Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020
More
  Αρχική Ελληνική Λογοτεχνία Ωτακουστής - Νατάσσα Καραμανλή

  Ωτακουστής – Νατάσσα Καραμανλή

  -

  Ωτακουστής

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Η νουβέλα της συγγραφέως Νατάσσας Καραμανλή, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κείμενο, από αυτά που τα διαβάζεις και αφήνουν το αποτύπωμά τους πάνω σου για αρκετό καιρό.

  ΩτακουστήςΑναφέρεται στην ανθρώπινη μοναξιά, στις οικογενειακές σχέσεις, στα παιδικά τραύματα. Μπορεί τα θέματα που επιλέγει η συγγραφέας να μην είναι πρωτότυπα, αλλά διαθέτει έναν μοναδικό τρόπο να διεισδύει βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή και να βγάζει στην επιφάνεια τραύματα που δεν έχουν επουλωθεί. Τρυπάει το μυαλό, γδέρνει τη μνήμη και ανασύρει γεγονότα που δεν ξεχάστηκαν ποτέ, παρά έμειναν βαθιά θαμμένα από φόβο.

  Αδυνατώ να κουνηθώ. Ανοίγω το στόμα μου για να φωνάξω, αλλά ανακαλύπτω ότι η φωνή μου με έχει εγκαταλείψει. Οι προσπάθειές μου για να αρθρώσω έστω μια λέξη, καταλήγουν σε απόλυτη αποτυχία. Ένα ξεφούσκωτο μπαλόνι είμαι, ό,τι μου δίνει τη ζωή στρώνει ένα χαλί υφασμένο θάνατο μπροστά μου. Μαμά, σήκω, σε παρακαλώ.

  Λάτρεψα τη γραφή της Νατάσσας Καραμανλή. Δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται να της αφιερωθείς, να της δώσεις όλη σου την προσοχή, αλλά το αποτέλεσμα φτάνοντας στη τελευταία σελίδα θα σε δικαιώσει.

  Αισθάνομαι μεγάλη ταραχή μέσα μου. Ένα βαρκάκι που πλέει ακυβέρνητο σε αχαρτογράφητες θάλασσες, αυτό είμαι. Ξέμπαρκο ταλανίζομαι πάνω στους παφλασμούς των κυμάτων γυρεύοντας τη δική μου ακτή. Με τα κουπιά μου φαγωμένα από την αλμύρα και το πρόσωπό μου καμένο από τον ήλιο, δεν έχω άλλη επιλογή, παρά να υποταχτώ στο πρόσταγμα της θάλασσας.

  Δηλώνω γοητευμένη από τη συγγραφέα και είμαι σίγουρη ότι οι δρόμοι μας θα διασταυρωθούν και σε άλλα αναγνωστικά ταξίδια.

  Περίληψη: Μια θεατρική νουβέλα στην οποία κυριαρχούν οι ήχοι κι οι σκιές. Μια ηρωίδα σχεδόν διάφανη, εξορισμένη από την αγάπη και τους ανθρώπους, περιπλανιέται αδιάκοπα ανάμεσα σε σημειώσεις και μνήμες. Μέσα από την λεπτομερή καταγραφή των συμβάντων της ζωής της, προσπαθεί να προσεγγίσει την δική της έξοδο στο φως. Οι μέρες της όμως, όπως κι οι νύχτες της, είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Στους απόκοσμους ήχους και στον αδιάκοπο χορό των σκιών. Οι μνήμες ανακατεύονται με τις απώλειες, με την άρνηση και τα οράματα, ώσπου να πραγματωθεί η λύση του γρίφου που την ορίζει.

  ΩτακουστήςΣτοιχεία βιβλίου

  Τίτλος: Ωτακουστής

  Συγγραφέας: Νατάσσα Καραμανλή

  Εκδόσεις: Ελκυστής

  Σελίδες: 140

  ISBN: 97861883918-2-6

  Έτος Έκδοσης: 2019

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία εικόνας: Στέλλα Στραύκου

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here