Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020
More
  Αρχική Παιδική Λογοτεχνία Η γοργόνα της λίμνης - Δόξα Κωτσαλίδου

  Η γοργόνα της λίμνης – Δόξα Κωτσαλίδου

  -

  Η γοργόνα της λίμνης

  Προσωπική άποψη: Αγγελίνα Παπαθανασίου

  Το βιβλίο της συγγραφέως Δόξας Κωτσαλίδου «Η γοργόνα της λίμνης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σε εικονογράφηση Βανέσσας Ιωάννου.

  Το βιβλίο αναφέρεται στους φόβους που μας κυριεύουν κατά καιρούς και μας δυσκολεύουν τη ζωή. Μιλάει όμως και για τη φιλία και το σπουδαίο ρόλο που έχει στη ζωή κάθε ύπαρξης. 

  Ηρωίδα της ιστορίας είναι μια μικρή γοργόνα που, όταν ξεσπά τρικυμία στη θάλασσα, παρασύρεται από τα πελώρια κύματα. Κανείς δεν υπάρχει εκεί γύρω για να τη βοηθήσει και εκείνη φοβάται πολύ για τη ζωή της.

  Μέχρι που βλέπει ένα ουράνιο τόξο και το παρακαλεί να τη βοηθήσει, παίρνοντάς την μακριά από την καταιγίδα σε ένα πιο ήρεμο μέρος, που δε θα απειλείται από τρικυμίες.

  Το ουράνιο τόξο θα πραγματοποιήσει την επιθυμία της, αλλά θα πρέπει η γοργόνα να πληρώσει ένα τίμημα. Να ζήσει μόνη της χωρίς κανενός τη συντροφιά. Θα αντέξει να ζήσει ολομόναχη σε έναν μικρό παράδεισο στο δάσος Γρολίνα; Πώς θα νιώσει όταν θα την επισκεφτούν τα μαύρα κύματα της μοναξιάς;

  Δεν θέλω να ξαναρθούν αυτά τα μαύρα κύματα. Τα φοβάμαι. Τα μπλε κύματα της θάλασσας είναι καλύτερα. Αχ, τι να κάνω; Όσο ζω μόνη, θα έρχονται και θα με τρομάζουν. Πρέπει κάτι να κάνω. Σκεφτόταν και έκλαιγε μονάχη της.

  Ένα όμορφο παραμύθι που δείχνει στους μικρούς αναγνώστες ότι δε θα πρέπει να αφήνουν τους φόβους τους να επηρεάζουν τη ζωή τους. Η αγάπη και η φιλία μπορούν να γίνουν αντίδοτο στον φόβο.

  Η εικονογράφος του βιβλίου πετυχαίνει να μεταδώσει μέσα από τις εικόνες τους φόβους της ηρωίδας, τη μοναξιά που νιώθει.

  Η γοργόνα της λίμνης – Δόξα Κωτσαλίδου

  Από το βιβλίο απουσιάζουν τα δύο βιογραφικά: της συγγραφέως και της εικονογράφου. Για μένα είναι σοβαρή έλλειψη. Ο αναγνώστης θα πρέπει να βρίσκει πληροφορίες για τους δημιουργούς του βιβλίου που διαβάζει.

  Περίληψη: Μέσα στη σκοτεινιά μιας άγριας καταιγίδας, πελώρια αφρισμένα κύματα παρασύρουν τη μικρή γοργόνα μακριά από το παλάτι των Σειρήνων. Η στοργική αγκαλιά του ουράνιου τόξου θα την οδηγήσει σε ένα παραδεισένιο μέρος. Αρκεί, όμως, μόνο η γαλήνη για να ζήσει η γοργόνα ευτυχισμένη; Σύντομα όλα θα αλλάξουν στη γαλάζια λίμνη…

   Ένα πολύχρωμο παραμύθι για τη φιλία και την αγάπη.

  Στοιχεία Βιβλίου

  Τίτλος: Η γοργόνα της λίμνης

  Συγγραφέας : Δόξα Κωτσαλίδου

  Εικονογράφος: Βανέσσα Ιωάννου

  Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

  ISBN: 9789605630102

  Ημ. Έκδοσης: 11/2012

  Επιμέλεια κειμένου: Ζωή Τσούρα

  Επεξεργασία κεντρικής εικόνας: Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here