Ξορκίζοντας τα σκοτάδια

Ξορκίζοντας τα σκοτάδια!

Προσωπικά, έχω βαρεθεί την μιζέρια στην οποία μας έχουν επιβάλλει, εκείνοι που θέλουν να λέγονται ηγέτες αυτής της χώρας. Όχι, δεν κλείνω τα αφτιά στον επικείμενο κίνδυνο. Θέλω… έχω ανάγκη να ξορκίσω την μαυρίλα της καθημερινότητας για να μπορέσω να αντέξω!

Οπότε, μια μικρή βόλτα κάπου ψηλά, δίπλα στη θάλασσα, για έναν καφέ με ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι η καλύτερη θεραπεία. Το πέρασμα του χρόνου μου έχει δείξει ότι οι «μαύρες μέρες» που ανά διαστήματα με πιάνουν (και φαντάζομαι όλοι έχουμε), μπορούν να εκδιωχθούν αρκεί να το θελήσω! Ό, τι και να μου πούνε και τα πιο οικεία μου πρόσωπα, εάν δεν το θέλω εγώ πρώτη απ’ όλους, δε μπορεί να γίνει. Παίρνω τα δικά μου πινέλα και χρωματίζω το δικό μου ουράνιο τόξο!

Τα πινέλα μου ή τα εργαλεία μου, αν θέλετε, μπορεί να είναι η μουσική, μπορεί να είναι οι λέξεις στο χαρτί (ασυνάρτητες σκέψεις που εκείνη τη στιγμή μόνο θα βγάζουν νόημα), μπορεί να είναι λέγοντας μια καλημέρα, συναντώντας γνωστά πρόσωπα ή και άγνωστα ακόμα, μπορεί μια κλήση στο τηλέφωνο από ένα αγαπημένο πρόσωπο, ένα απροσδόκητο δώρο που επιτέλους φτάνει στα χέρια μου και μόνο τότε το αντιλαμβάνομαι ότι είναι αλήθεια, μια έκπληξη! Καμβάς μου η ζωή και κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για κάτι διαφορετικό!

Ξορκίζοντας τα σκοτάδια! 

Αλλά επειδή τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να συμβεί, αν δε βγούμε από την προσωπική μας φυλακή σε πρώτο στάδιο, προτείνω το εξής.

σκοτάδιαΑφήστε τον ήλιο να πλημμυρίσει το δωμάτιο! Φτιάξτε τον αγαπημένο σας καφέ και αφήστε τη μυρωδιά του να γεμίσει την ψυχή σας με το άρωμά του! Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και ασχοληθείτε με ό, τι σας γεμίζει ευτυχία!

Μην παραμελείτε να φροντίζετε την εσωτερική σας ομορφιά. Εκείνη είναι που χρειάζεται την συνεχή σας φροντίδα… Και εκείνη είναι που θα σας χαρίσει την ευτυχία και θα ξορκίσει τα πιο βαθιά σας σκοτάδια…

 Νάγια Γ. Μητροπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here