Γνωρίζοντας την Κορνουάλη
Μας ταξιδεύει η Αγγελίνα Παπαθανασίου
Με αφορμή την φετινή απώλεια της συγγραφέως Ρόζαμουντ Πίλτσερ, που με τα βιβλία της μας γνώρισε την Κορνουάλη, σκεφτήκαμε ο σημερινός ταξιδιωτικός μας προορισμός να είναι η αγγλική αυτή κομητεία. Όσοι από εσάς δεν έχετε διαβάσει τα βιβλία της Πίλτσερ, μέσα από το σημερινό μας ταξίδι, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και τα βιβλία αλλά και την Κορνουάλη.
Ένας ταξιδιωτικός προορισμός όχι και τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό. Η Κορνουάλη δέχεται περίπου 6 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο που κυρίως προέρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι μια από τις έξι περιοχές όπου έχουν ζήσει Κέλτες. Η Κορνουάλη είναι η γη του Αρθούρου και του μάγου Μέρλιν.
Εδώ θα συναντήσουμε Μεσαιωνικά κάστρα, πυκνά δάση, Κέλτικα μνημεία, μουσεία, και παραλίες με άγρια ομορφιά. Μια θάλασσα που μοιάζει αυτόφωτη, οι μοναδικοί πύργοι με την χαρακτηριστική ατμόσφαιρα των βρετανικών αρχοντικών, αλλά και οι μύθοι για την χαμένη Ατλαντίδα, που πλανιούνται στο εκπληκτικό θεματικό πάρκο, καλούν τους ταξιδιώτες σε ταξίδια γεμάτα περιπέτεια, ανακαλύψεις, μυστικά και αναπάντεχες διαδρομές.
Ελάτε μαζί μας σε ένα προορισμό λιγότερο δημοφιλή αλλά με μια ιδιαίτερη ομορφιά που θα σας μαγέψει.
Σε λίγο αναχωρούμε!
Γνωρίζοντας την Κορνουάλη
Υποστηρίξτε το blog μας με μία δωρεά, πατώντας εδώ