Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021
More
  ΑρχικήΣυνεντεύξειςΒιβλιοεμπορική

  Βιβλιοεμπορική

  -

  Βιβλιοεμπορική

  Σήμερα, στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε το βιβλιοπωλείο «Βιβλιοεμπορική» που βρίσκεται στα Χανιά.

  Συνέντευξη

  Καλησπέρα σας και σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη που μας παραχωρείτε.

  Πόσα χρόνια λειτουργίας μετράει το βιβλιοπωλείο σας;

  ΒιβλιοεμπορικήΒ.Β.: Το  κατάστημά μας  λειτουργεί από το 1975.  Εγώ με τη σύζυγό μου είμαστε η τρίτη γενιά που το διατηρεί. Έχουν γίνει βέβαια πολλές ανακαινίσεις και μια μεταφορά. Εδώ και είκοσι περίπου χρόνια, το κατάστημά μας λειτουργεί σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο, περίπου 280 τ.μ.

  Τι βιβλία επιλέγουν οι πελάτες σας; Προτιμούν τους Έλληνες ή ξένους συγγραφείς; Ποια είναι τα βιβλία που διαλέγουν οι μικροί σας αναγνώστες;

  Β.Β.: Οι  πελάτες μας, συνήθως επιλέγουν Έλληνες συγγραφείς. Οι μικροί αναγνώστες, ανάλογα με την ηλικία τους. Οι πολύ μικροί αναγνώστες συνήθως επιλέγουν παιχνιδοβιβλία, ενώ τα πιο μεγάλα παιδιά επιλέγουν τις περιπέτειες.

  Στο χώρο του βιβλιοπωλείου σας, γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εργαστήρια για παιδιά;

  ΒιβλιοεμπορικήΒ.Β.: Στο χώρο του βιβλιοπωλείου, κάνουμε ελάχιστα happenings.

  \Αλλά κάνουμε πολλές εκδηλώσεις και για μικρούς και για μεγάλους αναγνώστες, στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος Χανίων», με το οποίο συνεργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια.

  Το διαδίκτυο έχει εισβάλλει στη ζωή μας. Υπάρχει η δυνατότητα για τους πελάτες σας να κάνουν παραγγελία βιβλίων μέσω internet;

  Β.Β.: Το διαδίκτυο όντως έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας. Δυστυχώς, προς το παρόν, δεν υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας βιβλίων από το διαδίκτυο. Αλλά είναι στα σχέδια μας σε σύντομο χρονικό διάστημα. (Είμαστε σε περίοδο που το ψάχνουμε λίγο).

  Υπάρχει αισιοδοξία από τη πλευρά σας για το μέλλον του βιβλίο στη χώρα μας;

  ΒιβλιοεμπορικήΒ.Β.: Ο παππούς μου έλεγε ότι το εμπόριο του βιβλίου, κατά περιόδους αρρωσταίνει αλλά, ποτέ δεν πεθαίνει. Για αυτό κι εμείς είμαστε λίγο αισιόδοξοι για το μέλλον του βιβλίου, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν.

  Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και σας ευχόμαστε καλή δημιουργική συνέχεια.

  Β.Β.: Σας ευχαριστούμε πολύ. Πάντα στη διάθεσή σας.

  Στέλιος και Μαρία Ηλιάκη.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here