Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
More

  Η ομάδα των αρθρογράφων μας

  Χαρά Δελλή

  Αρθρογράφος & Επιμέλεια κειμένων

  Γεννήθηκα πριν 30+ χρόνια και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου λάτρευα τα βιβλία και το διάβασμα. Αυτό προσπαθώ να περάσω και σε κάθε αναγνώστη της ερασιτεχνικής δουλειάς μου. Χρησιμοποιώ τις λέξεις. Εκείνες θα μιλήσουν για μένα.

  Βίκυ Ζηλιασκοπούλου

  Αρθρογράφος

  Είμαι η Βίκυ, διπλωματούχος Μηχανικός, παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και φανατική αναγνώστρια. Από μικρή ήμουν θαμώνας της δημοτικής βιβλιοθήκης της πόλης μου γιατί πάντα θεωρούσα ότι ένα βιβλίο είναι θαυμάσια παρέα. Μόλις γνώρισα τους «Θεματοφύλακες» ένιωσα ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε άτομα που νιώθουν για τα βιβλία όπως εγώ, οπότε θα τα λέμε συχνά με απόψεις για τα βιβλία που διαβάζω!

  Χαρά Ξένου

  Αρθρογράφος

  Το όνομα μου είναι Χαρά Ξένου. Κατάγομαι από την Ζάκυνθο, γεννήθηκα στο Αιγάλεω, στις 9 Δεκέμβρη 1955 και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα στην ΑΣΟΕΕ οικονομικά και εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα για 35 χρόνια σε διευθύνσεις με οικονομικό αντικείμενο. Υπήρξα υπεύθυνη ομάδας εξαιρετικών συναδέρφων 15 ατόμων, με τους οποίους οι σχέσεις μας ήταν αποτέλεσμα σεβασμού, αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης και ομαδικότητας. Αγαπώ πολύ να ταξιδεύω…..να διαβάζω, να βλέπω κινηματογράφο, θέατρο και να επισκέπτομαι τόπους μακρινούς και κοντινούς, αποκτώντας έτσι εμπειρίες και βιώματα. Ένα από τα μαθήματα που η ζωή μου χάρισε είναι: «Τα εμπόδια της ζωής είναι οι ευκαιρίες μας για να γίνουμε καλύτεροι»

  Ελισάβετ Κόλλια

  Αρθρογράφος

  Γεννήθηκα ένα πρωινό του Ιανουαρίου το 1979. Είμαι παντρεμένη και μητέρα ενός αξιαγάπητου αγοριού. Από μικρή μου άρεσε να χάνομαι στις σελίδες αρχικά παραμυθιών και στη συνέχεια μυθιστορημάτων. Το βιβλίο με ακολουθεί όπου πηγαίνω και θα διαβάσω έστω και μια σελίδα την ημέρα, όσο κουρασμένη και να είμαι. Διαβάζω πολλά είδη λογοτεχνίας αλλά δεν μπορώ τα αιματηρά τρόμου με τίποτα. Αποφεύγω τα ιστορικά αλλά διαβάζω κάποια κατά καιρούς. Αγαπώ τα φαντασίας και τα αισθηματικά- ερωτικά!! Το διάβασμα με βοηθάει να ταξιδεύω σε μέρη ονειρεμένα και να ξεχνάω τη δύσκολη καθημερινότητα.

  Νάντια Κίσκα

  Αρθρογράφος

  Γεννημένη την δεύτερη Κυριακή του Ιούλη του 1994, με καταγωγή από την Σμύρνη και την Χίο, η Νάντια Κίσκα σπούδασε Γραφιστική και εργάζεται σαν γραμματέας. Λατρεύει την Λογοτεχνία του φανταστικού και δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια καλή ιστορία. Όσο πιο σκοτεινή, τόσο πιο αγαπημένη.

  Χρήστος Αζαριάδης

  Αρθρογράφος

  Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ήδη 37 Μάηδες στην πλάτη. Υπερήφανος πατέρας της τρίχρονης θυγατρός και ευτυχής σύζυγος. Κατά τα λοιπά, φανατικός αναγνώστης της λογοτεχνίας του φανταστικού, δίκαιος κριτικός και δικηγόρος. Ο λόγος που διαβάζω: Το βιβλίο μας ταξιδεύει σε κόσμους και ιστορίες που δεν θα μπορούσαμε να γνωρίσουμε με κανένα άλλο τρόπο.

  Λεύκη Σαραντινού

  Αρθρογράφος - Συγγραφέας

  Η Λεύκη (Ελευθερία) Σαραντινού γεννήθηκε στο Ρέθυμνο . Σπούδασε ιστορία και μουσική. Σήμερα ζει στην Κομοτηνή και ασχολείται με τη συγγραφή, τη διδασκαλία και τη βιλιοκριτική. Έχει εκδώσει ιστορικά μυθιστορήματα, βιβλία για παιδιά και ένα βοήθημα ιστορίας για τους μαθητές θεωρητικής κατεύθυνσης της γ΄ λυκείου.