Σάββατο, 21 Αυγούστου, 2021
More
  ΑρχικήΒιβλιοπωλείαΒιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία

  Βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία

  -

  Σήμερα στους Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, φιλοξενούμε το βιβλιοπωλείο Μαλλιάρης-Παιδεία (Ερμού 53 με Αριστοτέλους Γωνία, Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, Θεσσαλονίκη και 25ης Μαρτίου 51, Ευκαρπία). Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε την ιστορία του.

  Συνέντευξη

  Πότε ξεκίνησε η λειτουργία του βιβλιοπωλείου σας;

  Απ: Το πρώτο βιβλιοπωλείο του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1971 στην οδό Αγίου Μηνά 11 στη Θεσσαλονίκη. Δέκα χρόνια νωρίτερα, το 1961, είχε ιδρυθεί η ομόρρυθμη εταιρεία με δραστηριότητα στο βιβλίο.

  Λόγω της πανδημίας, για δεύτερη φορά, τα βιβλιοπωλεία παραμένουν κλειστά.  Συμφωνείτε με αυτό το μέτρο; Υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας βιβλίων διαδικτυακά;

  Απ: Προέχει η δημόσια υγεία και όποιες αποφάσεις λαμβάνονται στην κατεύθυνση της προστασίας της μας βρίσκουν σύμφωνους. Ωστόσο, έχουμε προτείνει να είναι ανοικτά τα βιβλιοπωλεία με μειωμένο ωράριο τεσσάρων ωρών και με όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων και των πελατών.

  Στο διάστημα του lockdown υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας βιβλίων μέσω της ιστοσελίδας μας στο διαδίκτυο www.malliaris.gr ή τηλεφωνικά στο 2310 277113, 2310 640755, με παράδοση στο σπίτι.

  Τι βιβλία επιλέγουν να διαβάσουν οι πελάτες σας τώρα στην καραντίνα; Προτιμούν Έλληνες ή ξένους συγγραφείς;

  Απ: Αυτή την περίοδο οι παραγγελίες αφορούν σχολικά βοηθήματα, παιδικά βιβλία και λογοτεχνικά. Το μεγαλύτερο μέρος των αναγνωστών προτιμούν ξένους συγγραφείς.

  βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης - Παιδεία
  βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης – Παιδεία

  Πείτε μας τις δικές σας χριστουγεννιάτικες προτάσεις για τους μικρούς μας αναγνώστες.

  Απ: Προτείνουμε το Μουσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ένα μοναδικό βιβλίο αναζήτησης και εύρεσης, με μελωδίες, που ανοίγει και στέκεται σαν ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το βιβλίο «Χρωματίζω τα Χριστούγεννα», για δημιουργική απασχόληση των παιδιών. «Χειμώνας» με παραμύθια και ιστορίες εποχής. Φυσικά, τα παιδιά με τους γονείς μπορούν να περιηγηθούν στην ιστοσελίδα μας www.malliaris.gr και να επιλέξουν ένα βιβλίο της αρεσκείας τους ή παιχνίδια.

  Ισχύει ή όχι ότι οι Έλληνες θεωρούν το βιβλίο είδος πολυτελείας, ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης και πανδημίας; Υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά σας για το μέλλον του βιβλίου στην Ελλάδα;

  Απ: Η αντίληψη αυτή νομίζω ότι άλλαξε την περίοδο της πανδημίας, διότι παρατηρήθηκε ότι αυξήθηκε το διάβασμα, προφανώς λόγω του εγκλεισμού και του περιορισμού άλλων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων ψυχαγωγίας.

  Είμαστε αισιόδοξοι ότι το βιβλίο θα συνεχίσει την πορεία του στον χρόνο, παρόλο που η τεχνολογία έχει ξεπεράσει πολλά πράγματα. Κυρίως στη λογοτεχνία, δεν μπορεί να αντικατασταθεί το βιβλίο.

  Σας ευχαριστούμε πολύ. Καλή συνέχεια!

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here