα ένας θεός που, απ’ ό,τι είχα μάθει, θα μου προκαλούσε πολύ πόνο.

  Η ζωή των δύο κοριτσιών δεν είναι ρόδινη. Η μία προσπαθεί να προστατέψει την άλλη και όλο μπλέκουν σε μπελάδες. Η Ρόουζ σκαλίζει το παρελθόν, ψάχνοντας τρόπους να βοηθήσει τη φίλη της να κατανοήσει τις δυνάμεις της και να τις χρησιμοποιεί με σύνεση.

  Vampire AcademyΞέρουν και οι δύο, ότι είναι καλύτερα να μην γνωρίζει κανένας τι μπορεί να κάνει η Λίζα. Όταν όμως διάφορα περιστατικά συμβαίνουν σε εκείνη, αναρωτιούνται αν έχουν καταφέρει τελικά να το κρατήσουν μυστικό ή αν κάποιος το έχει ανακαλύψει.

  Ποιος όμως είναι αυτός και τι έχει σκοπό να κάνει; Πόσο κινδυνεύει η Λίζα; Θα καταφέρει η Ρόουζ να την προστατέψει;  Όταν έρθουν αντιμέτωπες με τον πειρασμό του απαγορευμένου έρωτα, πώς θα αντιδράσουν; Ποια θα είναι η αντίδραση της κάθε κοπέλας απέναντι στον έρωτα;

  Και τότε συνέβη πάλι… Αισθάνθηκα λες και κάποιος με πυροβόλησε. Σαν κάτι αιχμηρό και έντονο να με διαπέρασε. Το κορμί και το μυαλό μου σαν να γέμισαν από μια έκρηξη τρόμου. Μικρά ξυράφια πόνου έσκιζαν το δέρμα μου. Θόλωσα και για ένα λεπτό δεν βρισκόμουν εκεί. Ένιωσα ότι κατεβαίνω σκάλες, φοβισμένη, απελπισμένη. Ήθελα να φύγω, ήθελα να βρω… τον εαυτό μου.

  Ένα βιβλίο που σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον! Ανυπομονώ να διαβάσω τη συνέχεια.

  Περίληψη: Vampire Academy Τα πιο άγρια και επικίνδυνα βαμπίρ στον κόσμο θέλουν να κάνουν τη Λίζα δικιά τους, μια για πάντα! Σχολικές ίντριγκες, απαγορευμένοι έρωτες και σκοτεινά πλάσματα στοιχειώνουν τις νύχτες μας στον «αυτονόητο διάδοχο του Twilight», σύμφωνα με το The Daily Beast, που μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη.

  Η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ δεν είναι ένα οποιοδήποτε σχολείο – είναι ένα κρυφό μέρος όπου βαμπίρ εκπαιδεύονται στη χρήση μαγείας και έφηβοι, που είναι άνθρωποι κατά το ήμισυ, εκπαιδεύονται για να τους προστατεύουν. Η Ρόουζ Χάθαγουεϊ είναι φύλακας της καλύτερής της φίλης Λίζα, της πριγκίπισσας των βρικολάκων. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, τις σέρνουν πίσω στον Άγιο Βλαντιμίρ – εκεί όπου παραμονεύει ο απόλυτος κίνδυνος.

  Η Ρόουζ και η Λίζα μυούνται στον απαγορευμένο έρωτα, στο ανελέητο κοινωνικό παρασκήνιο της Ακαδημίας και στις ακατονόμαστες βραδινές τελετουργίες. Όμως πρέπει να είναι προσεκτικές, γιατί τα πιο άγρια και επικίνδυνα βαμπίρ στον κόσμο θέλουν να κάνουν τη Λίζα δικιά τους, μια για πάντα.

  Vampire AcademyΣτοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Vampire Academy

  Συγγραφέας: Richelle Mead

  Εκδόσεις: Διόπτρα

  ΙSBN: 978-960-364-705-8

  Ημερομηνία έκδοσης: 20/1/2014

  Επεξεργασία φωτογραφίας: Πουλτσίδη Νεκταρία

  Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών
  Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάμε τις λέξεις σε όποια τους μορφή κι αν τυπώνονται: άρθρα, ειδήσεις, λογοτεχνία, ποίηση και δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. Σας ενημερώνουμε για δραστηριότητες παλιές και καινούριες. Ελάτε μαζί μας να παίξουμε με τα λόγια που γράφονται!
  Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Κωνσταντίνα Καλλιοντζή
  Επόμενο άρθροM.Liove S.

  Απάντηση