Πέμπτη, 25 Μαΐου, 2023
More
  ΑρχικήΛόγω ΤεχνώνElgin and Winter Garden Theatres

  Elgin and Winter Garden Theatres

  -

  Θα σας ταξιδέψουμε μέσα από το άρθρο μας στο Τορόντο του Καναδά για να γνωρίσουμε ένα υπέροχο θέατρο. Το Elgin and Winter Garden Theatres.

  Γράφει η Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Για να είμαστε ακριβείς ως προς το όνομα του θεάτρου, πρόκειται στην ουσία για δυο θέατρα το ένα πάνω στο άλλο. Χτίστηκε το 1913 από τον αρχιτέκτονα Thomas W. Lamb. Ο ίδιος είχε σχεδιάσει και το θέατρο El Mirvish που βρίσκεται κοντά στο σύμπλεγμα θεάτρων.

   Elgin and Winter Garden Theatres
  Elgin and Winter Garden Theatres

  Αρχικά τα δύο θέατρα δημιουργήθηκαν για να προβάλλουν ταινίες του βωβού κινηματογράφου αλλά και παραστάσεις Vaudeville. Aυτές οι παραστάσεις περιλάμβαναν ακροβατικά, ταχυδακτυλουργικά με συμμετοχή χορευτών, αθλητών και μουσικών. Το κάτω θέατρο φιλοξενούσε συνεχώς τέτοιες παραστάσεις, αλλά και ταινίες του βωβού κινηματογράφου. Το επάνω θέατρο έμοιαζε με κήπο. Τοιχογραφίες λουλουδιών και φυτών δημιουργούσαν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

  Μέχρι το 1928, οι ταινίες του βωβού κινηματογράφου ήταν πολύ δημοφιλείς. Σιγά σιγά όμως έκαναν την εμφάνισή τους οι ταινίες με ήχο. Έτσι το κάτω θέατρο συνέχισε την προβολή ταινιών, με ήχο τώρα πια, και το επάνω θέατρο σταμάτησε να λειτουργεί. Για την ακρίβεια, έμεινε κλειστό για περίπου 60 χρόνια.

  Το 1969, ο κινηματογράφος άλλαξε ιδιοκτήτη και τη δεκαετία του ’70 έδειχνε ταινίες β’ προβολής αλλά και πορνό. Το 1979, ο συγκεκριμένος κινηματογράφος φιλοξένησε το ετήσιο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο.

  Το 1981 άλλαξε και πάλι το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Από το 1985 ως και το 1987, παιζόταν εκεί το μιούζικαλ Cats με τρομερή εμπορική επιτυχία. Στη συνέχεια το θέατρο έκλεισε για να γίνει ανακαίνιση-ανακατασκευή και άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για το κοινό το 1989.

  Σήμερα, το Elgin and Winter Garden Theatres είναι ένας Εθνικός Ιστορικός Χώρος και φιλοξενεί πολλές ζωντανές παραστάσεις, όπως συναυλίες, μιούζικαλ, όπερες και stand-up comedies. Είναι επίσης ένας χώρος για γκαλά ταινιών TIFF και χώρος όπερας.

  Επιμέλεια: Ζωή Τσούρα

  Πηγή: https://www.facebook.com/elginwintergardentheatres/

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ