Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021
More
  ΑρχικήΣυνεντεύξειςΒιβλιοπωλεία Ευρυπίδης

  Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης

  -

  Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης

  Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών φιλοξενούμε τα βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Αγγελική Καρακωνσταντή, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των βιβλιοπωλείων, για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

   Συνέντευξη

  Πόσα χρόνια λειτουργίας μετράνε  τα βιβλιοπωλεία σας στο Χαλάνδρι και στη Κηφισιά;

  Α.Κ.: Το πρώτο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» ιδρύθηκε από τον Ευριπίδη Βασιλόπουλο το 1955 στο εμπορικό κέντρο του Χαλανδρίου. Ο «Μικρός Ευριπίδης» σήμερα φιλοξενεί στους τρεις ορόφους του επώνυμα είδη γραφής, αξεσουάρ γραφείου, σημειωματάρια, χαρτικά, είδη ζωγραφικής και αναλώσιμα ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και πολλά πρωτότυπα είδη δώρων.

  Το 1998, ακριβώς απέναντι ξεκίνησε να λειτουργεί το δεύτερο βιβλιοπωλείο ο «Ευριπίδης στη Στοά» από τη δεύτερη γενιά της οικογένειας. Στους τέσσερις ορόφους του φιλοξενούνται χιλιάδες τίτλοι ελληνικών, μεταφρασμένων και ξένων βιβλίων, φροντιστηριακά και σχολικά βιβλία καθώς και δύο καλόγουστοι χώροι καφέ, ο ένας εντός του βιβλιοπωλείου στον 1ο όροφο και ο άλλος στον προαύλιο χώρο.

  Ο «Ευριπίδης στην Κηφισιά» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 και φιλοξενεί στους  τέσσερις ορόφους του μία τεράστια ποικιλία ελληνικών, μεταφρασμένων και ξένων βιβλίων, φροντιστηριακά και σχολικά, είδη γραφής, αξεσουάρ, χαρτικά και είδη δώρων, όπως επίσης και έναν φιλόξενο χώρο καφέ στον 2ο όροφο του καταστήματος.

  Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης

  Τι βιβλία επιλέγουν οι πελάτες σας; Προτιμούν τους Έλληνες ή τους ξένους συγγραφείς;

  Α.Κ.: Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι πελάτες επιλέγουν το καλό βιβλίο, ανεξάρτητα από την εθνικότητα των συγγραφέων. Σίγουρα η παραγωγή βιβλίων στο εξωτερικό είναι πολύ μεγαλύτερη επομένως και η μεταφρασμένη λογοτεχνία επικρατεί κάποιες φορές της ελληνικής, αλλά η ποιότητα του βιβλίου είναι τελικά αυτή που κερδίζει τους αναγνώστες.

  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία ιδιαίτερη αύξηση ενδιαφέροντος για τα δοκίμια-μελέτες. Τα βιβλία Ιστορίας, Πολιτικής, Οικονομίας, Ψυχολογίας και Προσωπικής Βελτίωσης είναι συχνά πρώτα στις προτιμήσεις του αναγνωστικού μας κοινού.

  Τι βιβλία διαλέγουν οι μικροί σας αναγνώστες;

  Α.Κ.: Οι μικροί αναγνώστες ανάλογα με την ηλικία τους επιλέγουν βιβλία που εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια. Οι πιο μικροί αναγνώστες επιλέγουν βιβλία με διασκεδαστικές ιστορίες και πλούσια εικονογράφηση, ενώ οι μεγαλύτεροι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για βιβλία περιπέτειας, μυστηρίου και φαντασίας και για βιβλία κόμικς.

  Γίνονται στο χώρο των βιβλιοπωλείων  σας παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις για παιδιά, γνωριμία με συγγραφείς;

  Α.Κ.: Τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης έχουν μία ιδιαίτερα ενεργή πολιτιστική δράση, καθώς κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο πραγματοποιούνται  βιβλιοπαρουσιάσεις, σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις, δραστηριότητες και εργαστήρια για τα παιδιά, λέσχες ανάγνωσης και εργαστήρι δημιουργικής γραφής σε εβδομαδιαία συχνότητα.

  Το διαδίκτυο έχει εισβάλλει στη ζωή μας. Μπορούν οι πελάτες σας να κάνουν τις παραγγελίες τους διαδικτυακά;

  Α.Κ.: Οι πελάτες μας μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους διαδικτυακά μέσα από το νέο, πλήρως ενημερωμένο μας site www.evripidis.gr.

  Εκεί έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να παραγγείλουν εύκολα και γρήγορα χιλιάδες προϊόντα (βιβλία, χαρτικά, σχολικά, είδη δώρων), να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις μας και να μάθουν τα νέα μας μέσα από το blog μας.

  Υπάρχει αισιοδοξία από τη πλευρά σας για το μέλλον του βιβλίου στη χώρα μας;

  Α.Κ.: Αν και ο χώρος του βιβλίου πέρασε μία δύσκολη περίοδο -αρκετά βιβλιοπωλεία έκλεισαν, η εκδοτική παραγωγή μειώθηκε- τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μία μικρή ανάκαμψη. Η επιστροφή της ενιαίας τιμής βιβλίου, η πληθώρα καλών νέων εκδόσεων και το αυξημένο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, μας δίνουν το έναυσμα να ατενίζουμε το μέλλον του βιβλίου με αισιοδοξία!

  Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διαθέσατε και σας ευχόμαστε καλή δημιουργική συνέχεια.

  Α.Κ.: Σας ευχαριστούμε πολύ.

  Για τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

  Αγγελική Καρακωνσταντή

  Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here